دیدار روسای دانشگاههای آزاد کرمانشاه و واسط عراق چگونه گذشت؟
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از کرمانشاه، مازن حسن جاسم رئیس دانشگاه واسط کشور عراق با حضور در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه و بازدید از این دانشگاه با فرهاد گل محمدی رئیس این دانشگاه، هیئت رئیسه و مسئولان واحد کرمانشاه دیدار و پس از تبادلنظر، تفاهمنامه همکاری دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه و دانشگاه واسط کشور عراق به امضای نمایندگان طرفین رسید.
این تفاهمنامه همکاری در سه ماده و سه نسخه به سه زبان و به مدت یک سال به امضای رؤسای دو دانشگاه رسید و از مهمترین اهداف آموزشی و پژوهشی این تفاهمنامه تبادل دانشجو، پژوهشگر و اعضای هیئت علمی، فرصت مطالعاتی، گردهماییهای علمی مشترک، همکاری در مجلدات علمی، زمینهسازی برای برگزاری دورهها و کارگاههای مشترک، همکاری در برگزاری دورههای کوتاهمدت تخصصی، مهارتی و عمومی مشترک در زمینههای مختلف علمی، فنی و تخصصی، همکاری مشترک در زمینه پارکهای علم و فناوری، همکاری در زمینه تجاریسازی دانش، امکانسنجی تأسیس شعب دانشگاه آزاد اسلامی با همکاری طرف مقابل، توسعه زبان و ادبیات هردو کشور، معرفی تاریخ، هنر و تمدن هردو کشور و در نهایت تأسیس دفاتر دانشگاه آزاد اسلامی در کشورهای توسعه یافته میشود.
تحصیل نزدیک به ۲ هزار دانشجوی غیرایرانی در دانشگاه آزاد کرمانشاه
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه در این دیدار اظهار کرد: از احساس صمیمیت دو ملت ایران و عراق با حضور نمایندگان دانشگاه واسط در کرمانشاه و شنیدن سخنان آنان احساس غرور میکنم و باید به این نکته اشاره کنم که دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه ازجمله دانشگاههایی است که مورد تأیید وزارت علوم ایران وزارت آموزش عالی عراق بوده و از سال ۱۳۹۷ با حضور هشت دانشجوی عراقی پذیرش دانشجویان بینالملل در این دانشگاه آغاز شد و اکنون نزدیک به ۲ هزار دانشجوی غیر ایرانی و عراقی در این دانشگاه شاغل به تحصیل هستند که همزمان با پذیرش این دانشجویان امکانت آموزشی، پژوهشی و فرهنگی این دانشگاه نیز ارتقا یافت.
فرهاد گلمحمدی تأکید کرد: همه سعی ما صورت گرفته تا دانشجویان غیر ایرانی کمترین مشکلات حین تحصیل را داشته باشند؛ البته موضوع اقامت و ویزای دانشجویان عراقی با مشکل همراه بوده که از طریق پیگیری موضوع از طریق وزارت علوم در حال حل این مشکل هستیم و اکنون نیز همه تلاش خود را انجام میدهیم تا دانشگاه آزاد اسلامی جزء دانشگاههای قابل قبول برای وزارت آموزش عالی عراق باشد.
وی اضافه کرد: امکانات مادی و معنوی بسیار مطلوبی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه است که میتواند در اختیار دانشجویان عراقی قرار گیرد ازجمله اینکه دانشجویان غیر ایرانی را در یک دانشکده تجمیع کردهایم و برای اینکه اشتراکات فرهنگی دو کشور را شاهد باشند نام دانشکده را نیز ابومهدی المهندس و سردار سپهبد سلیمانی نامگذاری کردهایم تا احساس انس و الفت بیشتری وجود داشته و کمتر احساس غربت کنند هرچند که مردم کرمانشاه مردم مهماننوازی هستند.
اقدامات مشترکی از نظر پژوهشی و فرهنگی در دست اقدام است
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه ادامه داد: ارتباط با دانشجویان عراقی بیشتر ارتباط آموزشی است و در تلاشیم که از نظر پژوهشی و فرهنگی نیز اقدامات مشترکی داشته باشیم ازجمله تبادل استاد، برگزاری همایشها و سمینارهای مشترک چه در کرمانشاه یا عراق، اجرای طرحهای مشترک که برای ایران و عراق مفید باشد.
گلمحمدی تبیین کرد: دانشگاه آزاد اسلامی در مقایسه با دانشگاههای دولتی قوانین دست و پاگیر کمتری دارد؛ زیرا خصوصی بوده و این دانشگاه از امکانات و توانمندیهای علمی و فیزیکی بسیاری ازجمله استادان نخبه، آزمایشگاهها و کارگاههای مجهز، امکانات رفاهی مانند خوابگاههای ویژه خانمها و آقایان، استخر چندمنظوره، سالنها و باشگاههای ورزشی مناسب و سالن بدنسازی برخوردار بوده و حیف است که این امکانات مناسبی که در این دانشگاه و کرمانشاه در نقطه مرزی وجود دارد علاقهمندان به تحصیلات عالیه عراقی و غیر ایرانی از آن بیبهره بمانند.
وی عنوان کرد: ما و مردم عراق مشترکات فرهنگی بسیاری داریم و برای استقلال دو کشور خونهای بسیاری ریخته شده و همواره این دو ملت با هم برادر بوده و هستند، امیدوارم وزارت آموزش عالی عراق با تجدید نظر در کیفیت دانشگاههای ایران موجب شود دیگران از این فضا سوءاستفاده نکنند و در نهایت تفاهمنامه مشترکی نیز تهیه شده که در این جلسه به امضای طرفین میرسد.
در سختیها فقط به سمت جمهوری اسلامی حرکت خواهیم کرد
رئیس دانشگاه واسط عراق هم با معرفی این دانشگاه گفت: استان واسط تقریباً در میانه کشور عراق قرار دارد و از شرق به جمهوری اسلامی ایران محدود است و مانند کرمانشاه آثار باستانی با فرهنگهای مشترک و با قدمت ایرانی دارد. این دانشگاه قدیمی و با ریشه عراق بوده که ۱۵ دانشکده با تخصصها و گرایشهای مختلف دارد. از ۶۲ تخصص از فوقدیپلم تا فوق دکتری با ۲۵ هزار دانشجوی تحصیلات تکمیلی و ۷ هزار استاد، استادیار و کارمند برخوردار است. دارای پنج رتبه جهانی و عراقی و ۱۳ مجله علمی دارد و تفاهمنامههای مختلفی با خیلی از دانشگاههای دیگر چه در کشورهای عربی و دانشگاهها و مراکز علمی جمهوری اسلامی ایران داریم، بهویژه این دانشگاه نقش بسزایی در معرفی دانشگاههای ایران نزدیک به ۴۰ دانشگاه در کشور عراق داشته؛ البته این امر با همکاری رایزنی فرهنگی ایران در عراق صورت گرفته است.
مازن حسنجاسم توضیح داد: دانشگاه واسط نزدیک به ۴۰ کنفرانس علمی با کشورهای مختلف ازجمله ترکیه و ایتالیا داشته که در ایتالیا هر سال کنفرانس علمی برگزار میکنیم، امیدواریم با دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه نیز کنفرانس علمی برگزار کنیم. روابط خوبی از لحاظ عقیدتی و قومی با جمهوری اسلامی داریم و دو ملت یک ملت واحد هستند. زمانی که عراق مورد هجوم داعش قرار گرفت نخستین قومی که در کنار ما ایستادند ملت شریف ایران بودند و زمانی هم که منافقین خلق به کرمانشاه هجوم آوردند نیروهای مجلس عراق نخستین نیروهایی بودند که در مقابل آنها ایستادند و شهدای زیادی تقدیم کردند پس رابطه ما بسیار قوی و محکم بوده و مطمئناً استمرار دارد. در سختیها فقط به سمت جمهوری اسلامی حرکت خواهیم کرد.
وی بیان کرد: آرزو داریم دانشجویان ما در جمهوری اسلامی ایران تحصیل کنند و فرهنگ آنان را بیاموزند و نیازمند دانش و فرهنگ ایرانیها هستیم. انتظار همکاری بیشتری با دانشجویان عراقی داریم ازجمله بحث اقامت و ویزای دانشجویی که خیلی دیر و سخت انجام میشود و این مشکل بزرگی است که باعث شده خیلی از دانشجویان به کشورهای دیگر بروند.
رئیس دانشگاه واسط عراق مطرح کرد: در آخرین جلسه وزارت علوم تعداد زیادی از دانشگاههای جهان از تأیید وزارت علوم خارج شد که در ایران نیز ۲۹ دانشگاه جزء این لیست بوده که این امر نهایی نیست و خیلی از دانشگاهها که خارج شدند توانستیم آنها را برگردانیم و مسئلهای که مهم است رتبه جهانی دانشگاهها بوده که باید به دست بیاید و قبولی تعداد زیاد دانشجویان در تحصیلات تکمیلی است که باید تا این موضوع را بررسی و آنالیز کنیم و بهعنوان دانشگاههای عراقی همه تلاش خود را انجام میدهیم تا دانشجویان عراقی در ایران تحصیل کنند و دوست نداریم که آنان به کشورهای دیگر حتی کشورهای عربی بروند. از نظر اخلاقی، امنیت و سطح دانش، ایران برای ما ارزشمند است و از دانشگاههای ایران میخواهیم با ما و دانشجویان عراقی همکاری داشته باشند و معتقدیم دانشگاههای ایرانی دانشگاههای عراقی هستند و برعکس و بحث تکامل دانشگاههای دو کشور را بررسی میکنیم.
انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۱۲۱/
انتهای پیام/