دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 مرداد 1401 - 10:23
رئیس هیئت‌مدیره اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ در گفت‌وگو با آنا:

ایران کم‌آب است و تولید کاغذ در آن به صرفه نیست/ در ازای صادرات پتروشیمی، کاغذ باکیفیت وارد کنیم

رئیس هیئت‌مدیره اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ ایران معتقد است که وقتی صنعت مهم چاپ و نشر دیده نشود و اهمیت لازم به آن داده نشود، ضربه آن به کل وضعیت اقتصادی کشور می‌خورد.
کد خبر : 802077

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، بابک عابدین، رئیس هئیت مدیره اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ ایران و کارشناس رسمی دادگستری در امور چاپ و چاپخانه در گفت‌وگو با خبرنگار آنا درباره وعده وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تعامل با ۵ کارخانه برای حل معضل کاغذ، گفت: به نظرم تولید کاغذ در کشوری که کم آب هست به صرفه نخواهد بود. در این راستا اگر الگوبرداری کنیم، اقتصادهای صنعتی و موفق دنیا همه موارد مصرفی را خودشان تولید نمی‌کنند، می‌سنجند و مزیت تولید آن محصول مورد بررسی را تحلیل می‌کنند و اگر تولید آن به نفع کشور باشد به سمت این کار می‌روند. کشورهایی همانند ایران که از نظر مراتع جنگلی، کشاورزی و آب شرب مشکل دارند و نمی‌توانند به خوبی کشاورزی خود را پوشش دهند بهتر است به سمت تولید کاغذ نروند.

وی در ادامه درباره اینکه چه پیشنهادی برای حل معضل کاغذ برای کشور دارد، اظهار کرد: ما باید به سمت تولیداتی که مزیت نسبی دارند حرکت کنیم؛ پتروشیمی، تولید پلیمر، معادن و ذخایر طبیعی که می‌توانیم تبدیل کنیم و از این طریق ارزش افزوده داشته باشیم. باید نیازهایی همچون کاغذ مصرفی خود را از کشورهای دیگر وارد کنیم. به نظرم باید از طریق سرمایه‌گذاری منابع طبیعی و معدنی و تبدیل آن‌ها به محصول زمینه صادرات را فراهم کنیم و در ازای آن نیازهای مصرفی خود از جمله کاغذ باکیفیت را وارد کنیم. ایران شاید در ۳۰ سال آینده مشکل تامین آب شرب داشته باشد، با این وجود چطور می‌توانیم کارخانه کاغذسازی داشته باشیم؟ اگر هم دیدگاه بر این است که صنایع تبدیلی کاغذ در ایران باشد باید دوغاب کاغذ و مواد اولیه وارد شود و به این صورت کاغذ تولید شود. ما نباید  برای ساخت مواد اولیه  درختان، جنگل‌ها و محیط زیست را از بین ببریم.

نادیده‌ گرفتن صنعت چاپ و ضربه به وضعیت اقتصادی کشور

وی در پاسخ به این پرسش که در زمینه چاپ و نشر با چه چالش‌ها و مشکلاتی مواجه هستند، بیان کرد: در تامین مواد اولیه و واسطه‌ای هر روز با مشکل روبه‌رو می‌شویم، کاغذی که از آن استفاده می‌کردیم در بازار موجود نیست، کاغذهایی که در دسترس هستند کیفیت ندارند اما مجبور هستیم مشابه‌های بازار را تهیه کنیم. با این وجود، نمی‌توانیم به فکر قراردادهای صادراتی باشیم چراکه استانداردهای موردنیاز کشورهای هدف را تامین نمی‌کنیم. در حال حاضر هم که تکنولوژی ماشین آلات و خطوط تولیدات ما دارد به سمت فرسودگی می‌رود، متعاقب آن با توجه به صرف منابع انرژی واستفاده از روش‌ها و سبک‌های جدید از رقبا عقب می‌افتیم. در  چنین شرایطی از درآمد جهانی چاپ و نشر باز می‌مانیم. بر طبق سایت پایرا ما از درآمد ۶۵ میلیون دلاری خاورمیانه فقط ۵ درصد آن را به دست می‌آوریم. چالش دیگری که با آن مواجه می‌شویم بحث بسته‌بندی محصولات است؛ صنعت چاپ و نشر نیاز به بسته‌بندی مناسب دارد، باید سازگار با محیط زیست باشد و سلامت محصول را تضمین کند.

رئیس هئیت مدیره اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ ایران با اشاره به اینکه وقتی صنعت مهم چاپ و نشر دیده نشود و اهمیت لازم به آن داده نشود ضربه آن به کل وضعیت اقتصادی کشور می‌خورد، خاطرنشان کرد: می‌گویند اگر می‌خواهی ببینی آیا اقتصاد کشوری پویا است یا خیر از کنار چاپخانه‌های آن رد شو، اگر صدای چاپ را حداقل در دو شیفت شنیدی پس اقتصاد آن کشور پویا است. بنابراین صنعت چاپ و نشر صنعتی است که صنایع دیگر برای موفقیت به آن نیازمند هستند. نیاز است که تعامل بین دولت، بخش خصوصی و تشکل‌ها بیشتر شود چراکه هدف بخش خصوصی هم ارتقا و توسعه کشور است تا به اقتصاد کشور کمک کند اما نیاز به کمک و حمایت هم هست.

انتهای پیام/110/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب