دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
انتقاد عضو هیئت‌مدیره اتحادیه تولیدکنندگان پوشاک

وزارت صمت به نساجی به چشم صنعت نگاه نمی‌کند

وزارت صمت به نساجی به چشم صنعت نگاه نمی‌کند
عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نساجی و پوشاک ایران با بیان اینکه هنوز در مدیریت جدید وزارت صمت احساس حمایت واقعی از تولید نمی‌شود، گفت:‌ وزارت صمت به نساجی به چشم صنعت نگاه نمی‌کند در حالی که در همسایه شمال غربی مان، صنعت اول را خودروسازی، صنعت دوم را نساجی و صنعت سوم را توریسم و گردشگری می‌دانند.
کد خبر : 809387

به گزارش خبرنگار اقتصادی آنا، حسن همتی بااشاره به مشکلات تولیدکننده‌های صنعت نساحی اظهار کرد: یکی از مشکلات این بخش، تعدد بخشنامه‌های صمت، گمرکی و مالیات است. بعضا طی ۲۴ ساعت یک بخشنامه صادر و لغو می‌شود.

وی با بیان اینکه ۲۰ تا ۲۵ درصد مواد اولیه صنایه تولید پارچه‌های رومبلی وارداتی و مابقی بومی سازی شده است، گفت: یکی دیگر از مشکلات این بخش، سختی‌های تخصیص ارز نیمایی است که بعضا ۴۵ روز طول می‌کشد تا ارز نیمایی به دست تولیدکننده برای واردات مواد اولیه تولید برسد.

عضو انجمن صنایع نساجی ایران با اشاره به از دست خارج شدن سامانه بهین یاب وزارت صمت که می‌باید همه مجوز‌ها از این سامانه اخذ شود، افزود:‌ قطعی اینترنت به تولیدکنندگان برای هماهنگی‌های واردات مواد اولیه ضربه زد.

به گفته همتی، یکی دیگر از مشکلات تولیدکندگانی که وابسته به واردات مواد اولیه هستند، سختی‌های کار کردن با صرافی‌های بانکی است؛ مجموع این سختی‌ها سبب می‌شود تا واردات مواد اولیه ۵ ماه زمان ببرد تا وارد چرخه تولید شود.

وی با انتقاد از بالا بودن نرخ سود تسهیلات سرمایه در گردش که با نرخ ۱۸ درصد محاسبه می‌شود در مقایسه با برخی کشور‌های همسایه که با نرخ‌های سود کمتر از ۳ درصد به تولیدکنندگان خود تسهیلات می‌دهند، ادامه داد:‌بانک‌های قرار بود تا ۹۰ درصد فروش سال قبل تولیدکنندگان، به آن‌ها تسهیلات سرمایه در گردش بدهند، اما بانک‌ها خودشان هم منابه ندارند مثلا امسال به برخی تولیدکنندگان حداکثر تا ۴۵ درصد فروش سال گذشته تسهیلات سرمایه در گردش دادند.

این تولیدکننده پارچه رومبلی با اشاره به سخت گیری‌های سازمان امور مالیاتی در تقسط بدهی‌های مالیاتی بهار امسال بیان کرد: این در حالی است که در بازار فروش نقدی محصولات نساجی رومبلی کم شده و تأمین نقدینگی به سختی انجام می‌شود.

فعال صنعت نساجی با بیان اینکه این بخش، حوزه‌ای است که واردات به شدت فعالان آن را اذیت می‌کند، تأکید کرد: در کشور ۱۳۸ تولیدکننده پارچه رومبلی داریم که پروانه تولید از صمت دریافت کرده اند ۱۵ واحد تولیدی از این تعداد نیز پارچه‌های حلقوی رومبلی تولید و مابقی تاروپودی تولید می‌کنند؛ اما تعداد تولیکنندگان زیرزمینی و بدون پروانه خصوصا در یکی از استان‌های کویری کشور بسیار زیاد است.

وی خاطرنشان کرد: متأسفانه امسال به دلیل برخی فشار‌های وارده به وزارت صمت برای ثبت سفارش واردات پارچه رومبلی، حجم واردات این کالا افزایش یافته است؛ حال آنکه احساس نیاز منطقی به واردات پاره رومبلی نیست، اما برخی اتحادیه‌های مبل سازی با آمارسازی‌های اشتباه در خصوص میزان تولید مبل در کشور و کمبود پارچه رومبلی برای تولید این تعداد مبل، وزارت صمت را مجاب به تأیید ثبت سفارش پارچه رومبلی کرده اند.

همتی ادامه داد:‌ این حجم بالای ثبت سفارش واردات پارچه رومبلی سبب شده تا تولیدکنندگان داخلی این محصول با ۳۰ درصد ظرفیت خود کار کنند.

عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نساجی و پوشاک ایران با بیان اینکه هنوز در مدیریت جدید وزارت صمت احساس حمایت واقعی از تولید نمی‌شود، گفت:‌ در تابستان‌ها مشکل قطعی برق و در زمستان‌ها مشکل قطعی گاز داریم؛ ضمن اینکه محدودیت‌های بین المللی سبب شده تا نتوانیم دستگاه‌های تولید صنایع نساجی را مستقیما از آلمان خریداری کنیم و باید آن را از شرکت واسطه ترکیه‌ای با ۱۸ درصد سودی که این شرکت واسطه دریافت می‌کند، تهیه کنیم.

وی با بیان اینکه اقتصاد کشور «واردات محور» است اظهار داشت: بر اساس پایش انجمن نساجی ایران در سال ۱۳۹۹، معادل ۸۷ میلیون متر مربع ظرفیت تولید پارچه رومبلی در کشور است، اما در سال گذشته ۳۵ میلیون متر مربع پارچه رومبلی «حلقوی بافت» در کشور تولید شد؛ نیاز سالانه کشور برای تولید پارچه رومبلی، ۱۰ میلیون و ۲۰۰ هزار متر مربع است؛ از سوی دیگر سالی یک میلیون دست مبل تولید می‌شود.

فعال صنعت نساجی توضبح داد: در سال ۱۳۹۹ میزان تولید مازاد پارچه رومبلی در کشور ۵ و در سال ۱۴۰۰، ۶ میلیون متر بود. این در حالی است که سال گذشته ۱۱ میلیون متر مربع پارچه رومبلی وارد و ۳۷ میلیون متر مربع تولید شد که درنتیجه محصول از کالا اشباع شده است.

وی با بیان اینکه تنها ۹.۵ درصد فروش ما نقدی و مابقی زمان دار است، گفت: این اتفاقات سبب شده تا در یک سال اخیر علی رغم تورم، افزایش قیمت فروش محصولات نداشته باشیم؛ بر اساس اعلام سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، امکان دریافت سود از هر متر مربع پارچه، ۱۷ درصد است حال آنکه ما تنها ۹ درصد سود از فروش هر متر مربع پارچه رومبلی دریافت می‌کنیم.

همتی یادآور شد:‌وزارت صمت می‌گوید ورادات پارچه رومبلی ممنوع است در حالی که هیچ محدودیتی برای واردات آن نیست و تنها ۳ ماه در سال گذشته واردات آن ممنوع شد و حتی پارچه‌هایی که در این ۳ ماه در گمرکات مانده بود، ترخیص شد.

عضو انجمن صنایع نساجی ایران گفت: وزارت صمت به نساجی به چشم صنعت نگاه نمی‌کند در حالی که در همسایه شمال غربی مان، صنعت اول را خودروسازی، صنعت دوم را نساجی و صنعت سوم را توریسم و گردشگری می‌دانند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب