دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران:

پتانسیل علمی ایران موجب حیرت هیئت‌های خارجی است

پتانسیل علمی ایران موجب حیرت هیئت‌های خارجی است
رئیس سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران گفت: پتانسیل سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران موجب حیرت هیئت‌های خارجی است.
کد خبر : 835743

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، حسن زمانیان، معاون وزیر علوم و رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران در نشست با نعیم العبودی، وزیر آموزش عالی و تحقیقات علمی کشور جمهوری عراق و هئیت همراه که صبح امروز در محل این سازمان برگزار شد، گفت: در سازمان پژوهش‌ها ۹ پژوهشکده تراز بالا داریم. علاوه بر آن کار‌های راه اندازی ۲ پژوهشکده جدید نیز شامل شیمی و اکتشاف و استحصال عناصر استراتژیک راهبردی در حال انجام است. در کنار این پژوهشکده‌ها ۱۵۰ واحد فناور نیز داریم.

** پتانسیل سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران موجب حیرت هیئت‌های خارجی است

وی افزود: در پژوهشکده دانش فنی تولید می‌شود و سپس با انتقال دانش فنی در واحد‌های فناور محصول تولید می‌شود. زنجیره از ایده تا محصول را در سازمان پژوهش‌ها داریم.

زمانیان با بیان اینکه فناوری و نوآوری‌های ارزنده و چشمگیری توسط این پژوهشکده‌ها و واحد‌ها تولید می‌شود که زبانزد خاص و عام است، گفت: هر هیأت خارجی به این سازمان می‌آید پس از بازدید درخواست همکاری بین المللی دارد.

وی افزود: امروز میزبان هئیت علمی کشور عراق شامل وزیر آموزش عالی و تحقیقات علمی این کشور و معاونان وی هستیم که بازدیدی از بخش‌های مختلف محصولات سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران شامل ماهواره مصباح، لب. آن. دیسک، همودیالیز و نیز مرکز میکرو ارگانیزم‌های صنعتی خواهند داشت. همچنین بازدید از چهار شرکت از دیگر بخش‌های این برنامه است.

** باید در میدان علمی حضور موثری داشته باشیم

نعیم العبودی، وزیر آموزش عالی و تحقیقات علمی کشور جمهوری عراق نیز در این جلسه گفت: روابط ایران و عراق به لحاظ تاریخی و جغرافیایی از گذشته حسنه بوده است و در تلاش هستیم این حسنه بودن را به روابط و همکاری علمی نیز گسترش دهیم.

وی افزود: در زمانی که داعش در عراق عملیات خرابکارانه انجام می‌داد، جمهوری اسلامی ایران به جمهوری عراق در مقابله با این اعمال کمک کرد مخصوصا فرمانده بزرگ حاج قاسم سلیمانی و ابوالمهدی المهندس بوده است.

این مقام مسئول عراقی گفت: این مسائل به ما مسئولیت می‌دهد که در میدان باشیم چه در میدان تاریخی، چه علمی و چه فرهنگی و نظامی.

وی در رابطه با میدان علمی گفت: تعداد دانشجویان ما که در دانشگاه‌های ایران در حال تحصیل هستند بسیار است. درب دانشگاه‌های عراق نیز به روی دانشجویان ایرانی باز است. امکان اینکه دانشجویان بخواهند در رشته‌های زبان، تاریخی و فرهنگی ادامه تحصیل دهد، فراهم است.

** انتقال تجربیات و تبادل پژوهشگران بین عراق و ایران را مدنظر قرار داده‌ایم

حیدر عبد ضهد، معاون آموزشی و پژوهشی وزیر علوم عراق نیز با اشاره به اینکه ما از پژوهش‌های علمی ایران اطلاعات خوبی داریم، گفت: پژوهشگران ایرانی در جایگاه خوبی از دانش قرار دارند و امیدواریم تعاملات علمی ما گسترده‌تر شود.

وی افزود: در حال حاضر تعاملات خوبی در تبادل دانشجویان داریم که در آینده نزدیک این تعاملات به سمت همکاری‌های پژوهشی و فناورانه سوق داده می‌شود.

عبد ضهد افزود: انتقال تجربیات از جمهوری اسلامی ایران به جمهوری عراق با شدت ادامه می‌یابد. در وزارت آموزش عالی عراق، همکاری با ایران در رابطه با تبادل پژوهشگران و هر چه توان داریم از لحاظ مالی و لجستیکی توانمان را در بر می‌گیرد.

در راستای دیپلماسی علمی و گسترش تعاملات علمی و پژوهشی وزیر آموزش عالی و تحقیقات عراق و هئیت همراه در سفری دو روزه به کشورمان علاوه بر بازدید از سازمان، پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران دیدار و نشستی نیز با وزیر علوم کشورمان خواهد داشت.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب