دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 آذر 1399 - 11:15

تغییر در میکروبیوم روده باعث کمبود خواب می‌شود

نتایج بررسی‌های جدید خبر از وجود ارتباطی میان تغییرات میکروبیوم روده و کمبود خواب می‌دهد.
کد خبر : 544646
fdfdfdf.PNG

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا  از نیواطلس،  کمبود خواب تنها یکی از پیامدهای منفی ناشی از تغییرات در میکروبیوم روده است. حال نتایج مطالعه جدید گروه تحقیقاتی دانشگاه تسوکوبا در ژاپن نشان  می‌دهد که ارتباطاتی میان کمبود خواب و تغییر در جامعه باکتری‌های ساکن در دل و روده انسان وجود دارد.


دانشمندان به دنبال کسب اطلاعات بیشتری در این زمینه هستند تا مشخص شود که چگونه کاهش تنوع میکروب‌های روده منجر به اختلال در خواب می‌شود. گروه تحقیقاتی نقش باکتری‌های روده  بر خواب را از طریق تولید انتقال‌دهنده‌های عصبی سروتونین و دوپامین بررسی کردند. محققان برای بررسی این ارتباط، به مدت چهار هفته به گروهی از موش‌ها آنتی‌بیوتیک قوی دادند. با کاهش تنوع میکروبیوم در روده موش‌ها، تفاوت‌های قابل‌توجهی در متابولیسم این موش‌ها در مقایسه با موش‌های گروه کنترل دیده شد.


دانشمندان بیش از 200 متابلویت (اجزای شرکت‌کننده در سوخت و ساز سلولی) متفاوت میان دو گروه موش پیدا کردند. در موش‌های گروه اول حدود 60 متابولیت از بین رفته بود و باقی متابولیت‌ها نیز از نظر مقدار متفاوت بودند. در مرحله بعدی گروه تحقیقاتی  با استفاده از الکتروانسفالوگرافی عملکرد  و فعالیت مغز موش‌ها در حین خواب را کنترل کردند.


به گفته محققان، چرخه خواب/بیداری در موش‌هایی که تنوع میکروب‌ها در روده آنها کاهش یافته بود، به صورت دائم مختل می‌شد که  این امر به دلیل نبود سروتونین در روده اتفاق افتاده است. کاهش سطح سروتونین در  مغز می‌تواند باعث اختلال در چرخه خواب/بیداری شود. بنابراین می‌توان با تغییر رژیم غذایی، میکروبیوم روده را تغییر داد  و بدین‌ترتیب به افرادی که از اختلالات خواب رنج می‌برند، کمک کرد.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب