دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

هابل با اشتراک نمایی از یک کهکشان درخشان، علاقه‌مندان به نجوم را غافلگیر کرد

تلسکوپ فضایی هابل ناسا نمایی از یک کهکشان کوتوله درخشان «NGC ۱۵۶۹» را به اشتراک گذاشت.
کد خبر : 652869
کهکشان



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «تک اکسپلوریست»، تلسکوپ فضایی هابل نمایی از یک کهکشان کوتوله درخشان «NGC ۱۵۶۹» را به اشتراک گذاشت. این کهکشان تقریبا ۱۱ میلیون سال نوری از زمین فاصله دارد.


هابل نمایی از این کهکشان زیبا ثبت کرده است و این مکان به عنوان پناهگاه فعالیت تولد ستارگان در نظر گرفته می‌شود و این مکان حباب‌هایی را که بدنه اصلی کهکشان را متلاشی می‌کند، منفجر می‌کند. سرعت ستاره‌زایی کهکشان با یک ستاره‌زایی بزرگ مشخص می‌شود و سرعت آن ۱۰۰ برابر بیش‌تر از کهکشان راه شیری است.


تصویر اخیر به اشتراک‌گذاشته شده توسط هابل نشان می‌دهد که ابربادهای کهکشانی و جریان‌های خروجی ایجاد شده توسط انرژی از انفجارهای جمعی، ساختار حباب را می‌تراشند و از متلاشی شدن کهکشان جلوگیری می‌کند. تصویر رنگی از ۴ نوردهی مختلف با دوربین میدان وسیع هابل و دوربین سیاره‌ای از طریق فیلترهای ماوراءبنفش عریض، فیلتر سبز، فیلتر قرمز گسترده و یک فیلتر هیدروژن آلفا تشکیل شده است.


ساختار حباب‌مانند از گاز هیدروژن ساخته شده است که در اثر برخورد بادهای شدید و تشعشعات ستاره‌های جوان داغ می‌درخشد. واقعیت این است که شوک‌های ابرنواختر ساختار حباب‌مانند را برهم می‌زند. اولین ابرنواختر زمانی منفجر شد که پرجرم‌ترین ستارگان تقریبا ۲۰ تا ۲۵ میلیون سال پیش به پایان عمر خود رسیدند. دانشمندان مقاله‌ای در ۱ ژانویه منتشر کردند که نمایی از کهکشان NGC ۱۵۶۹ را با جزئیات کامل توصیف می‌کند.


انتهای پیام/۳۰۰۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب