خواب پنج ساعت یا کمتر با خطر بیشتر بیماریهای متعدد و مرگ مرتبط است
به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا به نقل از (سای تک دیلی)، این تحقیق تأثیر طول مدت خواب را بر سلامت بیش از ۷۰۰۰ مرد و زن در سنین ۵۰، ۶۰ و ۷۰ سال از مطالعه کوهورت Whitehall II تجزیه و تحلیل کرد. این مطالعه در ۱۸ اکتبر در PLOS Medicine منتشر شد.
دانشمندان رابطه بین مدت زمان خواب هر شرکت کننده و میزان مرگ و میر آنها و همچنین اینکه آیا آنها با دو یا چند بیماری مزمن (چند بیماری) مانند بیماری قلبی، سرطان یا دیابت تشخیص داده شده اند، بررسی کردند. این کار در طول ۲۵ سال انجام شد.
این تحقیق به مجموعه تحقیقاتی رو به رشدی اضافه میکند که اهمیت داشتن یک خواب خوب در شب را برجسته میکند.
در مقایسه با افرادی که تا ۷ ساعت میخوابیدند، افرادی که در ۵۰ سالگی ۵ ساعت یا کمتر میخوابیدند، ۲۰ درصد بیشتر در معرض ابتلا به یک بیماری مزمن و ۴۰ درصد بیشتر احتمال داشت که به دو بیماری مزمن داشته باشند.
علاوه بر این، خوابیدن به مدت پنج ساعت یا کمتر در سنین ۵۰، ۶۰ و ۷۰ سالگی در مقایسه با افرادی که تا ۷ ساعت میخوابیدند، با ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش خطر ابتلا به چند بیماری مرتبط بود.
طبق نتایج تحقیقات، مدت خواب پنج ساعت یا کمتر در سن ۵۰ سالگی با افزایش ۲۵ درصدی خطر مرگ و میر در طول ۲۵ سال پیگیری همراه بود. این را میتوان عمدتاً با این واقعیت توضیح داد که خواب کوتاه خطر ابتلا به بیماری (های) مزمن را افزایش میدهد که به نوبه خود خطر مرگ را افزایش میدهد.
دکتر سورین سابیا، نویسنده اصلی این مقاله (موسسه اپیدمیولوژی و سلامت UCL، و اینسرم، دانشگاه پاریس سیته) گفت: موارد چندگانه در کشورهای با درآمد بالا رو به افزایش است و بیش از نیمی از افراد مسن در حال حاضر حداقل به دو بیماری مزمن مبتلا هستند. ثابت شده است که این یک چالش بزرگ برای سلامت عمومی است، زیرا چند بیماری با استفاده زیاد از خدمات مراقبتهای بهداشتی، بستری شدن در بیمارستان و ناتوانی همراه است.
با بالا رفتن سن افراد، عادات خواب و ساختار خواب آنها تغییر میکند. با این حال، توصیه میشود ۷ تا ۸ ساعت در شب بخوابید -، زیرا مدت خواب بالاتر یا کمتر از این قبلا با بیماریهای مزمن فردی مرتبط بوده است.
یافتههای ما نشان میدهد که مدت کوتاه خواب نیز با چند بیماری مرتبط است.
برای اطمینان از خواب بهتر در شب، رعایت بهداشت خواب خوب مهم است، مانند اطمینان از اینکه اتاق خواب آرام، تاریک و دمای راحت قبل از خواب باشد. همچنین توصیه میشود وسایل الکترونیکی را بردارید و از خوردن وعدههای غذایی زیاد قبل از خواب خودداری کنید. فعالیت بدنی و قرار گرفتن در معرض نور در طول روز نیز ممکن است باعث خواب خوب شود.
به عنوان بخشی از این مطالعه، محققان همچنین ارزیابی کردند که آیا خواب طولانی مدت، نه ساعت یا بیشتر، بر نتایج سلامتی تأثیر میگذارد یا خیر. هیچ ارتباط واضحی بین مدت خواب طولانی در سن ۵۰ سالگی و چند بیماری در افراد سالم وجود نداشت.
با این حال، اگر یک شرکتکننده قبلاً مبتلا به یک بیماری مزمن تشخیص داده شده بود، خواب طولانی مدت با حدود ۳۵ درصد افزایش خطر ابتلا به بیماری دیگر مرتبط بود. محققان بر این باورند که این میتواند به دلیل بیماریهای زمینهای باشد که بر خواب تأثیر میگذارد.
جو ویتمور، پرستار ارشد قلب در بنیاد قلب بریتانیا گفت: "خواب کافی به بدن شما اجازه میدهد تا استراحت کند. راههای زیادی وجود دارد که خواب ضعیف میتواند خطر بیماری قلبی یا سکته را افزایش دهد، از جمله با افزایش التهاب و افزایش فشار خون.
این تحقیق به مجموعه تحقیقاتی رو به رشدی اضافه میکند که اهمیت داشتن یک خواب خوب در شب را برجسته میکند.
محدودیتهای مطالعه
محققان از دادههای خود گزارششده در مورد خواب استفاده کردند، که احتمالاً در معرض سوگیری گزارشدهی است. با این حال، یافتهها با استفاده از دادههای ۴۰۰۰ شرکت کننده که خواب آنها از طریق یک دستگاه الکترونیکی اندازه گیری شده بود، تأیید شد.
در همین حال، اطلاعات مربوط به کیفیت خواب فقط برای افراد ۶۰ و ۷۰ ساله در دسترس بود.
مطالعه Whitehall II فقط شامل اعضای خدمات مدنی میشود که همگی در هنگام استخدام در این مطالعه شاغل بودند و احتمالاً سالمتر از جمعیت عمومی هستند.
انتهای پیام/