دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 ارديبهشت 1401 - 12:00
گزارش آنا؛

سفر راهبردی بشار اسد به تهران لرزه بر اندام صهیونیست‌ها انداخت/ ۲ پیام مهم تهران به تل‌آویو

سفر مهم و راهبردی رئیس‌جمهور سوریه به تهران در بحبوحه تحولات مهمی در منطقه انجام شد و این پیام را به صهیونیست‌ها رساند که روابط میان اجزای مقاومت، به‌ویژه تهران و دمشق گسست‌ناپذیر است.
کد خبر : 658051
رهبر انقلاب اسلامی - بشار اسد

گروه جهان خبرگزاری آنا - مجتبی اسماعیلی، بشار اسد بار دیگر جهان را غافلگیر کرد؛ آن هم در بحبوحه تحریم و فشار، در میان حملات گاه و بیگاه جنگنده‌های رژیم صهیونیستی به حومه دمشق و پرتابه‌های ناشناس به خاک این کشور. «سفر کاری» رئیس‌جمهور سوریه مانند دو سفر خارجی قبلی وی در ۱۰ سال اخیر به روسیه و امارات بسیار محرمانه و بدون هیاهوی قبلی انجام شد تا تحت رصد مغرضان و دشمنان قرار نگیرد. فرزند خلف حافظ اسد این‌بار نیز در سفر به تهران با استقبال گرم و البته خاص رهبر انقلاب اسلامی قرار گرفت؛ بنا به گزارش المیادین به‌نقل از منابع آگاه دو دیدار عمومی و محرمانه انجام داد که در هر دو دیدار حجت‌الاسلام سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور کشورمان و سردار قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی حضور داشتند و البته جای خالی سردار شهید حاج قاسم سلیمانی به‌شدت حس می‌شد.


پیام وحدت مقاومت برابر رژیم صهیونیستی


بشار اسد برای دومین‌بار بود که پس از خاتمه یافتن غائله داعش در کشورش راهی تهران می‌شد؛ نخستین‌بار بهمن‌ماه سال ۱۳۹۷ بود که با همراهی سردار دل‌ها، حاج قاسم سلیمانی به تهران‌ آمد تا در برهه‌ای حساس اقتدار مقاومت را به رخ دشمنان منطقه‌ای ازجمله عربستان و به‌ویژه رژیم صهیونیستی بکشد که برخ حاشیه‌ها از سوی دولتی غربگرا شیرینی این سفر را تلخ کرد. این‌بار اما رئیس‌جمهور کشور مقاوم و دوست، سوریه در حالی راهی تهران شد که صحنه منطقه و بین‌الملل به عرصه تغییر و تحولات بنیادین تبدیل شده است؛ روسیه برای حفظ منافعش نیز دیگر گول ظاهر صهیونیست‌های مکار و «نان به نرخ روز خور» را نمی‌خورد؛ آن‌هایی که در تل‌آویو برای مسکو دست تکان می‌دهند و با لبخندی فریبنده دستان اوکراینی را می‌فشارند که در صحنه نظامی در تقابل با روس‌ها قرار گرفته است.



با سفر بشار اسد به تهران پیامی که باید به صهیونیست‌ها می‌رسید به تل‌آویو رسید و آن‌ها حساب کار خود را در هرگونه تعرضی به خاک سوریه می‌کنند



از سوی دیگر مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی متحد شده‌اند و این را می‌توان از لابلای صحبت‌های قریب یک ماه اخیر مقام‌های ارشد و فرماندهان گروه‌های فعال در عراق، سوریه، یمن و لبنان دریافت؛ چه‌اینکه چند روز پیش سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان از آماده‌باش مقاومت در برابر صهیونیست‌ها خبر داد و شیخ اکرم الکعبی، دبیرکل نجبای عراق روز گذشته (سه‌شنبه) گفت که دستان مقاومت روی ماشه‌ است و اگر فلسطینیان لب تَر کنند، حاضرند وارد فلسطین اشغالی شوند. در چنین فضایی است که بشار اسد به ایران می‌آید تا از قلب تهران پیام اقتدار مقاومت را به تل‌آویو ارسال کند.


سفر راهبردی بشار اسد به تهران لرزه بر اندام صهیونیست‌ها انداخت/ ۲ پیام مهم تهران به تل‌آویو
دیدار بشار اسد با رهبر انقلاب اسلامی در تهران


دیدار بشار اسد با رهبر انقلاب اسلامی حتی از نظر شکل و محتوا اهمیت زیادی داشت، نه‌تنها به این دلیل که دومین دیدار پس از غائله داعش بود، بلکه به دلیل تحولات سریعی که در سوریه شاهدیم؛ از سویی اعراب آغوش خود را بار دیگر به سمت دمشق گشوده‌اند و گهگداری خبر از تلاش کشوری عربی برای بازگشایی سفارتش در سوریه می‌شنویم. از سوی دیگر جمهوری اسلامی ایران سیاست راهبردی خود را در سوریه در فازی دیگر ادامه خواهد داد و آن موضوع بازسازی این کشور است. متأسفانه در دو دولت قبلی که فرصت طلایی برای آغاز سرمایه‌گذاری و همکاری با سوریه بود؛ به‌دلیل نگاه آن‌ها به غرب تحرکی در این راستا انجام نشد و اکنون در دولت سیزدهم که حامی مقاومت و مقابله با استکبار است، این فرصت وجود دارد تلاش‌ها ازسر گرفته شود. جمهوری اسلامی ایران بارها تأکید کرده سیاست بنیادینش حفظ روابط حسنه با همسایگان و به‌ویژه دوستان در محور مقاومت است و این اولویت اکنون در دولت آیت‌الله رئیسی به‌طور پررنگ دنبال می‌شود و این را می‌توان از سفرهای قریب یک سال اخیر حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان به کشورهای لبنان، عراق، سوریه و ... دریافت. این موارد را بیفزایید به این موضوع که قرار است فردا امیر قطر بار دیگر به تهران سفر کند.


روابط مستحکم ایران و سوریه با توطئه‌های دشمنان متزلزل نمی‌شود


صفا قدور، عضو هیئت علمی دانشکده روابط بین‌الملل و دیپلماسی دانشگاه شام الخاصه سوریه در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه غرب آسیای گروه جهان خبرگزاری آنا دراین‌باره گفت: زمان سفر بشار اسد به جمهوری اسلامی ایران مهم و دارای ابعاد راهبردی پیچیده بود که می‌توان آن را دوستانه و در راستای روابط متمایز، برادرانه و مستحکم میان ایران و سوریه که بر مبنای احترام متقابل و منافع مشترک است، توصیف کرد. معتقدم این سفر با هدف حفظ و استحکام روابط دوستانه و برادرانه انجام شد که بازتاب‌های سیاسی، اقتصادی، امنیتی و نظامی دارد و برای هماهنگی مواضع دو طرف در زمینه بسیاری از تحولات محوری منطقه و جهان و از همه مهم‌تر توسعه و وحدت مواضع با هدف افزایش هماهنگی محور مقاومت در برابر توطئه‌های صهیونیستی- آمریکایی بسیار مهم است.


سفر راهبردی بشار اسد به تهران لرزه بر اندام صهیونیست‌ها انداخت/ ۲ پیام مهم تهران به تل‌آویو
صفا قدور، عضو هیئت علمی دانشگاه شام الخاصه سوریه


وی افزود: اگر بخواهم برای این سفر و دیدار با آیت‌الله خامنه‌ای (حفظه الله) رهبر انقلاب اسلامی ایران و حجت‌الاسلام رئیسی و قبل از آن، دیدارهای فراوان مقام‌های دو کشور در سطوح سیاسی، امنیتی و اقتصادی در دمشق و تهران پیام خاصی قائل باشم، ان این است که روابط دو کشور با هدف ارسال پیام خاص به رژیم موقت صهیونیستی است، به‌ویژه اینکه اکنون در بحران قرار دارند. معتقدم این سفر دو پیام مهم در خود داشت؛ نخست، اینکه با هدف هماهنگی مستقیم و یکپارچه کردن مواضع دو کشور با دیگر گروه‌های مقاومت برای پایان دادن به استکبار و حملات رژیم صهیونیستی به خاک سوریه و شاید ایجاد توافقی راهبردی با چشم‌انداز بلندمدت برای واکنش مستقیم یا غیرمستقیم به اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی انجام شد.




بیشتر بخوانید:


سفر بشار اسد به تهران پیام هشدار به تل‌آویو بود/ تابستان داغ صهیونیست‌ها در راه است


رهبر معظم انقلاب: سوریه در یک جنگ بین‌المللی پیروز شد/ اعتبار سوریه امروز بسیار بیشتر از گذشته است




این کارشناس سوری عنوان کرد: پیام دوم سفر پیگیری مواضع هماهنگ برای مقابله با تروریسم بین‌المللی در خاک سوریه و آزادسازی باقی‌مانده خاک این کشور از تسلط آن‌هاست. پیامی بسیار گویا به دشمن صهیونیستی و شیطان بزرگ، آمریکا که هر چقدر هم تلاش و حمله کنند یا فشار بیاورند، روابط بنیادین و مستحکم ایران و سوریه متزلزل نمی‌شود، نخواهد شد و هیچ قدرتی در جهان نمی‌تواند دو کشور و ملت را از یکدیگر جدا کند؛ اما در عوض توطئه‌ها باعث پایدارتر و ریشه‌دارتر شدن و نیز توسعه یافتن روابط دو کشور می‌شود که عینیت آن را می‌توان در سفر بشار اسد به تهران دریافت.


قدور گفت: معتقدم این سفر سهم زیادی در نزدیکی مواضع با هدف انجام گفت‌وگوهای ایرانی عربی به‌ویژه با عربستان دارد، بنابراین می‌تواند بساط دوره‌گردی صهیونیست‌ها را در منطقه برچیند و زیر پای آن‌ها را خالی کند. سرنوشت مذاکرات وین بر سر توافق هسته‌ای باعث ایجاد وحشت در سردمداران رژیم موقت صهیونیستی شده است و ممکن است دست به هر اقدامی بزنند، بنابراین نیاز به تدوین برنامه‌ای برای مقابله با هرگونه قمار صهیونیست‌ها حس می‌شود.


وی افزود: این یک واقعیت است که حضور قانونی ایران در سوریه برای کمک به مقابله با تروریسم فراتر از توانایی رژیم صهیونیستی و آمریکا برای تغییر آن است. پس از ۱۱ سال شرط‌بندی، تجاوز و هدف قرار دادن عراق، سوریه، لبنان و یمن، محور صهیونیستی-آمریکایی می‌بیند بحران داخلی در اسرائیل در حال افزایش است و محور مقاومت همچنان با سرعت تقویت می‌شود و روابطی مستحکم دارند؛ چه اینکه با وجود اقدام برخی کشورها در عادی‌سازی روابط، جمعیتی که در روز جهانی قدس به میدان آمدند، رژیم صهیونیستی را به وحشت انداخت.



سفر تاریخی بشار اسد به تهران افق جدیدی را در روابط راهبردی میان دو کشور گشود



عضو هیئت علمی دانشکده روابط بین‌الملل و دیپلماسی دانشگاه شام الخاصه سوریه گفت: با سفر بشار اسد به تهران پیامی که باید به صهیونیست‌ها می‌رسید به تل‌آویو رسید و آن‌ها حساب کار خود را در هرگونه تعرضی به خاک سوریه می‌کنند. آن‌ها دریافته‌اند جمهوری اسلامی ایران هرگز متحد راهبردی خود را ترک نمی‌کند و نیز روابط تهران و دمشق تنها به همکاری‌های نظامی و امنیتی محدود نمی‌شود و در همه زمینه‌ها ازجمله اقتصادی و سیاسی منافع و ابزار همکاری مشترک دارند.


به گزارش آنا، برگزاری دیدار علنی (و غیرعلنی) در تهران میان بشار اسد و رهبر انقلاب اسلامی که در آن سردار قاآنی نیز حضور داشت، می‌تواند حاوی این پیام مهم باشد که پرونده تحولات فلسطین به موازات تحولات داخلی در سوریه برای جمهوری اسلامی ایران بسیار مهم است و در این راستا دمشق نقشی مهم می‌تواند ایفا کند. این یعنی از تهران تا دمشق و از بغداد تا بیروت، کل محور مقاومت زیر پرچم ایران آماده‌اند در صورت هرگونه حماقتی از سوی دشمنان ازجمله صهیونیست‌ها آمادگی نظامی خود را به رخ بکشند. این یعنی جمهوری اسلامی ایران با متحدانش خود را برای مرحله بعد از شکست مذاکرات وین بر سر رفع تحریم‌ها به‌خوبی آماده کرده است و برخلاف برخی گزارش رسانه‌های غربی، تعامل خوبی میان ایران و سوریه و در کل، محور مقاومت وجود دارد.


همان‌گونه که امیرعبداللهیان گفت، سفر تاریخی بشار اسد به تهران افق جدیدی را در روابط راهبردی میان دو کشور گشود و واقعیتی را نشان داد که در آینده با همکاری ایران و سوریه می‌تواند راه بازسازی این کشور در دوران پساداعش مهیا شود. نباید فراموش کرد جمهوری اسلامی ایران با مشارکت در طرح دفاع و حفظ نظام سوریه در برابر تروریسم بین‌المللی موفق شد پیوندهای خود را با دولت و ملت این کشور تقویت و مستحکم کند. درحالی که خیلی‌ها تصور می‌کردند نظام سوریه و بشار اسد سقوط می‌کند، این ایران بود که تهدید را به فرصت تبدیل کرد و از جنگ و ناامنی در این کشور، اقتدار و صلح ساخت. همین اقتدار و تعامل گسست‌ناپذیر میان ایران و سوریه است که این روزها موجب دلهره و اضطراب شدید صهیونیست‌ها شده و تأثیرات آن را می‌توان در مراکز تصمیم‌ساز تل‌آویو مشاهده کرد. درواقع آن‌ها بیکار ننشسته‌اند و حجم بالای تعاملات فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و نظامی میان ایران و سوریه را می‌بینند و این استحکام است که در دل‌هایشان رعب و وحشت به‌وجود آورده است.


انتهای پیام/۴۰۳۳/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب