پلتفرمهای بینالمللی به خاطر منافع ملی خود در بازار ایران حضور پیدا میکنند
به گزارش خبرنگار حوزه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، عصر امروز، عصر ارتباطات و فضای مجازی است. باید در تمامی کشورهای دنیا حکمرانی داده وجود داشته باشد. اگر میخواهیم کنترلی بر فضای مجازی داشته باشیم و امنیت سایبری کشورمان را تامین کنیم باید اعمال حکمرانی وجود داشته باشد. در این راستا پیامرسانها و سکوهای بینالمللی که فعالیت میکنند باید از قوانین فضای سایبری هر کشوری تبعیت کنند و در صورت تخلف مرتکب جریمه شوند. با این وجود، اینستاگرام و واتساپ چون هیچوقت نمایندهای در ایران نداشتند، امکان اجرای قانون برای آنها وجود نداشته است. اتفاقی که افتاده این است که در برهههای زمانی مختلف محدودیت دسترسی به آنها اعمال شده و دسترسی به آنها به صورت کامل قطع شده است.
این پلتفرمهای بینالمللی میخواهند دسترسی به شبکههای اجتماعی بینالمللی برای مردم ایران فراهم شود، در این راستا مرکز ملی فضای مجازی تصمیم گرفت نامهای به متا بزند که آنها نمایندگان رسمی خود یا دفاتر نمایندگی خود را هرچه سریعتر در کشور معرفی کنند.
**متا پاسخی به درخواست معرفی نماینده نداد
عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در واکنش به این موضوع گفته است که «بنابر پیگیریها از مرکز ملی فضای مجازی، هنوز شرکت متا پاسخی به نامهنگاری انجامشده و درخواست معرفی نماینده نداده است. اینستاگرام و واتساپ در عمده کشورهایی که جزو پلتفرمهای غالب هستند، دفتر نمایندگی دارند و قواعد آن کشور را پذیرفتهاند.»
** با تقویت زیرساختهای داخلی نیاز جامعه را رفع کنیم
حسن همتی، نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانش و فناوری آنا در این باره میگوید: « پیامرسان بینالمللی اگر میخواهد در کشوری فعالیت داشته باشد، باید قانون و مقررات آن کشور را رعایت کند. ما هم از واتساپ و اینستاگرام همین درخواست را داریم. منافع مالی اینستاگرام و واتساپ آنها را مجبور میکند که به بازار ایران بیایند. امروز فضای مجازی برای ما بستر ناامنی شده است. این را هیچ کشوری نمیپذیرد. کشور ما برای منافع ملی خودش تصمیم میگیرد. حال با توجه به شرایط خاص، این شبکههای اجتماعی بینالمللی را محدود و برخی هم مسدود کرده است. امروز عصر ارتباطات است. درست است که فضاهای کسب و کارهای دیجیتال به این فضا برای تبلیغات و فروش خود نیاز دارند اما امنیت ملی کشورمان بر همه مسائل دیگر اولویت دارد.»
وی در ادامه اظهار میکند: «به هیچ وجه ممکن نباید به دشمنان یا افرادی که با ما خصومت دارند، اعتماد کنیم. در هیچ شرایطی نباید با پیامرسانهای بینالمللی بدون وجود نمایندگان همکاری کرد. امروز این پیامرسانها باید از قوانین و مقررات کشور ما تبعیت کنند. اگر پذیرفتند، میتوانند با توجه به چارچوبی که منافع ملی ما اجازه میدهد، فعالیت کنند و به قوانین و مقرراتمان احترام بگذارند. اگر در چارچوب با ما رفتار کردند، طبیعتا ما هم در چارچوب قانون و مقررات عمل میکنیم، در غیر این صورت اعمال محدودیت ادامه خواهد داشت. اولویت اصلی ما باید ایجاد راه حلهای داخلی باشد، ما باید مسیرهای داخلی خود را تقویت کنیم و به جایگاهی برسیم که امکانات داخلی جوابگوی نیازهایمان باشد. با محدودیت شبکههای ارتباطی کشور دانشآموزان، دانشجویان و کسبوکارهای دیجیتال با مشکل مواجه شدند. با تقویت زیرساختهای داخلی باید نیاز جامعه را رفع کرد.»
بیشتر بخوانید:
- بهتر بود بهجای اعمال محدودیت ابتدا زیرساخت تجاری پلتفرمهای داخلی بهبود مییافت
- طرح حمایتی پلتفرمهای بومی گره از کار کسبوکارهای دیجیتال باز نکرد
- پلتفرمهای بومی زیرساخت مطلوبی برای ارائه خدمات در بازارهای بینالمللی ندارند
با این وجود؛ شرکت متا، مالک فیسبوک، اینستاگرام و واتساپ، گفته است که «این شرکت به درخواست ایران برای تعیین نمایندهای در تهران اهمیتی نمیدهد. همچنین یک سخنگوی متا اظهار کرده است که: «ما وارد مکالمه با مقامهای ایران نمیشویم. همچنین سرگرم درخواست آنها برای تعیین یک نماینده در ایران نخواهیم شد.»
حال باید دید که در ادامه چه پیش خواهد آمد. درخواست ایران برای وجود نمایندگان پیامرسانهای بینالمللی و تبعیت از قوانین و مقررات این کشور، همانند سایر کشورهایی که چنین شرایطی را دارند، بی مورد نیست. فضای مجازی باید بستر ایمنی را برای کشورها با فرهنگهای مختلف ایجاد کند. در این مدت و محدودیت شبکههای ارتباطی کشور، لزوم تقویت زیرساختهای پلتفرمهای بومی به همگان ثابت شد چرا که با پیشرفت تکنولوژی و توسعه فضای مجازی، نیاز به فضای دیجیتال بیش از پیش احساس میشود.
انتهای پیام/110/
انتهای پیام/