دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 مرداد 1401 - 17:28

اصانلو: بازار را برای متخلفان ناامن می‌کنیم/ مدیران واحدهای تولیدی لبنیات هم جریمه می‌شوند

رئیس سازمان تعزیرات از برخورد جدی با گران‌فروشی واحدهای تولیدی لبنیاتی و جریمه مدیران خبر داد.
کد خبر : 670892
999

به گزارش خبرنگار آنا مستقر در مصلی تهران، اصانلو رئیس سازمان تعزیرات با حضور در غرفه آنا، در خصوص مقابله با گران‌فروشی و برخورد با شرکت‌های لبنی که با وجود اعمال جریمه همچنان افزایش قیمت دارند، گفت: بعد از اینکه خیلی آزادسازی نهاده‌ها و بحث افزایش حقوق ۵۷ درصدی کارگران طبیعی بود که خیلی از واحدهای تولیدی در حوزه لبنیات که ارتباط مستقیم با ارز ۴۲۰۰ داشته‌اند، دچار افزایش قیمت شوند. بر این اساس ستاد تنظیم بازار مجوزی را مبنی بر افزایش متعارف و قانونی داد و پس از آن مصوبه ستاد تنظیم بازار هم مبنی بر این شد که با هر گونه افزایش قیمت مقابله کنند.


وی ادامه داد: در همین راستا سازمان حمایت، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان تعزیرات در قالب شعب ملی به این موضوع ورود کردند. همین امروز تمامی مدیران تعزیرات و شعب ملی را مامور کردیم که در تمام واحدهای تولیدی حضور داشته باشند و قیمت‌ها را آنالیز کنند. این بررسی تنها به چهار قلمی که مشمول قیمت‌گذاری بودند، محدود نمی‌شود، بلکه به تمامی کالاها نظارت خواهند داشت.


رئیس سازمان تعزیرات در ادامه عنوان کرد: طبیعی است اجرای این طرح، مخصوصا بعد از مصوبه ستاد تنظیم بازار زمان‌بر است.در واقع برخوردهای ما بی‌تاثیر نبوده است. ما به لحاظ اینکه با حجم و تنوع زیادی از محصولات لبنی مواجه هستیم و باید تک‌تک این محصولات را بررسی کنیم به زمان نیاز داریم. یک شعب ملی ما با بازرسی وزارت جهاد به یک شرکت خاصی می‌روند و برای آن پرونده تشکیل می‌دهند و شرکت مربوطه محکوم می‌شود. اما برای سایر شرکت‌ها هنوز فرصت پیش نیامده است. بنابراین اجرای این طرح و به ثبات رسیدن آن زمان‌بر است. در واقع به این صورت نبوده که واحدهای تولیدی مشمول جریمه شده‌اند اما تاثیرگذار نبوده است. اتفاقا ما جریمه‌های سنگینی را برای واحدهای تولیدی لبنیاتی گذاشته‌ایم و تشدید هم خواهد شد.


وی ادامه داد: این موضوع را همین امروز ابلاغ کردیم. چون قبل از این طرح، بنا بر مصوبه ستاد تنظیم بازار نسبت به چهار قلم کالا که اصطلاحا به آن چهار کالای لبنیاتی می‌گویند از قبل قیمت‌گذاری شده و این تصور برای واحدهای تولیدی شکل گرفته که در بقیه کالاها، چون مشمول قیمت‌گذاری نیستند، پس می‌توانند هر قیمتی داشته باشند. ما امروز تاکید و ابلاغ کردیم و حتی از اول هم گفتیم که چنین چیزی نیست. در واقع هیچ واحد تولیدی لبنیاتی حق ندارد خودسرانه و بدون رعایت ضوابط قیمت‌گذاری، افزایش قیمت داشته باشد.از امروز بحث طرح تشدید برخورد با واحدهای تولیدی لبنیاتی که بدون مجوز قانونی افزایش قیمت داشته‌اند، شروع شده است. قطعا آثار آن را در یکی دو هفته آینده خواهید دید.


وی گفت: در یکی دو هفته آینده این شرایط به ثبات خواهد رسید. البته ما الان مشکل نداریم، ما کار را شروع و منتظر نماندیم که وزارت جهاد کشاورزی بازرسی کنند و به ما گزارش دهد. در حال حاضر در شعب ملی به مدیران ابلاغ کردیم و همه آنها مکلف هستند واحدهای تولیدی را شناسایی و پس از استقرار، بازرسی کنند. البته باید به این نکته اشاره کنم که وظیفه تعزیرات این نیست که واحدهای تولیدی را بازرسی کند، در واقع وظیفه بازرسی مربوط به جهاد کشاورزی است ولی به لحاظ شرایط خاص و کمک دوستان، پای کار آمده‌ایم. وظیفه خودمان می‌دانیم که خدمت‌گذار مردم باشیم و شعار محوری ما این است که بازار را برای متخلفان ناامن کنیم.


اصانلو خاطرنشان کرد: البته باز هم تاکید می‌کنم به لحاظ گستردگی واحدهای تولید این کار زمان‌بر است. به‌ عنوان مثال ما شرکت پگاه را در فلان شهرستان محکوم می‌کنیم، این شرکت در هر استانی مجزاست و طبیعی است رسیدگی به تک‌تک استان‌ها زمان می‌برد. در همین چند روز گذشته یکی از واحد تولیدی لبنی در یکی از استان‌ها ۱۰ میلیارد جریمه شد. ما حتی جرایم سنگینی برای واحدهای تولیدی در نظر گرفته‌ایم، ضمن اینکه از این به بعد رویکرد ما به سمت جریمه مدیران هم رفته است. در واقع فقط شرکت محکوم نمی‌شود بلکه مدیران هم مشمول گران‌فروشی می‌شوند.


انتهای پیام/۴۰۵۷/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب