«انتقال برق بیسیم» به وسیله انرژی خورشیدی انباشت شده در فضا
به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا به نقل از وبگاه (سای تک دیلی)، انرژی خورشیدی را میتوان در دوردستها در فضا جمعآوری کرد و بهصورت بیسیم به زمین به هر جایی که نیاز باشد منتقل کرد. آژانس فضایی اروپا (ESA) قصد دارد از طریق ابتکار SOLARIS خود، فناوریهای کلیدی مورد نیاز برای تبدیل انرژی خورشیدی مبتنی بر فضا به واقعیت را بررسی کند. اخیراً در آلمان، یکی از این فناوریها، انتقال برق بیسیم، به مخاطبان تصمیمگیرندگان مشاغل و دولت نشان داده شد.
این نمایش در کارخانه نوآوری X-Works ایرباس در مونیخ برگزار شد. از پرتوهای مایکروویو برای انتقال انرژی سبز بین دو نقطه نشان دهنده «فضا» و «زمین» در فاصله ۳۶ متری استفاده شد.
نیروی دریافتی برای روشن کردن یک شهر نمونه و تولید هیدروژن سبز با تقسیم آب استفاده شد. این حتی برای تولید اولین نوشیدنی خنک شده بی سیم در جهان در یخچال قبل از سرو شدن برای تماشاگران استفاده شد.
برای یک نسخه کارآمد از یک سیستم انرژی خورشیدی مبتنی بر فضا، ماهوارههای انرژی خورشیدی در مدار زمینایستا، نور خورشید را به صورت دائمی ۲۴/۷ جمعآوری میکنند و سپس آن را به امواج مایکروویو با چگالی کم تبدیل میکنند تا با خیال راحت به ایستگاههای گیرنده روی زمین بتابند. فیزیک درگیر به این معنی است که این ماهوارهها باید بزرگ باشند، در حد چند کیلومتر، تا قدرتی معادل یک نیروگاه هستهای معمولی تولید کنند. همین امر در مورد جمعآوری «rectennas» روی سطح زمین نیز صادق است.
برای دستیابی به این چشمانداز، پیشرفتهای فنی در زمینههایی مانند تولید در فضا و مونتاژ رباتیک، فتوولتائیکهای کمهزینه با راندمان بالا، الکترونیک پرقدرت و شکلدهی پرتو فرکانس رادیویی مورد نیاز است. تحقیقات بیشتر برای تایید اثرات مایکروویوهای کم توان بر سلامت انسان و حیوانات خوش خیم است و سازگاری با هواپیما و ماهواره نیز انجام خواهد شد.
SOLARIS ESA - که به وزرای فضای اروپا در شورای آژانس در سطح وزیران در ۲۲ تا ۲۳ نوامبر پیشنهاد شده است - در مورد این فناوریها تحقیق میکند تا به کشورهای عضو آژانس اجازه دهد انتخابی آگاهانه در مورد اجرای آینده انرژی خورشیدی مبتنی بر فضا به عنوان منبع جدید داشته باشند. برق پاک و همیشه با بار پایه که منابع انرژی تجدیدپذیر موجود را تکمیل میکند و به اروپا کمک میکند تا اواسط قرن به خالص صفر برسد.
علاوه بر این، هر گونه پیشرفتی که در این زمینهها به دست آید، برای بسیاری از تلاشهای دیگر پروازهای فضایی و همچنین کاربردهای زمینی مفید خواهد بود.
انتهای پیام/