اندازه گیری لرزشهای خفیف پوسته تا انفجارهای آتشفشانی ممکن شد
به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، بر اساس بیانیه مطبوعاتی که در ۸ مارس ارائه شد، NISAR که دارای پیشرفتهترین سیستم راداری در یک ماموریت علمی ناسا خواهد بود، یک قدم به پرتاب نزدیکتر شده است. NISAR که مخفف کلمه NASA-ISRO Synthetic Aperture Radar است، تقریباً تمام زمینها و سطوح یخی را هر ۱۲ روز دو بار مشاهده میکند و حرکت را با جزئیات بیسابقهای در روز و شب اندازهگیری میکند. به طور قابل توجهی، دادههای به دست آمده توسط NISAR به دانشمندان کمک میکند تا برخی از بحرانیترین اتفاقات زمین همانند ذوب شدن یخهای دریا، منابع آب زیرزمینی و خطرات طبیعی را بهتر مدیریت کنند. همچنین به درک ما از لایه سخت بیرونی سیاره (پوسته) افزایش میدهد.
محموله علمی NISAR شامل دو سیستم راداری خواهد بود که یکی توسط ناسا و دیگری توسط سازمان تحقیقات فضایی هند (ISRO) ساخته شده است. همچنین دارای بزرگترین آنتن راداری در نوع خود خواهد بود؛ یک بازتابنده مشبک سیمی شکل با قطر حدود ۴۰ فوت که از یک بوم ۳۰ فوتی امتداد پیدا میکند. NISAR همچنین اولین راداری در فضا محسوب میشود که زمین را برای ارزیابی تغییرات سیاره کمتر از یک سانتی متر با استفاده از دو فرکانس راداری مجزا (باند L و باند S) بررسی میکند. رادار دیافراگم مصنوعی (SAR) تصاویری با کیفیت بالا از سیستم راداری با وضوح محدود ایجاد میکند و برای حرکت در یک خط مستقیم به رادار نیاز دارد. با غلبه بر محدودیتهای فیزیکی وضوح در فضا، SAR میتواند تصاویر و دادههای علمی با کالیبر بسیار بالاتری نسبت به اندازه آنتن تولید کند.
**آیا NISAR زلزلهها و آتشفشانها را تشخیص میدهد؟
اکنون بشریت بیش از هر زمان دیگری در معرض خطرات طبیعی قرار دارد، زیرا سطح زمین به دلیل فرآیندهای طبیعی و انسانی دائماً در حال تغییر است. این تغییرات که از لرزشهای خفیف پوسته تا انفجارهای آتشفشانی را شامل میشود، توسط NISAR اندازه گیری خواهد شد. جمعیت انسانی در مناطق پرخطر مستعد رانش زمین، سونامی، زلزله، آتشفشانها، تغییر سطح دریا و سایر بلایای طبیعی در حال افزایش است. در حال حاضر، هر سال، این خطرات منجر به دهها هزار کشته و میلیاردها دلار خسارت میشود. درک این مخاطرات طبیعی و اندازه گیری در نقاط مختلف چرخه خطر برای پیش بینی ضروری است. امید است با توجه به پوشش سریع و جهانی NISAR، رصدهای قبل و بعد از بلایا در بازههای زمانی کوتاه ارائه شود.
انتهای پیام/۱۱۰/
انتهای پیام/