دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 ارديبهشت 1401 - 09:49
کلانتری:

باید اولویت‌ها را بر اساس تمدن نوین اسلامی تعریف کنیم

معاون فرهنگی وزارت علوم گفت: باید اولویت‌ها را بر اساس تمدن نوین اسلامی تعریف کنیم و روزمرگی‌ها مانع از این نشود که نگاه تمدنی خود را از دست بدهیم .
کد خبر : 659151
عبدالحسین کلانتری



به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی وزارت علوم صبح امروز در گردهمایی معاونان فرهنگی دانشگاه‌های کشور که در سالن شهدای جهاد علمی وزارت علوم برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه‌ها بعد از دو سال تعطیلی، فعالیت حضوری خود را آغاز کردند و در این بازه دانشگاه از زیست اصلی خود خارج شد و حیات دانشجویی دچار رکود شد، فعالیت های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی کمرنگ شد و بسیاری از فعالیت‌ها به فضای مجازی منتقل شد.


وی افزود: در آموزش برنامه‌ریزی خوبی وجود داشت و بسیاری از فعالیت‌ها تحت مدیریت پیش برود اما در فضای فرهنگی و اجتماعی این اتفاق نیفتاد و متعاقب این اتفاق کثیری از فعالیت‌های فرهنگی از حوزه مدیریت خارج شد.


معاون فرهنگی وزارت علوم گفت: در حال حاضر اگرچه برخی فعالیت‌ها احیا شده اما اتفاقات زیادی در فضای مجازی می افتد که نیاز به مدیریت دارد، ممکن است مدیریت فضای فرهنگی و اجتماعی فضای مجازی بسیار سخت و دشوار باشد اما اگر مدیریت فعالانه در فضای مجازی نداشته باشیم آسیب‌های جدی همراه خواهد بود.


کلانتری ادامه داد: فرصت مناسبی است که مسائل در کمیسیون‌ها احصا شوند و اگر نیاز است اقداماتی خارج از دستگاه انجام شود باید پیگیری های لازم صورت گیرد و مسایل حل شود.


وی با بیان اینکه علی رغم وجود مشکلات فرهنگی دانشگاه‌ها سرشار از قابلیت های بی نظیر هستند باید به این فرصت‌ها توجه کرد، ادامه داد: معاونان فرهنگی اختیاراتی دارند که سایر بخش‌ها ندارند بنابراین باید برنامه‌ریزی دقیقی صورت گیرد تا از این فرصت‌ها بهره‌مند شوید.


معاون فرهنگی وزارت علوم گفت: نگاه باید فرصت محور باشد نه تهدید محور، زیرا نگاه تهدیدمحور تنها به دنبال گذراندن روزها است اما نگاه فرصت محور به دنبال این است که در هر بازه اتفاقات خاصی را رقم بزند. تشکل‌های بی‌نظیری در دانشگاه‌ها فعالیت می‌کنند باید به جوانانی که روحیه زلال دارند فضا داده شود و کنشگری آن‌ها را تسهیل کنیم و سعی کنیم خطای آن‌ها را کاهش دهیم.


وی اضافه کرد: داشتن یک نگاه کلان در مواجه با مسائل و مشکلات لیست این مسائل آنقدر زیاد است که موجب می‌شود همه ما گرفتار روزمرگی شویم که درگیری با اینگونه مسائل تمام انرژی ما را خواهد گرفت.


کلانتری گفت: سند دانشگاه اسلامی و سایر سندهای دیگر در کشور زیاد است بنابراین نباید انرژی‌ها بر ایجاد سندها گذاشته شود باید سیر حرکت ما افق باشد و باید نگاه تمدنی داشته باشیم که متاسفانه در کارها دیده نمی‌شود، کنش‌های فرهنگی به دانشگاه‌ها روح می‌بخشد امور خود را ذیل و در افق اسناد باید تعریف شود. روزمرگی‌ها مانع از این نشود که نگاه تمدنی خود را از دست بدهیم دانشگاه هویت و استقلال خود را مدیون انقلاب اسلامی است و این مسیر ادامه نخواهد یافت مگر اینکا نگاه تمدنی داشته باشیم.


انتهای پیام/۱۰۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب