«طلسم شهر سنگی» با درون مایه تاریخی به دنیای انیمیشن میپیوندد
به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، «طلسم شهر سنگی» عنوان فیلمنامهای از بهزاد بهزادپور کارگردان، فیلمنامهنویس، تدوینگر و بازیگر سینماست که برای ساخت یک انیمیشن سینمایی با درون مایه تاریخی نوشته شده و در 236 صفحه رقعی از سوی انتشارات کتاب نیستان وارد بازار نشر شده است.
بهزادپور در کارنامه کاری خود طی ۵ دهه گذشته تجربه نویسندگی و ساخت در گونههای مختلف سینمایی را داشته است و این کتاب به نوعی در زمره نخستین تجربههای مکتوب وی در حوزه سینمای انیمیشن و مخاطبان کودک و نوجوان است.
بهزادپور در تمامی سالهای فعالیت سینمایی خود به عنوان هنرمندی ساختارشکن شناخته شده است. از «آخرین شناسایی» که ساخته شدن آن در زمان خود جسارتی قابل تحسین بود تا «خداحافظ رفیق» که پس از ساخت و اکران توجههای بسیاری را به خود جلب کرد.
در «طلسم شهر سنگی» داستانی تاریخی در زمانه پادشاهی نمرود در شهر بابل روایت میشود. داستانی که در آن خیر و شر در قالب نیروها و اشخاص فیزیکی و خیالی با هم در آمیخته میشوند و داستانی شگفت و پرکشش را رقم میزنند. بتکده شهر نمرود به درخواست نمرود به دنبال قربانی کردن مردم شهر به پای بتان برای خشنودی آنهاست و این مسئله خشونتی عریان را بر شهر حاکم ساخته است. از سویی کارگزاران به دنبال انتخاب قربانی از مردمان شهر هستند و در مقابل کودکان و حیوانات و موجوداتی خیالی به دنبال تدبیری برای مقابله با ظلم نمرود.
بهزادپور در این فیلمنامه بخش وسیعی از تلاش خود را برای خیالانگیزی متن به کار میگیرد. به همین اعتبار است که حیوانات هم در متن وی به سخن میآیند و هوشمندانه با انتخاب و اختیار برگزیدن میان خیر و شر، سعی میکنند تا جایی که ممکن است از ظلم روا شده بر مردم بکاهند، پدیدههای فرازمینی را تحلیل و فضایی خیالی و پرهیجان برای مخاطب خود خلق کنند.
«طلسم شهر سنگی» اثری ساده و در عین حال سرشار از جزئیات و توصیفات صحنهای است. فیلمنامهای دقیق و معناگرا که جزئیات اجرای انیمیشن در آن جای خود را به ریزهکاریهای فلسفی و معنوی برای ترسیم مبارزه ازلی و تاریخی خیر و شر در مقابل هم داده است.
لازم به یادآوری است؛ بهزاد بهزادپور متولد ۱۳۴۰ کارگردان، فیلمنامهنویس، تدوینگر و بازیگر سینما است. وی نویسندگی آثاری همچون «کلانتری غیرانتفاعی»، «خداحافظ رفیق» ، «رنجر»، «باشگاه سری»، «قله دنیا»، «آخرین شناسایی» و غیره را برعهده داشته است. همچنین در فیلمهای «خسوف»، «مجنون»، «ردپایی بر شن»، «بلمی به سوی ساحل»، «دو چشم بی سو»، «توبه نصوح» به ایفای نقش پرداخته است.
بهزادپور تاکنون موفق به کسب کاندیدای بهترین فیلمنامه «آخرین شناسایی» در دوازدهمین دوره جشنواره فیلم فجر، کاندیدای بهترین تدوین «آخرین شناسایی» در دوازدهمین دوره جشنواره فیلم فجر، کاندیدای بهترین تدوین «آخرین شناسایی» در پنجمین دوره جشنواره دفاع مقدس، کاندیدای بهترین فیلمنامه «قله دنیا» در ششمین دوره جشنواره دفاع مقدس، کاندیدای بهترین نمونه فیلم «آنونس» و «سفر به چزابه» در پانزدهمین دوره جشنواره فیلم فجر شده است.
انتهای پیام/110/
انتهای پیام/