دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
محققان اعلام کردند؛

تخریب محیط‌زیست در مقیاس غیرقابل برگشت برای رودخانه نیل شناسایی شد

تخریب محیط‌زیست در مقیاس غیرقابل برگشت برای رودخانه نیل شناسایی شد
یک محقق بین‌المللی گفت: امروز، تمدنی که بیش از ۷۰۰۰ سال در یک چشم انداز آب خوش منظره رشد کرده است، باید با واقعیت این تخریب محیط زیست در مقیاس بزرگ غیرقابل برگشت روبرو شود.
کد خبر : 837487

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا به نقل از وبگاه (سای تک دیلی)، بر اساس تحقیقات جدید دانشکده مهندسی USC Viterbi، دلتای رود نیل، که برای بقای ۶۰ میلیون مصری که برای همه جنبه‌های زندگی به آن تکیه می‌کنند، حیاتی است، با یک تهدید وجودی ناشی از آلودگی گسترده فلزات سنگین، فرسایش ساحلی مواجه است؛ و نفوذ آب دریا. به‌علاوه، دلتا به‌عنوان نقطه‌ای حیاتی برای پرندگان مهاجر در امتداد مسیر پرواز شرق آفریقا عمل می‌کند.

این تحقیق به سرپرستی Essam Heggy از مرکز تحقیقات آب و هوای خشک و آب و هوای خشک صندوق نوآوری USC Viterbi، در ژورنال Earth’s Future اتحادیه ژئوفیزیک آمریکا (AGU) منتشر شد.

تأثیر آلودگی به‌ویژه در مصر، پرجمعیت‌ترین و خشک‌ترین کشور پایین دست نیل، که کاملاً به رودخانه به عنوان تنها منبع آب برای آشامیدن و آبیاری محصولات وابسته است، مشهود است. این کشور در حال حاضر با یکی از بالاترین کسری بودجه آب در آفریقا پس از دهه‌ها جبران کاهش ذخایر آب با استفاده مجدد از فاضلاب در مقیاس بزرگ مواجه است که پیامد‌های آن تاکنون مورد مطالعه قرار نگرفته است.

هگی گفت: شما تقریباً جمعیت کالیفرنیا و فلوریدا در فضایی به اندازه ایالت نیوجرسی زندگی می‌کنند که به طور فزاینده‌ای توسط فلزات سنگین سمی آلوده می‌شود.

وی افزود: امروز، تمدنی که بیش از ۷۰۰۰ سال در یک چشم انداز آب خوش منظره رشد کرده است، باید با واقعیت این تخریب محیط زیست در مقیاس بزرگ غیرقابل برگشت روبرو شود.

برای این مطالعه، محققان از ایالات متحده و مصر اندازه دانه و سطوح آلودگی هشت فلز سنگین را در نمونه‌های رسوب پایین جمع‌آوری‌شده از دو شاخه دلتای رودخانه نیل مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. یافته‌های کلیدی شامل:

* رسوبات در کف رودخانه نیل به شدت توسط فلزات سنگین مانند کادمیوم، نیکل، کروم، مس، سرب و روی آلوده شده است.

** آلاینده‌ها عمدتاً از زهکشی‌های کشاورزی تصفیه نشده و فاضلاب شهری و صنعتی می‌آیند. بدون تصفیه مناسب آب بازیافتی، غلظت فلزات سنگین افزایش می‌یابد و برخلاف آلاینده‌های آلی که به طور طبیعی در طول زمان تخریب می‌شوند، به طور دائمی در بستر رودخانه قرار می‌گیرند.

***غلظت فلزات سنگین می‌تواند با افزایش سدسازی رود نیل تشدید شود. سد‌های بزرگ ساخته شده در بالادست جریان طبیعی و جریان رسوب رودخانه را مختل می‌کنند و در نتیجه بر توانایی آن در تخلیه آلاینده‌ها به دریای مدیترانه تأثیر منفی می‌گذارد و باعث می‌شود که سموم در رسوبات کف در طول زمان تجمع کنند.

به گفته محققان، بسیاری از آلودگی فلزات سنگین غیرقابل برگشت است، اما اقدامات حفاظتی مبتنی بر علم که توسط این مطالعه پیشنهاد شده است، می‌تواند تخریب محیط زیست را کاهش دهد و امیدواریم اکوسیستم دلتای رود نیل را احیا کند.

تنش آب تشدید کننده و رشد سریع جمعیت در مصر که به بیش از ۱۰۰ میلیون نفر رسیده است، مقامات محلی را در یک دوراهی قرار داده است که آیا باید آب شیرین کافی برای بخش کشاورزی تشنه تامین کنند تا از طریق استفاده مجدد از آب زهکشی تصفیه نشده کشاورزی تامین مواد غذایی را تامین کنند یا برای حفظ آن.

ابوطالب محقق فوق دکتری در USC Viterbi و یکی از نویسندگان این مطالعه، گفت: سلامتی رودخانه نیل. تعادل چالش برانگیز است و پیامد‌های هر دو انتخاب قابل اندازه گیری است.

هگی گفت: مطالعه ما بر نیاز به تحقیقات بیشتر در مورد اثرات زیست‌محیطی بازیافت آب تصفیه‌نشده و تغییر کدورت رودخانه تحت افزایش سدسازی در بالادست نیل تأکید می‌کند.

ادامه تحقیقات با کمپین‌های نمونه‌گیری بیشتر در این زمینه می‌تواند به گفتگو‌ها و همکاری‌های آینده بین کشور‌های حوزه رودخانه نیل که علاقه مشترکی به حفظ سیستم رودخانه نیل سالم دارند، اطلاع دهد.



قاسم شجاع

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب