دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 آذر 1401 - 17:21

برگزاری چهارمین جلسه کمیسیون علمی، فرهنگی و اجتماعی مجمع در دوره نهم

برگزاری چهارمین جلسه کمیسیون علمی، فرهنگی و اجتماعی مجمع در دوره نهم
کمیسیون علمی، فرهنگی و اجتماعی مجمع تشخیص مصلحت نظام عصر روز شنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۱ به ریاست آیت الله محسن اراکی، تشکیل جلسه داد.
کد خبر : 818376

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، در چهارمین جلسه کمیسیون علمی، فرهنگی و اجتماعی مجمع در دوره نهم، در خصوص برنامه پیشنهادی فعالیت این کمیسیون در این دوره بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

حسین مظفر نایب رئیس کمیسیون با اشاره به تهیه پیشنویس سیاست‌های کلی «فضای مجازی»، «نخبگان» توسط کارگروه‌های این کمیسیون در دبیرخانه مجمع گفت: اعضای کمیسیون در دوره نهم به بحث و تبادل نظر درباره این دو پیش نویس خواهند پرداخت.
وی گفت: تعیین اولویت‌های نظارتی در مورد نظارت بر سیاست‌های کلی ابلاغی مرتبط با کمیسیون و نیز بحث و تبادل نظر درباره موضوعات جدید و ضروری که لازم است در طول دوره نهم در دستور کار قرار گیرد و ارائه پیشنهاد به رئیس محترم مجمع از دیگر ماموریت‌های کمیسیون در دوره جدید خواهد بود.

در ادامه جلسه، اعضای کمیسیون به اظهار نظر درباره برنامه فعالیت‌های آتی کمیسیون علمی، فرهنگی و اجتماعی پرداختند.

آیت الله محسن اراکی، رئیس کمیسیون علمی، فرهنگی و اجتماعی مجمع گفت: ضرورت دارد که در کمیسیون علمی، فرهنگی و اجتماعی، به بازشناسی وضعیت فرهنگی و اجتماعی کشور بپردازیم تا در تدوین سیاست‌های کلی، با شناخت وضع موجود، چاره اندیشی کنیم. کمیته‌های دبیرخانه نیز باید بر روی مفاهیم سرمایه اجتماعی، حکمرنی مطلوب و فرهنگ اجتماعی، کار مطالعاتی صورت دهند.

وی با اشاره به اینکه اصول الهی اسلام برای اداره جامعه عقلانی است، گفت: باید مبانی و اصول حکمرانی خود را به جامعه علمی و مردم عرضه کنیم تا بر مبنای آن به سیاست گذاری فرهنگی بپردازیم.

محمدحسین صفارهرندی نیز با اشاره به برخی از عوامل آسیب به سرمایه اجتماعی گفت: در حوزه فرهنگ عمومی، پرداختن به برخی از مسائل کلان فرهنگی و بررسی‌های عالمانه و جامع می‌تواند در ماموریت‌های این کمیسیون قرار گیرد.

محمدرضا عارف گفت: اگر محدود و منتظر به ارجاعات سازمانی باشیم، کمیسیون ممکن است به جایگاه واقعی و وظایف خود نرسد. نباید گرفتار مسائل جاری شویم و از موضوعات مهم علمی، فرهنگی و اجتماعی غلفت کنیم.

صادق واعظ زاده اظهارداشت: مساله سرمایه اجتماعی و مفاهیم درونی آن نظیر اعتماد و مشارکت که به مردم مربوط است، بسیار گسترده و مهم است و نباید از حکمت‌های ایرانی- اسلامی به سادگی عبور کنیم و به عنوان یک ملت تمدن ساز، باید به سیاست‌های حمکرانی یا حکمروایی از نظر فرهنگی و اجتماعی بپردازیم.

در ابتدای این جلسه، گزارشی از بررسی‌های کمیسیون علمی، فرهنگی و اجتماعی دبیرخانه و کمیته‌های آن درباره علل و عوامل وقایع اخیر و راهکار‌های مواجهه با آن توسط دکتر حسین مظفر به اعضا ارائه شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب