توسعه صنایع خلاق با فعالیت بیش از ۱۵۰۰ شرکت دانشبنیان
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا؛ ستاد فناوریهای نرم و توسعه صنایع خلاق در تلاش است با حمایت از شرکتهای خلاق به توسعه صنایع خلاق، خلق ثروت و اشتغال کمک کند.
فناوریهای نرم بر حوزههای فرهنگی و اجتماعی اثرگذاریهای مثبتی دارند، به عنوان مثال در اقتصاد باعث اشتغالزایی، تولید ثروت، درآمدزایی و گردش مالی، مبادلات خارجی و فقرزدایی و مشارکت در توسعه پایدار میشوند.
در حوزه فرهنگی نیز منجر به صدور فرهنگ ایرانی اسلامی به جهان، دفاع فعال از فرهنگ و تمدن، حفظ تنوع فرهنگی، ملی و بومی میشوند. حفظ میراث و ارزشها، سازگاری با محیط زیست، کمک به جریان آزاد ایدهها، خلق مفاهیم نو، نوآوری و تزریق فناوری و پشتوانه امنیت و اقتدار ملی و صدور پیام انقلاب از دیگر اثرگذاری های فناوری های نرم بر حوزههای مختلف است.
هزینه پایین ایجاد شغل، حراست از هویت ملی در برابر فرآیند جهانی شدن، توسعه سبک زندگی ایرانی و اسلامی، اثر بخشی فرهنگی و اقتصادی به طور توامان، کاهش آلودگی محیط زیست و زودبازده بودن برخی از ظرفیتهای منحصر به فرد صنایع خلاق و فرهنگی محسوب میشوند.
به ترتیب کسب و کارهای دیجیتال و فضای مجازی، بازی، اسباب بازی و سرگرمی، صنایع دیداری و شنیداری و صنایع دستی، گردشگری و میراث فرهنگی بیشترین حوزه فعالیت شرکتهای خلاق است. در حال حاضر در حدود ۱۵۷۰ شرکت خلاق مشغول به فعالیت هستند.
گردش سرمایه بازار صنایع خلاق و فرهنگی در جهان ۲۷۰۰ میلیارد دلار و اشتغال آن در جهان ۵۰ میلیون نفر است. در جهان مد و پوشاک، انیمیشن، نوشت افزار، بازیهای دیجیتال و گیم و اسباب بازی بیشترین گردش مالی را دارند.
گردش مالی صنایع خلاق در ایران حدود ۶۰۰ میلیون دلار تخمین زده شده است اما به واسطه حمایتهای ستاد فناوریهای نرم و توسعه صنایع خلاق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و فعالیتهای شرکتهای خلاق، سهم ایران در جهان رو به افزایش است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/