دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در یک مطالعه‌ بزرگ؛

ارتباط میان ابتلا به عفونت‌‌های ویروسی و پیشرفت بیماری‌های مغزی کشف شد

ارتباط میان ابتلا به عفونت‌‌های ویروسی و پیشرفت بیماری‌های مغزی کشف شد
یک مطالعه جدید ۲۲ ارتباط مختلف را بین ابتلا به عفونت های ویروسی و رشد بیماری‌های عصبی شناسایی کرد.
کد خبر : 828758

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، تحقیقات جدید با بررسی سوابق سلامتی نزدیک به نیم میلیون نفر، ۲۲ ارتباط مختلف بین عفونت‌های ویروسی و بیماری‌های عصبی را شناسایی کرده است. آنفولانزا، آنسفالیت و سایر عفونت‌های ویروسی همگی با افزایش نرخ بیماری‌های مغزی مانند پارکینسون، آلزایمر و ام اس مرتبط بودند.

این ایده که عفونت‌های ویروسی می‌توانند در ایجاد بیماری‌های عصبی نقش داشته باشند، چندان جدید نیست. در دهه ۱۹۵۰، عفونت‌های میکروبی به عنوان منبع بسیاری از بیماری‌های تخریب‌کننده عصبی معفی می‌شدند، به‌ویژه فرض می‌شد که هرپس عمیقاً با ایجاد آلزایمر مرتبط است.

اگرچه این ایده برای دهه‌ها در حاشیه علوم اعصاب قرار داشت، اما اخیراً پس از چند مطالعه کلیدی که شواهد جدید و قوی را کشف کردند، به جریان اصلی تبدیل شده است. به طور خاص، مطالعه‌ای که در اوایل سال ۲۰۲۲ منتشر شد، شواهد قوی را ارائه کرد که توسعه مولتیپل اسکلروزیس (MS) را با عفونت ویروس اپشتین بار (EBV) مرتبط می‌کند.

مایکل نالز، نویسنده ارشد این مطالعه، در توضیح پیدایش این تحقیق جدید گفت: پس از خواندن مطالعه ویروس اپشتین بار، متوجه شدیم که دانشمندان سال‌ها یک به یک به دنبال ارتباط بین یک اختلال عصبی فردی و یک ویروس خاص بودند. «این زمانی بود که تصمیم گرفتیم یک رویکرد متفاوت و مبتنی بر علم داده را امتحان کنیم. با استفاده از سوابق پزشکی، ما توانستیم به طور سیستماتیک همه پیوند‌های ممکن را جستجو کنیم. "

بخش اول این مطالعه ۳۰۰۰۰۰ پرونده پزشکی را بررسی کرد که بر تشخیص‌های جدید بیماری آلزایمر، ALS، دمانس عمومی، مولتیپل اسکلروزیس، بیماری پارکینسون یا دمانس عروقی تمرکز داشت. برای هر تشخیص بیماری نورودژنراتیو جدید، محققان بررسی کردند که آیا بیمار سابقه عفونت ویروسی قبلی را داشته است یا خیر.

 پس از شناسایی اولیه ۴۵ ارتباط بالقوه بین عفونت‌های ویروسی و بیماری‌های مغزی، محققان این پیوند‌ها را در پایگاه داده دیگری از ۱۰۰۰۰۰ پرونده سلامت مورد آزمایش قرار دادند. در اینجا آن‌ها ۲۲ ارتباز خاص را تشکیل دادند.

 محققان در این مطالعه می‌نویسند: "بزرگترین ارتباط بین قرار گرفتن در معرض آنسفالیت ویروسی و بیماری آلزایمر بود. " "آنفولانزا همراه با ذات الریه به طور قابل توجهی با پنج بیماری از شش بیماری تخریب کننده عصبی مورد مطالعه مرتبط بود. ما همچنین ارتباط اپشتین بار/مولتیپل اسکلروزیس را تکرار کردیم. برخی از این مواجهه‌ها با افزایش خطر تخریب عصبی تا ۱۵ سال پس از عفونت مرتبط بودند. "

این یافته‌ها مطمئناً به درک رو به رشد ما از رابطه بین عفونت‌های ویروسی و بیماری‌های عصبی می‌افزاید، اما آن‌ها همچنین سؤالات مهمی را ایجاد می‌کنند که باید به آن‌ها پاسخ داده شود. به عنوان مثال، سوابق فقط می‌توانند ارتباط بین عفونت و بیماری مغزی را تا ۱۵ سال ردیابی کنند، بنابراین هیچ بینشی در مورد پیوند‌های طولانی مدت وجود ندارد.

 این مطالعه نشان داد که بیشتر پیوند‌های بین بیماری‌های مغزی و عفونت‌های ویروسی در همان سال ابتلا به آن عفونت قوی‌تر است. درواقع هر چه زمان بیشتری پس از یک عفونت ویروسی بگذرد، پیوند‌های شناسایی شده ضعیف‌تر می‌شود.

محققان حدس می‌زنند، ممکن است مراحل اولیه پیش از علامت بیماری عصبی باعث نوعی اختلال در سیستم ایمنی شود که فرد را مستعد ابتلا به عفونت‌های ویروسی شدید می‌کند.

گروه قابل توجهی از تحقیقات از این ایده حمایت می‌کنند که فرآیند تخریب عصبی سال‌ها (۱۰ تا ۲۰ سال) قبل از تشخیص شروع می‌شود.

 نالز گفت که یافته‌ها این احتمال را افزایش می‌دهد که استقرار گسترده‌تر واکسن‌های رایج می‌تواند به طور بالقوه نرخ بیماری‌های عصبی را کاهش دهد. اگر بیماری‌های عصبی عمدتاً با عفونت‌های ویروسی شدید تسریع می‌شوند، واکسیناسیون‌هایی که شدت بیماری را کاهش می‌دهند می‌توانند برای بسیاری از افراد سرعت ابتلا به بیماری‌های عصبی را کاهش دهند. این اثر تا حدودی در مطالعات مرتبط با کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر در افراد مسن که واکسن آنفولانزای سالانه دریافت می‌کنند، شناسایی شده است.

 نالز گفت: به خاطر داشته باشید که افرادی که مورد مطالعه قرار گرفتند سرماخوردگی معمولی نداشتند. با این وجود، این واقعیت که واکسن‌های رایج مورد استفاده خطر یا شدت بسیاری از بیماری‌های ویروسی مشاهده شده در این مطالعه را کاهش می‌دهند، احتمال کاهش خطرات اختلالات عصبی را نیز افزایش می‌دهد.

این مطالعه جدید در ژورنال Neuron منتشر شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب