دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
با کمک هوش مصنوعی؛

خلق تصاویری دقیق از ذهن انسان ممکن شد

خلق تصاویری دقیق از ذهن انسان ممکن شد
محققان اخیرا در حال کار بر روی فرآیند خلق تصاویر بر اساس افکار افراد هستند، آن‌ها طی یک مطالعه فعالیت مغزی شرکت‌کنندگان را با استفاده از MRI رصد کردند.
کد خبر : 839784

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، محققان با انجام یک آزمایش دریافتند که هوش مصنوعی می‌تواند با خواندن ذهن، تصاویری دقیق از افکار انسان را خلق کند. محققان اخیرا در حال کار بر روی فرآیند خلق تصاویر براساس افکار افراد هستند. آن‌ها طی یک مطالعه در حالی‌که فعالیت مغز شرکت‌کنندگان را با استفاده از دستگاه تصویربرداری تشدید مغناطیسی عملکردی (MRI) رصد می‌کردند، تصاویری را به آن‌ها نشان دادند.

سپس، یک مدل کامپیوتری برای تشخیص الگو‌های خاص فعالیت مغزی که با ویژگی‌های بصری نظیر رنگ، شکل و بافت مطابقت دارد، آموزش داده شد. در مرحله بعد، از این مدل برای ایجاد تصاویر بر اساس آنچه شرکت‌کنندگان هنگام دیدن هر عکس به آن فکر می‌کردند، استفاده شد. اگرچه نتایج این مطالعه بی‌نقص نبود، اما مدل کامپیوتری توانست در ۸۴ درصد موارد تصاویری شبیه به نمونه اصلی را ایجاد کند و به‌نوعی ذهن انسان را بخواند. با در نظر گرفتن پیچیدگی‌های مغز انسان و چالش تبدیل فعالیت عصبی به تصاویر صحیح، این یک دستاورد قابل توجه است.

برای آموزش مدل کامپیوتری، محققان از مجموعه داده‌های عظیمی متشکل از ۱۶۰ هزار اسکن مغزی استفاده کردند که به رایانه اجازه داد الگو‌هایی در فعالیت مغز که با ویژگی‌های بصری مختلف مطابقت دارد را تشخیص دهد. محققان هم‌چنین فعالیت مغز هر شرکت‌کننده را به‌مدت ۲۰ ساعت اندازه‌گیزی کردند تا مدل مذکور را با امضا‌های عصبی فردی تنظیم کنند.

درحالی‌که این فناوری هنوز در مراحل اولیه قرار دارد، از پتانسیل بالایی برای تحول در نحوه تعامل و ارتباط ما با رایانه‌ها برخوردار است. برای مثال، افراد مبتلا به اختلالات عصبی که در هنگام صحبت کردن یا استفاده از دست خود با مشکل مواجه هستند، ممکن است بتوانند با استفاده از این فناوری برای برقراری ارتباط موثر بهره‌مند شوند. بدین ترتیب، آن‌ها به‌جای تکیه بر ارتباط کلامی یا نوشتاری قادر خواهند بود به‌راحتی در مورد آن‌چه می‌خواهند بیان کنند، فکر کرده و سپس کامپیوتر متن یا گفتاری بر اساس افکار آن‌ها تولید می‌کند. علاوه بر آن، فناوری مذکور می‌تواند در زمینه‌هایی نظیر روان‌شناسی و علوم اعصاب نیز کاربرد داشته باشد، حوزه‌هایی که می‌توان از آن‌ها برای درک بهتر نحوه پردازش اطلاعات بصری توسط مغز استفاده کرد.

فناوری خواندن ذهن توسط هوش مصنوعی هم‌چنین در حوزه پزشکی برای توسعه درمان جدید اختلالات عصبی یا نظارت بر فعالیت لحظه‌ای مغز در طول جراحی نیز کاربرد‌های فراوانی دارد. در حالی‌که چالش‌های فنی و اخلاقی متعددی در این راه وجود دارند که پیش از عرضه این فناوری باید در جهت رفع آن‌ها گام برداشت، اما احتمالا زودتر از آن‌چه تصور می‌کردیم، قادر خواهیم بود به‌لطف هوش مصنوعی ذهن یکدیگر را بخوانیم و صرفا از طریق تفکر با هم ارتباط برقرار کنیم.

انتهای پیام/۱۱۰/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب