دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 دی 1399 - 17:15

ارتباط میان خواب و بیش‌فعالی کشف شد

محققان موفق به کشف ارتباط میان اختلال کم‌توجهی بیش‌فعالی و خواب شدند.
کد خبر : 550328
b216894f-12fd-454c-ae5a-29d990a45f11-brain.jpg

به گزارش خبرنگار گروه علم و  فناوری خبرگزاری آنا از اینورس، براساس یافته‌های جدید گروه تحقیقاتی دانشگاه آمستردام کمبود خواب و اختلال کم‌توجهی بیش‌فعالی ارتباط متقابل دارند. درواقع ریتم شبانه‌روزی در 80 درصد از مبتلایان به این اختلال با تأخیر افتاده است. این امر باعث هجوم هورمون ملاتونین یا هورمون خواب می‌شود.


هجوم  ملاتونین در افراد معمولی ساعت 9:30 شب اتفاق می‌افتد اما هجوم هورمون خواب در افراد مبتلا به اختلال کم‌توجهی بیش‌فعالی ساعت 11 شب رخ می‌دهد. این امر توضیح می‌دهد که چرا افراد مبتلا به این اختلال دیر می‌خوابند. به همین دلیل افراد مبتلا به اختلال کم‌توجهی بیش‌فعالی  بیشتر از افراد معمولی به اختلالات مرتبط به خواب مبتلا می‌شوند. اختلالات خواب باعث کمبود خواب و بی‌خوابی می‌شود که باعث حاد شدن اختلال کم‌توجهی بیش‌فعالی می‌شود.


اختلال کم‌توجهی بیش‌فعالی  نوعی اختلال رفتاری رشدی است. فرد مبتلا توانایی دقت و تمرکز روی یک موضوع را ندارد، روند یادگیری وی کند و  فعالیت بدنی غیرمعمول و بسیار بالایی دارد. محققان علت دقیق بروز این اختلال را نمی‌دانند. احتمال می‌رود ژنتیک نقشی در ابتلا به اختلال کم‌توجهی بیش‌فعالی داشته باشد، با این حال  نمی‌تواند توضیح مناسبی در خصوص شیوع بالای این اختلال ارائه دهد.


بسیاری از مبتلایان به اختلال کم‌توجهی بیش‌فعالی اطلاعی از بیماری خود ندارند و با رفتارهایی مانند بی‌توجهی و تکانشگری دست‌وپنجه نرم‌ می‌کنند. پرسش‌های بی‌پاسخ بسیاری در خصوص اختلال کم‌توجهی بیش‌فعالی وجود دارد که یکی از آنها وجود ارتباط میان این اختلال و خواب است. به گفته محققان دانشگاه آمستردام، کمبود خواب و اختلال کم‌توجهی بیش‌فعالی شدت یکدیگر را تقویت می‌کنند. درواقع کمبود خواب پیامدهایی در پی دارد که بسیار شبیه به علائم اختلال کم‌توجهی بیش‌فعالی است.


انتهای پیام/4021/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب