پرورش جلبکها در پارک علم و فناوری خلیج فارس/ بهترین جایگزین برای نهادههای دامی
گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا- فاطمه منوری، پارک علم و فناوری خلیج فارس به عنوان یکی از نهادها و سازمانهای اجتماعی فعال از سال ۱۳۸۰ فعالیت خود را آغاز کرده است و در سال ۱۳۸۶ مجوز پارک علم و فناوری صادر شده و همچنین این مجموعه وابسته وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است. پارکهای علم و فناوری در توسعه اقتصادی کشور تاثیر بهسزایی دارند و یکی از اهداف اصلی پارک افزایش تعداد شرکتهای دانشبنیان مستقر در پارک و همچنین واحدهای فناور و تعداد ثبت اختراعات است. در خصوص فعالیتهای پارک علم و فناوری خلیج فارس با حسن حبیبی، رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس گفتوگو کردیم.
نهادههای دامی؛ از مشکلات اساسی کشور
حسن حبیبی، رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس در خصوص فعالیتهای پارک در سال ۱۴۰۱ به آنا میگوید؛ «در ابتدای سال مقام معظم رهبری نامگذاری سال را بر اساس بحث تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرینی انجام دادند؛ لذا در همین راستا صحبتهای مفصلتری در روز اول عید در بحث کشاورزی، افزایش تعداد شرکتهای دانشبنیان، فروش محصولات و اشتغال بیشتر این شرکتها، بیان کردند. مقام معظم رهبری در رابطه با حوزههایی مانند صنایع نفت و گاز، پتروشیمی و پالایشگاه و همچنین بحث دریا بیاناتی نیز داشتند و این حوزههای نامبردهشده مزیتهای رقابتی استان بوشهر است.»
وی ادامه میدهد؛ «در ارتباط با بحث دریا یک ظرفیت وجود دارد. تعدادی از شرکتهای پارک علم و فناوری خلیج فارس در آنجا در حال تولید انواع جلبک هستند. این جلبکها مهمترین جایگزین برای نهادههای دامی محسوب میشوند. نهادههای دامی در کشور به یکی از مشکلات اساسی تبدیل شده و چندین بار در کشور بحران ایجاد کرده است. تقریباً میتوان گفت در ۱۰ الی ۱۵ سال اخیر بالاترین میزان خروج ارز از کشور بابت نهادههای دامی بوده و جلبک میتواند آن جایگزینی را انجام دهد. در همین راستا زیرساختهای بسیار زیادی در استان بوشهر ایجاد کردیم تا بتوانیم میزان تولید جلبک را افزایش دهیم و خوراک دام و طیور را فراهم کنیم و سپس این فرآیند جایگزین سویا میشود. در این خصوص کارهای بسیار خوبی انجام شده و خیلی از مزارع در آنجا شکل گرفته است. همچنین از این اتفاق پارک علم و فناوری خلیج فارس فروش خوبی داشته است.»
بیشتر بخوانید:
بومیسازی ۲۲۶ دستگاه پیشرفته مرتبط با حوزه نانو/ وابستگی به بازار جهانی کاهش مییابد
تلاش محققان دانشگاه آزاد اسلامی برای درمان آرتروز زانو/ وابستگی ایران به داروهای خارجی کاهش مییابد
حبیبی در پاسخ به چگونگی افزایش تعداد شرکتهای دانشبنیان بیان میکند؛ «بعضی از مدیران بهراحتی میگویند؛ که ما در حال افزایش شرکتهای دانشبنیان هستیم، اما در خصوص افزایش تعداد شرکتهای دانشبنیان بهویژه در پارک علم و فناوری خلیج فارس نمیتوانیم بدون کار کارشناسیشده شروع به افزایش شرکتها کنیم. بعضی از افراد فکر میکنند باید میزان سختگیری کمتر شود تا شرکتها راحتتر دانشبنیان شوند، اما این فرآیند بهطور کامل اشتباه است. تعداد شرکتهای دانشبنیان زمانی باید افزایش یابد که خروجی کار، تولید ثروت، اشتغالآفرینی و همچنین حل مشکلات به نحو احسن انجام شود و همچنین بهبود پیدا کند.»
شناسایی توانمندیهای شرکت دانشبنیان باید در سطح ملی رخ دهد
وی در ادامه میگوید؛ «پارک علم و فناوری خلیج فارس در ارتباط با حوزههای پتروشیمی، پالایشگاه و نفت و انرژی شروع به فعالیت کرده است و برنامههایی تحت عنوان جایزه ملی خودکفایی صنعت پتروشیمی به وزارت علوم، تحققیات و فناوری داده میشود. در این برنامهها مشخص میشود که صنایع قرار است چه کاری انجام دهند و در چه حوزههایی چه مشکلهایی وجود دارد. همچنین توانمندیهای شرکتهای دانشبنیان در این برنامهها شناسایی میشود. این جشنوارهها مبنیبر شناسایی نیازها و توانمندیهای شرکتها برگزار میشود. توانمندی شرکتهای دانشبنیان براساس نیازهای آنها تأمین میشود و این امر در سطح ملی باید رخ دهد؛ بنابراین باید به این امر مفصل و کامل توجه ویژهای داشت.»
رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس در رابطه با موضوع اشتغالآفرینی خاطرنشان میکند؛ «یکی از بهترین فعالیتها میتواند ایجاد یک ارتباط قوی میان پارکها و دانشگاهها باشد. همچنین باید بسیاری از پایاننامهها در دانشگاه کاربردی شود و در نتیجه خروجی این پایاننامهها برای پارک علم و فناوری مفید واقع شود. طرحهایی مانند گرنت جوانه، گرنت فناوری، دستیار فناوری، و... میتواند کمک کند تا خروجی دانشگاهها تبدیل به پایاننامههایی نشود که هیچ فایدهای برای جامعه ندارد و در کتابخانه خاک بگیرد. این پایاننامهها در واقع باید تبدیل به ایده و محصولی شود که آن محصول در نهایت به یک شرکت دانشبنیان تبدیل شود و موجب اشتغالآفرینی، حل مشکلات و کسب درآمد شود.»
وی در پاسخ به سوال برای استفاده از پتانسیلهای خلیج فارس چه اهدافی دارید، به آنا میگوید؛ «درباره استفاده از پتانسیلهای خلیج فارس ما در مجموعه استانداری بوشهر و ادارات دیگر نشستهای متعددی برگزار کردیم و همچنین کمیتههایی تشکیل شده تا از ظرفیت شرکتها استفاده شود. درصد بالایی از شرکتها، تقریبا ۴۰ درصد در زمینه دریایی، حملونقل دریایی، تجارت دریایی یا محصولاتی که از دریا استحصال میشوند مشغول به فعالیت هستند. در موضوع زیستفناوری حوزه دارویی-دریایی پای یک بخش خصوصی به میان آمده است و همچنین حمایتهایی از طرف پارک صورت گرفته است. یک کارخانه بزرگ دارویی-دریایی در حال ایجاد شدن است و این امر برای بار اول است که در ایران اتفاق افتاده است و به احتمال زیاد در چند ماه دیگر افتتاح میشود.»
بیشتر بخوانید:
ارائه خدمات شهر هوشمند در یک قدمی کلان شهرهای ایران/ وقتی دانشگاه آزادیها دست به کار میشوند
محصول فناورانه آویزهای آکوستیکی رونمایی شد
تلاش پارک علم و فناوری خلیج فارس در حوزه دریا
حبیبی درخصوص حمایت از تیمهای دانشگاهی و تحقیقاتی مطرح میکند؛ «از سوی دیگر اولین شهرک زیستفناوری در کشور را در پارک علم و فناوری خلیج فارس راهاندازی کردیم. تعداد زیادی از شرکتها در حوزه زیستفناوری دریا در آنجا مستقر شدهاند و تمام این فعالیتها، کارهای جدیدی است که برای اولین بار در کشور صورت گرفته است. بههرحال باید ورود به پارک علم و فناوری را تسهیل کنیم تا تیمها در دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی مرتبط با دریا به پارک بیایند. پارکهای علم و فناوری باید از تیمهای دانشگاهی و تحقیقاتی حمایت کند و شرایط را برای آنها فراهم کند تا بتوانند ایدههای خود را تبدیل به محصول و در نهایت تبدیل به شرکت کنند. تمام تلاش پارک علم و فناوری خلیج فارس این است که افراد بتوانند در حوزه دریا کار کنند.»
وی در ادامه میگوید؛ «در ارتباط با بحث نفت و گاز، انرژی، پتروشیمی و پالایشگاه نیز برای اولین بار فعالیتهایی صورت گرفته است. برای اولین بار این اتفاقها در کشور رخ میدهد و مجوز آن از مرکز رشد مشترک میان وزارت نفت و پارک علم و فناوری خلیج فارس گرفته شده است و در منطقه عسلویه راهاندازی میشود. ما در پارک علم و فناوری خلیج فارس پذیرش شرکتها از سراسر کشور را در حوزه نفت و گاز داریم که این شرکتها در دل خود صنعت دارند. این اتفاق در چند ماه آینده راهاندازی خواهد شد.
انتهای پیام/۳۰۰۴/
انتهای پیام/