دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

حمایت از دانشجویان فناور برای تکمیل نمای فناوری دانشگاه آزاد اسلامی/ وقتی دانشگاه در کارآفرینی ارزش آفرین می‌شود

دانشگاه آزاد اسلامی برای اینکه به عنوان یک دانشگاه فناور شناخته شود قصد دارد که از دانشجویان فناور حمایت ویژه داشته باشد.
کد خبر : 654537
عکس جدید سر در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی



گروه دانشگاه خبرگزاری آنا – پروین طالبیان؛ نمای دانشگاه آزاد اسلامی در گام دوم، «نمای فناوری» است، چراکه به عقیده دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه؛ «دیگر عمر مدرک‌دهی دانشگاه‌ها به پایان رسیده و اگر دانشگاه آزاد اسلامی که ۴۰ سال نخست خود را پشت سر گذاشته، در ادامه راه خود تبدیل به یک سازمان و هویت جدید نشود، نمی‌تواند موفق باشد.» از این رو دانشگاه آزاد اسلامی تلاش دارد به‌عنوان یک دانشگاه فناور، ادبیات جدید خود را خلق کند.


به‌تازگی در دانشگاه آزاد اسلامی اجرای سند تحول و تعالی آغاز شده و در این سند بسته کاری «توسعه فناوری، نوآوری و کارآفرینی» در نظر گرفته شده است، در این بسته کاری، «نقش‌آفرینی و کمک مؤثر واحدهای دانشگاهی به شکل‌گیری زیست‌بوم‌های محلی نوآوری»، «ترویج، بسترسازی و تسهیل تجاری‌سازی و بازاریابی فناوری‌ها و محصولات دانش‌بنیان» و «هماهنگ‌سازی و تحقق زنجیره ارزش ایده تا محصول در نظام آموزش، تحقیقات و فناوری دانشگاه» به‌عنوان راه‌کنش‌ها مطرح شده است.


برای دستیابی به این اهداف و همچنین ایجاد دانشگاه حل مسئله و کارآفرین و برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری برای شناسایی و حمایت مادی و معنوی دانشجویان فناور و حفظ و به‌کارگیری آن‌ها، آیین‌نامه‌ای با عنوان «حمایت از فعالیت‌های فناورانه و نوآورانه دانشجویان و دانش‌آموختگان دانشگاه آزاد اسلامی» تدوین شده است.


افزایش امید در میان دانشجویان و دانش‌آموختگان مهم‌ترین اولویت دانشگاه آزاد اسلامی


به گفته وحید ضرغامی، قائم‌مقام معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی مهم‌ترین مزیت و دستاورد این آئین‌نامه افزایش امید و انگیزه در میان دانشجویان و دانش‌آموختگان فناور دانشگاه آزاد اسلامی و همچنین فراهم ساختن بستری برای حمایت از فعالیت‌های دانش‌بنیان دانشجویان دانشگاه در ارائه تسهیلات حمایتی، تشویقی و حرکت هرچه پرشتاب‌تر به سمت دانشگاه نسل سوم است.


وی امیدوار است که زمینه حمایت از طرح‌های فناورانه و دانش‌بنیان دانشجویان به شکل عملی مهیا شود تا در سال تولید، دانش‌بنیان و اشتغال آفرین شاهد اتفاقات مثبت در زمینه اشتغال آفرینی باشیم. به گفته وی؛ برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری‌های تدوین شده در معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری در سال ۱۴۰۱، سبب شده تا حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور ضریب تصاعدی پیدا کند.


به گفته روح‌الله دهقانی فیروزآبادی معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی تلاش خود را بر آماده‌سازی مسیر تولید ثروت از مسیر علم و فناوری متمرکز کرده و این معاونت ثابت کند که این تنها یک شعار نیست، مهیا کردن بسترهای عینی برای فعالیت‌های فناورانه دانشجویان از جمله این اقدامات است.


بر اساس آیین‌نامه حمایت از فعالیت‌های فناورانه و نوآورانه دانشجویان و دانش‌آموختگان دانشگاه آزاد اسلامی؛ دانشجویان یا دانش‌آموختگان فعال در زمینه فناوری به دو گروه دانشجویان یا دانش‌آموختگان فناور دارای مالکیت فناورانه و فاقد مالکیت فناورانه تقسیم می‌شوند.


عضویت در هیئت‌مدیره واحد یا شرکت فناور، ارائه محصول فناورانه و دانش‌بنیان حاصل از اجرای پایان‌نامه دانشجویان تحصیلات تکمیلی، ثبت اختراع در مراجع ذیصلاح که دانشگاه در مالکیت آن سهیم باشد جز شاخصه‌های فعالیت فناورانه دانشجویان و دانش‌آموختگان دانشگاه آزاد اسلامی است.


البته دانشجویانی که به‌طور عمده در فعالیت‌های آموزشی، امور ترویج فناوری شامل فن‌بازارها، نمایشگاه‌ها و رویدادهای استارت‌آپی و امور مبتنی بر فناوری، سخنرانی‌ها در زمینه کارآفرینی، نوآوری و تجاری‌سازی محتوای فناورانه فعالیت کنند و فاقد مالکیت فناورانه هستند مشمول حمایت‌های آیین‌نامه می‌شوند.




بیشتر بخوانید:


شرکت دانش بنیان باید فناوری برای بیزنس‌های نوآور تولید کند


دانشگاه آزاد اسلامی آمادگی برونسپاری تمام تجهیزات و آزمایشگاه‌های خود را دارد


تدابیر دانشگاه آزاد اسلامی برای ورود به چهل‌سالگی/ دانشگاه به بالندگی می‌اندیشد




مزایای عضویت در هیئت مدیره واحد یا شرکت فناور


بر این مبنا دانشجویان و دانش‌آموختگان دانشگاه آزاد اسلامی که در هیئت‌مدیره واحد یا شرکت فناور عضویت داشته باشند می‌توانند از مزایای آموزشی و پژوهشی برخوردار شوند. عضویت افراد از لحاظ پژوهشی معادل امتیاز یک مقاله Q۱ است و امکان ورود به مقاطع بالاتر بدون‌آزمون بر اساس ضوابط آیین‌نامه استعدادهای درخشان نیز فراهم می‌شود.


همچنین مجوز دفاع از رساله دکتری در صورت ارائه محصول در سطح پایلوت و برای دانشجویان کارشناسی ارشد در صورت داشتن تأیید نهایی به تنهایی به‌عنوان ۲ نمره مقاله محاسبه می‌شود. همچنین دانشجویان دوره دکتری می‌توانند از فرصت مطالعاتی پسادکتری نیز استفاده کنند.


دانشگاه آزاد اسلامی به این دانشجویان کمک می‌کند که محصولات خود را به کمک صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی تجاری‌سازی کنند. همچنین دانشگاه به افراد فضای استقرار و امکانات اداری آزمایشگاه و کارگاهی با ۵۰ درصد تخفیف ارائه می‌دهد و در صورت کسب مجوز دانش‌بنیان تخفیف ۶۰ درصدی اعمال خواهد شد.


امتیازات ویژه برای دانشجویانی که ثبت اختراع دارند


دانشجویان و دانش‌آموختگانی که ثبت اختراع در مراجع ذیصلاح دارند که دانشگاه در مالکیت آن سهیم است یا دانشجویانی که محصول فناورانه و دانش‌بنیان حاصل از اجرای پایان‌نامه داشته باشند نیز می‌توانند از مزایای در نظر گرفته شده بهره‌مند شوند. ثبت اختراع دانشجویان معادل یک مقاله Q۲ و در صورت اعتبار سنجی معادل یک مقاله Q۱ خواهد بود. این دانشجویان می‌توانند از فضای استقرار و امکانات اداری آزمایشگاه و کارگاهی با ۵۰ درصد تخفیف استفاده کنند و در صورت کسب مجوز دانش‌بنیان تخفیف ۶۰ درصدی اعمال خواهد شد. دانشگاه آزاد اسلامی به این دانشجویان برای اجرای پایان‌نامه و رساله کمک‌هزینه پرداخت و به تجاری‌سازی آن کمک می‌کند.


دانشجویانی که کارآفرینی و ایجاد اشتغال تمام‌وقت یا پاره‌وقت برای سایر دانشجویان یا دانش‌آموختگان یا کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی داشته باشند نیز می‌توانند از امتیاز انتشار مقاله برای اقدامات پژوهشی و فرصت مطالعاتی پست دکتری استفاده کنند.


جذب کارآموز از سوی دانشجویان و دانش‌آموختگان دانشگاه آزاد اسلامی در شرکت‌های فناور مزایایی در بردارد. به ازای هر دو نفر کارآموز معادل امتیاز پژوهشی یک مقاله Q۲ خواهد بود. همچنین دانشگاه امکانات اداری، فضای استقرار،‌ آزمایشگاهی و کارگاهی با ۵۰ درصد تخفیف در اختیار این افراد قرار می‌دهد.


انتهای پیام/۴۰۴۰/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب