دانشگاه و دانشجو مظهر تلاش علمی و جهاد تبیین هستند
به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، محمدعلی فقیه، مدیرکل آموزش بنیاد شهید و امور ایثارگران به مناسبت ۱۶ آذر روز دانشجو نوشت:
دانشگاه اصلیترین نهادِ جهتدهنده به دانش و فرهنگ است. پرورش روحیه علمگرایی، تحقیق، استدلال و استناد، مهمترین کارکرد دانشگاهها محسوب میشود. همواره دامن مراکز دانشگاهی از ایهام، ابهام و پندار پاک بوده است؛ چرا که دانشگاه و دانشجو در پی دریافت و تبیین حقیقت است. حقیقتجویی و حقطلبی در طول زمان ساحت دانشگاه را ساحت اعتماد و اطمینان قرار داده است.
جامعه اسلامی ایران از طلیعه پیروزی انقلاب تاکنون، هرگونه توسعه فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی در کشور را از دریچه دانشگاه و در چارچوب توسعه دانش، دیده است؛ و پیشرفت همهجانبه را در همین مراکز علمی جستجو کرده است.
اعتماد ملی به دانشجویانِ کشورمان سرمایه ارزشمندی است؛ و نگاهداشتِ این جایگاه متعالی و پاسداشتِ این اعتماد عمومی در گرو مقاومتی است که مدیران آموزشی، اساتید دانشگاه و دانشجویان در برابر شبهافکنیها، دروغپردازیها و شایعهپراکنیهای بیگانگان خواهند داشت.
در شرایطی که دانشگاه اصلیترین مرکز توسعه ملی به حساب آید؛ دور از انتظار نیست که آماج بیشترین حملات و توطئههای دشمنان قرار گیرد. دانشگاه از ابتدای نهضت حضرت امام (ره) جلودار حرکتهای انقلابی و اندیشههای ستمستیزانه بوده است.
دانشگاههای ایران، نخستین شهدای انقلاب اسلامی را تقدیم راه آزادی کردند؛ و بدینسان امروز مظهر جهاد انقلابی، جهاد علمی و جهاد تبیین قرار گرفتهاند. به فاصله چند ماه پس از کودتای آمریکایی ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ دانشگاه تهران سه دانشجوی خود را در راه مبارزه با استکبار تقدیم کرد. نیز دانشجویان پیرو خط امام در شانزدهم دیماه ۱۳۵۹ در نخستین روزهای دفاع مقدس در دانشگاه هویزه در مقابله با رژیمِ متجاوز بعث، تقدیم راهِ ملت شدند. امروز و پس از چند دهه مبارزه بیامان با استعمار و استکبار، بر تارکِ ایران اسلامی و انقلابی نام هزاران دانشجوی شهید میدرخشد.
همراه با روحیه جهاد و ایثار و شهادتطلبی، دانشجوی ایرانی در مسیر دانش ورزی نیز گوی سبقت ربوده است و حضور بیش از ۳۱ هزار دانشجوی ممتاز شاهد و ایثارگر در عرصه پیشرفت علمی، نشانی بر این مدعاست. در پنج سال گذشته ۱۱۶ داوطلب شاهد و ایثارگر، حائز رتبههای یک و دو رقمی کشوری شدهاند آن هم در رقابت آزاد و بدون احتسابِ سهمیههای معمول، که مایه مباهات و افتخار است. اینان نخبگانِ علمیِ کشورمان هستند که جهاد دفاعی را با جهاد علمی به هم آمیخته و آینهای از امید و پیشرفت را مقابل دیدگان نسلهای آینده قرار دادهاند.
مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) جهاد علمی دانشجویان و اساتید را جزو «مبانی اصولگرایی» و «سر منشأ نهضت تولید علم» دانستند. پیشرفتهای علمی و تکنولوژیک در همه عرصهها گواهِ به ثمر نشستن این حرکتهای جهادی است. با این حال بهدلیل ضعفهایی که در فرآیند اطلاعرسانی و گزارشدهی به مردم وجود داشته است؛ امروز و در طلیعه گام دوم انقلاب اسلامی، به شدت نیازمندِ جهاد دیگری هستیم که رهبر فرزانه انقلاب از آن به «جهاد تبیین» تعبیر فرمودهاند. جهاد تبیین کاملکننده جهاد انقلابی و جهاد علمی است. دنیای استکبار در پیِ پنهان ساختنِ همه تلاشها، پیشرفتها و توفیقات ملت ایران در همه عرصهها و صحنهها و در پی تخطئه اصول و ارزشهای ملی است.
بر همه دانشجویان، پژوهشگران و نخبگان کشورمان است که از میراث ارزشمند گذشته، با همه توان و ظرفیت علمی و ایمانی دفاع نمایند؛ و همچون گذشته مردم فهیم و قدرشناس کشورمان را در برابر واقعیتها و حقایق قرار دهند. بیشک کلام متین و رفتار خردمندانه دانشجویان و اساتید در محافل و مجالس و در محلهای درس و بحث، به توطئههای رسانهای دشمنان پایان خواهد داد؛ چرا که حقیقت، سرکوبکننده مجازهای باطل و مخیلاتِ بیاساس است.
ملت ایران، دانشجویان را میراثدار و میراثبان هویت و امنیت ملی میشناسند. این اعتماد و اطمینانِ عمومی به دانشجویان عزیز و فرهیخته، برترین سرمایه اجتماعی برای ایران اسلامی است و به یاری خداوند همچنان ماندگار و بالنده خواهد بود.
انتهای پیام/