سند راهبری انرژی اتمی بازنگری میشود
به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، سید امیرحسین فقهی معاون رئیس پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای در نشست خبری که امروز ۲۳ آذر در محل پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای برگزار شد، گفت: هفته پژوهش هفته جهاد تبیین پژوهشگران است.
وی افزود: پژوهشگاه علوم و فنون راهکارهای کسب هر فناوری به خصوص هسته ای را از چند طریق دنبال می کند که شامل خرید صرف، خرید و بومی سازی و در برخی موارد تولیدی و صنعتی است، این عوامل جایگاه هر مجموعه را نشان می دهد؛ بنابراین در عرصه هایی که امکان خرید وجود نداشته باشد و فناوری مورد نیاز در دسترس ما قرار نگیرد مجبور به اتکای نیروهای داخلی و توانمندی ایران زمین هستیم.
فقهی تصریح کرد: حدود ۱۲۰۰ عضو در پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای در ۵ استان تهران، کرج، بناب، اصفهان و یزد داریم.۷۰ درصد پرسنل پژوهشگاه دارای تحصیلات ارشد و دکتری هستند که این موضوع سطح کیفی نیروی انسانی را نشان می دهد.
**فناوری کوانتومی اساس فناوری آینده
معاون رئیس پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای با بیان اینکه بخشی از فناوری آینده مبتنی بر فناوری کوانتومی است، تاکید کرد: برنامه راه اندازی آزمایشگاه مرجع ملی را در دست اقدام داریم و در یک سال اخیر ۱۲۰ پروژه جاری درون دانشگاهی و ۸۰ پروژه برون دانشگاهی به صورت فعالیت های جهش محور داشته ایم.
**در حال بازنگری سند راهبری انرژی اتمی هستیم
فقهی ادامه داد: سند صنعت راهبردی انرژی اتمی برای اولین بار در سازمان انرژی اتمی تبیین شده و در حال بازنگری است و در کشور این سند به صورت ۱۲۰ ساله و ۵۰ ساله است، همچنین سند توسعه پژوهشگاه را در دست داریم و باید گفت که تمام پژوهش ها وابسته به سند توسعه پژوهش هاست. ارتقای آئین نامه ها از دیگر فعالیت های ماست که باید پژوهش های مرتبط با سند توسعه پژوهشگاه را انجام دهیم.
**پژوهش در راستای رفع مشکلات هسته ای؛ مهم ترین سیاست سازمان انرژی اتمی
وی گفت: پژوهش در راستای رفع مشکلات هسته ای مهم ترین سیاست داخلی ماست که توجه ویژه به آن داریم. تربیت نیروی انسانی و ارتباط با دانشگاه ها از دیگر اولویت های ماست تا پایان نامه های ارشد و رساله های دکتری متناسب با مسائل کشور باشند. تجاری سازی دستاوردهای فناوری هسته ای از دیگر برنامه های ماست که دانش مربوط به آن بسیار ارزشمند و پرکاربرد است. همچنین، تمام صنایعی که با صنعت هسته ای کار می کنند استاندارد سازی آنها ارتقا می یابد و این عامل یکی از مهم ترین دستاوردهای ارتقای صنعت کشور است.
**انتقال دانش به کشورهای همسایه، امری ارزشمند برای سازمان انرژی اتمی
معاون رئیس پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای اظهار کرد: از جمله مهم ترین و کلیدی ترین برنامه های ما در حوزه بین الملل تقویت روابط خارجی با کشورهای جهان از طریق آژانس بین اللملی انرژی اتمی است و آنچه برای ما در حوزه فناوری هسته ای ارزشمند است این خواهد بود که دانش خود را به کشورهای همسایه انتقال دهیم.
فقهی بیان کرد: امسال موفق به طراحی و ساخت اولین شتاب دهنده فنی راینی راتور با کمک برترین استعدادهای جوان و حمایت های وزارت علوم شدیم که نمونه بارز آن تبدیل پژوهش های دانشگاهی به دستاوردهای صنعتی است و می تواند کاربرد موثری در صنعت اقتصاد و دانشگاه ها داشته باشد.
وی گفت: فناوری جدیدی در حوزه کشاورزی داشته ایم که در کاهش خسارات ناشی از آفات باغ های کشور بسیار موثر عمل کرده است و از دارندگان و صادرکنندگان خسارت ۵۰ تا ۶۰ میلیاردی را به کمتر از دو تا سه درصد رسانده ایم و ۵۰ هکتار زمین را تحت پوشش قرار داده ایم و تفاهم نامه ای را در هزار هکتار منعقد کرده ایم.
معاون رئیس پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای ادامه داد: برای اولین بار ماموریت راکتور تحقیقاتی در کشور را دریافت کرده ایم و در حال گسترش روابط فنی و علمی در هدفمند کردن پایان نامه های ارشد و دکتری هستیم.
**تورعلمی بازدید از پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای برای دانشجویان منتخبین در هفته آینده
فقهی افزود: در هفته آینده بازدید از پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای به عنوان تور علمی برای دانشجویان منتخب کشور را خواهیم داشت. دانشمندان جوان بین المللی می دانند که پژوهشگاه صنعتی چقدر می تواند در فعالیت های علمی تاثیر گذار باشد. فناوری هسته ای اقتدار آفرین است اما ممکن است سیاستمداران کشورهای خارجی آن را قبول نداشته باشند؛ بنابراین به آنها توصیه می کنیم نسبت به توانمندی های ایران به عنوان جاسوس نگاه نکنند.
**خبر ساخت سلاح های هسته ای از ایران دروغ است
وی گفت: اینکه می گویند ایران قصد ساخت سلاح هسته ای را دارد دروغ است؛ چرا که محققان و نیروهای ما شرایط و علائم آنها را می دانند و دانشمندان هم این خبر را تایید نمی کنند و باید گفت که تمام فعالیت های پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای و سازمان انرژی اتمی طبق پروتکل های پذیرفته شده بین المللی است.
معاون رئیس پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای اضافه کرد: برخی ها هجمه هایی دارند که در این زمینه چند پاسخ وجود دارد، اول اینکه حقیقتا دانش و فناوری هسته ای اقتدار آفرین است، حوزه های نظامی و صنعتی برای دستیابی به سطح بالای ساخت فناوری در تلاش است و تمام کشورهای جهان آرزوی رسیدن به آن هستند.
** تمام مدیران ارشد ما در صنعت هسته ای ایرانی هستند
فقهی افزود: به اتکای توان و سرمایه داخلی متخصصان با غیرت ایرانی و حقوق کم آنها توانستیم پیشرفت علمی داشته باشیم و تمام مدیران ارشد ما در صنعت هسته ای ایرانی هستند و اختیار کلید تمام تجهیزات در دست خودمان است و اجازه ای از بیگانگان در این زمینه نمی گیریم.
** سرمایه انسانی غنی و نیروی باغیرت داریم
وی گفت: تاریخ نشان داده آنچه از علم کسب کرده ایم به کشورهای دیگر هم انتقال داده ایم و از دانش برای سلطه کشورهای دیگر استفاده نکرده ایم. در این زمینه سرمایه انسانی با غیرت و منابع انسانی غنی داریم.
معاون رئیس پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای گفت: پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای قصد دارد تا با همکاری آژانس بین المللی اتمی ارتباطات بین المللی را با پژوهشگران علمی در سراسر دنیا از آمریکا تا کشورهای همسایه گسترش دهد.
انتهای پیام/