نبود تعامل بین حوزه و دانشگاه از عوامل توسعهنیافتگی کشور است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، حسن بنیانیان مشاور و دستیار فرهنگی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در نشست تبیین بیانیه تعلیم و تربیت اجتماعی این دانشگاه به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن بر لزوم نقش استادان در تعلیم و تربیت اجتماعی تأکید کرد و گفت: تغییر باورها و هدفمندکردن نگرشها، نیازمند الگوسازی صحیح و اصولی با استفاده از علوم روز است و با افکار بسته نمیتوان بر اذهان ملت به خصوص قشر جوان تاثیر مثبت گذاشت.
وی افزود: محور مباحث فرهنگی تربیتی، تجزیه وتحلیل روابط انسانها در محیط اجتماعی است. از این رو هنگامی که میخواهیم فعالیت فرهنگی انجام دهیم باید دست به تحقیق و کار پژوهشی بزنیم تا به نتیجه مطلوب برسیم.
بنیانیان با تأکید بر انتظارات به جای رهبری از اساتید دانشگاه بیان کرد: ما استادان دانشگاه، علاوه بر تغذیه علمى باید روحیّه معنوى دانشجویان را نیز تقویت کنیم؛ چراکه قشر فرهیخته جامعه جزو اقشار تأثیرگذار و مرجع محسوب میشوند.
مشاور فرهنگی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، یکی از عوامل جدی توسعه نیافتگی کشور را به نبود تعامل حوزه و دانشگاه نسبت داد و گفت: حوزه و دانشگاه دو نهاد مهم نظریه پرداز و تأثیرگذار جامعه ما هستند و در صورت وحدت و همبستگی کامل این دو، نقش سیاستمدارانی که درصدد جمع آوری آرای مردمی هستند، رنگ خواهد باخت و به کارهای بنیادی بیشتر توجه خواهد شد.
بنیادیان عنوان کرد: یکی از موانع فرهنگی در ذهن بعضی از استادان، تقلیل گرایی از مفهوم فرهنگ و محدودشدن فعالیتهای تربیتی فرهنگی در نهادها و ساختار فرهنگی است در حالی که فرهنگ هویت یک ملت است و باید به فکر حفظ و ارتقای آن بود.
وی افزود: نوشتن قانون و دستورالعمل بدون توجیه مردم و فرهنگ سازی نمیتواند اجرایی شود و نگرش استبدادی از بالا به پایین نیز باعث مشکلاتی از قبیل تولید انبوه قانون، شکل گیری دولت بزرگ، گسترش کنترل، بازرسیها و ایجاد نارضایتی و رشد فساد و رشوه برای عبور از قانون در جامعه میشود.
بنیانیان ادامه داد: عوامل متعددی مانع از بهره گیری از دانش موجود در دانشگاهها در نظام تصمیم گیری مدیران است که میتواند در قالب رسالهها مورد شناسایی علمی قرار گیرد.
فعال حوزه فرهنگی تأکید کرد: تأثیر درظرفیتهای علمی، مهارتی، اعتقادی واخلاقی تصمیمسازان و تصمیم گیرندگان در آینده و تأثیردر تصمیم سازی و تصمیم گیری مدیران موجود از رهگذر برگزاری دورههای آموزشی، همایشها و انجام تحقیقات از جمله ویژگیها و اهداف دانشگاه در گام دوم است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: بخش اعظم رفتارها و تصمیمات مردم یک جامعه تحت تأثیر فرهنگ عمومی است و این نخبگان تأثیرگذار هستند که باید در اصلاح فرهنگ جامعه نقش آفرینی کنند و تربیت آگاهانه، شخصیت فرد، دانش و مهارت، موقعیت اجتماعی، امکانات مادی نیز از دیگر شاخصههای مهم در شکل گیری فرهنگ جامعه است.
وی افزود: لازمه درگیر شدن با مسائل کشور وراه حل یابی براساس مبانی اسلامی کشور مستلزم آن است که استادان، مدیران ونخبگان جامعه ما دارای خصوصیاتی از جمله جهان بینی اسلامی، نگرش علمی، جامع نگری و آینده نگری، نگرش نظامند، رویکرد فرهنگی تربیتی و نقش آفرینی در پیشرفت کشور باشند تا جامعه مطلوب شکل گیرد.
دستیار فرهنگی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: اگر جامعهای مستقل از نظم ظالمانه حاکم بر روابط جهانی و آسیبهای فرهنگی زندگی امروز بشری بخواهیم و اراده ایجاد تمدنی نوین براساس مبانی اسلامی داشته باشیم، باید در کنار تلاش آگاهانه برای اصلاح فرهنگ عمومی از رهگذر فعالیتهای مستقیم فرهنگی، کارکرد فرهنگی سایر ساختارها ونظامهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، دفاعی، بهداشتی ودرمانی و. را اصلاح کنیم واین به مفهوم تلاش برای نظام سازی اسلامی ومقدمه آن تولید علوم انسانی اسلامی است.
وی افزود: بخش مهمی از فرایند نظام سازی اسلامی شناخت داد و ستدهای نظامهای اجرایی به یکدیگر در راستای افزایش بهره وری واثربخشی این نظامها بر مبنای تحقق جامعه اسلامی است که فعلا با طرح ضرورت پیوست نگاری فرهنگی اجتماعی درلسان مدیران ارشد به اهمیت آن پی برده شده است. گرچه بسیاری از مدیران اجرایی هنوز به اهمیت آن واقف نشده اند ونتوانسته ایم این جریان را راه اندازی کنیم.
بنیانیان ادامه داد: از آن جا که تحقق سیاستهای فرهنگی باید همزمان از بالا به پایین و پایین به بالا تحقق یابد از این روی، همزمان که مدیران ارشد اجرایی موظف میشوند که به موازات حل و فصل مسائل روزمره به اصلاحات بنیادین نظام تحت مسئولیت خود بپردازند، باید مدیران میانی نیز موظف به شناخت واصلاح داد و ستد سازمان تحت مسئولیت خود با فرهنگ ومسائل اجتماعی شوند.
این مسئول ابراز امیدواری کرد که با تحول در نگرش استادان و درآمدن در کسوت هدایت گری، تحولات فرهنگی جامع، به سمت پیشرفت و اعتلای میهن اسلامی حرکت کند.
در پایان این نشست، با اهدای لوحی از خدمات بنیانیان تجلیل شد.
انتهای پیام/۴۰۶۲/
انتهای پیام/