دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 فروردين 1402 - 13:37
مدیرعامل OpenAI خبر داد؛

در حال حاضر برنامه‌ای برای ساخت GPT-۵ نداریم

در حال حاضر برنامه‌ای برای ساخت GPT-۵ نداریم
سم آلتمن خبر داد که کار روی نسخه‌ بعدی مدل زبانی بزرگ این شرکت موسوم به GPT-۵ هنوز آغاز نشده است و برنامه‌ای برای انجام فوری آن وجود ندارد.
کد خبر : 841872

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، براساس اعلام سم آلتمن، مدیرعامل OpenAI، نسخه‌ بعدی مدل زبانی بزرگ این شرکت فعلاً منتشر نخواهد شد. به گفته وی «کار روی نسخه‌ بعدی مدل زبانی بزرگ این شرکت موسوم به GPT-۵ هنوز آغاز نشده است و فعلاً برنامه‌ای برای انجام فوری این کار وجود ندارد.»

آلتمن در گفت‌وگوی اخیر خود با MIT به نامه‌ای اشاره کرد که ایلان ماسک، استیو وازنیاک و سایر افراد مشهور حوزه‌ فناوری آن را پایان ماه مارس امضا کردند. آلتمن معتقد است که «نسخه‌ اولیه‌ نامه‌ سرگشاده‌ این افراد به شروع روند توسعه‌ی GPT-۵ اشاره داشت، اما OpenAI فعلاً برنامه‌ای برای ساخت مدل مذکور ندارد.»

نامه‌ ایلان ماسک، استیو وازنیاک و بسیاری از چهره‌های حوزه‌ فناوری از آزمایشگاه‌ها درخواست دارد به‌دلیل خطرات مهمی که هوش مصنوعی می‌تواند برای جامعه داشته باشد، روند توسعه این فناوری حداقل به‌مدت ۶ ماه متوقف شود. آلتمن اعلام کرد با بخش‌هایی از این نامه موافق است و اکنون OpenAI تا ۶ ماه پس از پایان یافتن آموزش GPT-۴، کار روی GPT-۵ را شروع نخواهد کرد.

آلتمن گفته است که «به نظر من محتاط بودن و افزایش دقت برای بهبود مسائل مرتبط با امنیت هوش مصنوعی بسیار مهم است. من همچنین موافقم که با بهبود عملکرد‌های این فناوری، بخش امنیت آن نیز باید تقویت شود. به‌هرحال ما علاوه‌بر توسعه‌ی GPT-۴ کار‌های دیگری انجام می‌دهیم که رسیدگی به امنیت آن‌ها بسیار مهم است.»

نامه‌ سرگشاده‌ افراد مشهور حوزه‌ فناوری درمورد توقف موقت توسعه‌ هوش مصنوعی که مؤسسه‌ غیرانتفاعی Furure of Life آن را منتشر کرد به نگرانی‌های مرتبط با تأثیرات پیش‌بینی‌نشده‌ فناوری مذکور اشاره دارد. در بخشی از این نامه آمده است که «سیستم‌های هوش مصنوعی می‌توانند خطرات مهمی برای جامعه و بشر ایجاد کنند؛ موضوعی که تحقیقات گسترده و همچنین آزمایشگاه‌های برتر هوش مصنوعی جهان آن را تأیید کرده‌اند. آیا باید اجازه دهیم ماشین‌ها، کانال‌های ارتباطی ما را با تبلیغات و اطلاعات نادرست، پُر کنند؟ آیا باید همه‌ مشاغل را خودکار کنیم؟ آیا باید کنترل تمدن خود را از دست بدهیم؟»

نامه‌ فوق پس از معرفی GPT-۴ در اواسط مارس منتشر شد. طبق اعلام OpenAI مدل GPT-۴ نسبت به نسخه‌ی قبلی خود، نقص‌های کمتری دارد، نتایج دقیق‌تری تولید می‌کند و امکان انجام وظایف پیچیده‌تر را دارد. ChatGPT از مجموعه داده‌های بسیار زیادی استفاده می‌کند که از آن‌ها برای آموزش GPT-۴ نیز استفاده شده است.

OpenAI در وب‌سایت رسمی خود می‌گوید: «شاید در برخی موارد مهم باشد که قبل از شروع آموزش سیستم‌های هوش مصنوعی آینده، بررسی‌های مستقلی روی آن‌ها داشته باشیم.»

انتهای پیام/۱۱۰/

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته