چرخیدن چرخ صنعت لاستیکسازی با نانو مواد ایرانی
به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، نانو مواد جز دستهای از مواد هستند که کاربردهای متنوعی در جهان امروزی پیدا کرده اند. با این حال رشد نانو مواد بسیار بالا است و هنوز هم فضای بسیاری برای پیشرفت در این زمینه وجود دارد. تقریبا در بیشتر موارد استفاده از نانو مواد باعث بهبود خواص و ایجاد ویژگیهای جدیدی در محصول نهایی میشود.
از این رو در گفتگو با رضا روغنی زادگان موسس و هئیت مدیره این شرکت دانشبنیان به کاربرد نانو مواد در صنایع تایر و لاستیک پرداختیم که در ادامه متن کامل این گفتگو را میخوانید.
روغنی زادگان درباره فعالیت فناورانه خود گفت: شرکت ما که در حوزه تهیه و تولید نانو مواد فعالیت میکند در سال ۹۶ تاسیس شد. تعدادی از محصولات نانویی ما شامل نانو اکسید روی، نانو اکسید مس، نانو کلسیم کربنات و خانواده مواد گرافنی میباشد. برخی از این محصولات کاربرد پژوهشی و آزمایشگاهی دارند و برخی دیگر در صنایع لاستیک سازی و تایرسازی و کاتالیست جاذب گاز هیدروژن سولفید به کار میروند. همچنین این مواد نانویی در صنایع رنگ، پلیمر و منسوجات به عنوان افزودنی آنتی باکتریال استفاده کاربرد دارد.
موسس این شرکت دانش بنیان از نانواکسید روی به عنوان شاخصترین محصول این شرکت یاد کرد و ادامه داد: این محصول پرکاربرد نیز علاوه بر استفاده در صنعت و آزمایشگاه ها، کاربردهای فراوان دیگری مانند استفاده خوراک دام و طیور، کودهای شیمیایی و محصولات آرایشی و بهداشتی دارد؛ ما به دنبال این هستیم که بتوانیم با افزایش کیفیت این محصول و حتی افزایش کاربرد آن قدم بزرگی در تولیدات خود برداریم.
روغنی زادگان در توضیح تفاوت مواد نانوی با سایر ذرات گفت: در صنعت نانو با استفاده از کاهش سایز ذرات نسبت به سایز ذرات میکرونی خواص بهبود یافتهای در محصولات نانو ارائه میشود، و فعالیت سطح افزایش مییابد و این افزایش فعالیت سطحی باعث کاهش مصرف و افزایش بهره وری و در نتیجه افزایش سرعت فرآیندها و بهبود خواص مکانیکی قطعات تولید شده میشود و خواص ویژهای را در محصول نهایی ایجاد میکند. به طور کلی کاهش سایز ذره باعث افزایش فعالیت سطحی مواد میشود و با عث کاهش مصرف مواد افزودنی میشود و در نتیجه با عث افزایش راندمان یا افزایش سرعت و مزایایی از این دست ایجاد میکند.
وی درباره کیفیت این نانو مواد در مقایسه با نمونه خارجی افزود: نه تنها محصولات ما همتراز نمونه خارجی است بلکه در مواردی نیز کیفیت بهتری دارد همچنین از نظر اقتصادی و قیمت نیز یک سوم نمونه خارجی است.
رضا روغنی زادگان در پایان افزود: متاسفانه اصلیترین مشکل شرکت ما و اکثر شرکتهای دانش بنیان که با آن درگیر هستند عدم حمایت شرکتهای دولتی در ورود و پذیرش بحث نوآوری و فناوری است، مثلا وقتی ما با ارائه این نانو مواد به شرکتهای و تایرسازی و لاستیک سازی معرفی میکنیم با عدم استقبال و گاها شکست مواجه میشویم؛ با توجه به این موضوع و سخت بودن ورود محصولات دانش بنیان به بازار به حمایتهای دولتی برای معرفی و ارائه محصولات خود نیازمندیم؛ که امیدواریم این مهم با تغییر رویکرد نهادها نسبت به محصولات دانش بنیان اتفاق بیفتد، که بتوانیم محصولات بیشتری تولید کنیم و کیفیت را ارتقا دهیم.
وی ادامه داد: متاسفانه شرکتها برای خرید و تهیه محصولات دانش بنیانها ریسک نمیکنند که آنها را حتی تهیه کنند و امتحان کنند. در بسیاری از موارد محصولات تولید شده برای باراول توسط دانش بنیانها ممکن است علاوه بر نتیجه گیری خوب محصولی با خواص جدید و صرفه جویی در خط تولید ارائه دهد.
انتهای پیام/