دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 فروردين 1401 - 16:15
صالحی مطرح کرد؛

اولین اولویت پژوهشگاه شیمی؛ کمک به کاهش واردات

معاون پژوهشی وزارت علوم و دبیر شورای عالی عتف گفت: برای پاسخگویی به نیازهای کشور باید فهرست واردات بررسی شود و اولین اولویت ما در پژوهشگاه شیمی کاهش واردات است.
کد خبر : 650902
پیمان صالحی



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزارت علوم و دبیر شورای عالی عتف در مراسم تکریم و معارفه روسای پیشین و جدید پژوهشگاه‌های مهندسی شیمی و مهندسی شیمی ایران که امروز در پژوهشگاه شیمی برگزار شد، بیان کرد: سال ۱۴۰۰، سال توجه ویژه به پژوهشگاه‌ها نامگذاری گذاشته است. نگاهی که در معاونت پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و شورای علوم تحقیقات فناوری هست یک نگاه ویژه است. همان‌طور که به پژوهشگاه‌ها نگاه ویژه داریم، از آن‌ها طلب کمک می‌کنیم و از پژوهشگاه‌ها انتظار داریم تا نقش‌آفرینی کنند.


وی افزود: موضوع مأموریت‌گرایی یکی از اولویت‌های جدی معاونت پژوهشی است. در تمامی استان‌ها در حال ایجاد دبیرخانه‌ای هستیم که رئیس دبیرخانه استان‌دار است، اما دبیر آن دانشگاه جامع استان است. اولین جلسه در استان کردستان هفته گذشته و دومین جلسه در استان خوزستان انجام شد. ماموریت‌های استانی برای ما در اولویت هستند. ماموریت‌های متعدد پژوهشگاه‌ها مشخص شده است. نیازهای کشور باید پاسخگویی شود و تنها عارضه‌یابی نکنیم؛ بنابراین فهرست واردات را بررسی کردیم و اولین اولویت ما کاهش واردات است.


صالحی گفت: دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها در سطوح آمادگی فناوری پایین‌تر وظیفه تولید محصول ندارند، هیچ دانشگاهی در هیچ کجای دنیا وظیفه تولید محصول ندارند. محصول تجاری توسط شرکت‌ها تولید می‌شود و تماما مبتنی‌بر بر تحقیقات پژوهشی و دانشگاهی است؛ بنابراین ما جایگاه تمام تحقیقاتمان نیز در پژوهشگاه است.


وی افزود: اگر قرار بر این است که تحقیقات منجر به تولید محصول شود این ریل‌گذاری در ایران انجام شده است. نظام ملی نوآوری در ایران بسیار رشد کرده است. تحقیقات پایه در پژوهشگاه‌ها انجام می‌شود. از هر تعداد تحقیق چند مورد کاربردی، چند مورد پترن و پایلوت می‌شود و یکی از این‌ها تبدیل به محصول می‌شود. بحث تجاری‌سازی بحث بسیار جدی‌ای است. نگاه ویژه برای اینکه تحقیقات به سمت شرکت‌ها و استارتاپ‌های زایشی شود و سپس وارد مراکز رشد و پارک‌های فناوری شود و در مرحله آخر منجر به ایجاد شرکت‌ها و تبدیل محصول شود. نگاه به تولید و تجاری‌سازی بیشتر باشد. تمام این موارد در پژوهشگاه ریل‌گذاری شده است.


معاون پژوهشگاه شیمی بیان کرد: درهای پژوهشگاه‌ها نسبت به بخش‌های خصوصی باید باز شود. مجوز گرفتن برای ساخت ساختمان‌ها و سؤال‌ها بسیار سخت بود، اما به جز این راه دیگر راهی باقی نمی‌ماند. بخش خصوص زمانی‌که ایجاد دانشجویان ما به طور اتوماتیک استخدام می‌شوند یا خود ایده‌هایی برای تولید دارند و این به معنای شتاب‌دهنده است؛ بنابراین پژوهشگاه ما در کنار بخش خصوصی می‌تواند شتاب‌دهی داشته باشد.


انتهای پیام/۳۰۰۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب