دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 فروردين 1401 - 00:07
آنا گزارش می‌دهد؛

تأثیرگذاری منفی زندگی دیجیتال بر سلامت روان انسان/ افسردگی در زندگی دیجیتال موج می‌زند

مطالعات نشان می‌دهد افرادی که بیش‌تر با فضای مجازی سر و کار دارند بیش‌تر در معرض خطر افسردگی هستند.
کد خبر : 648387
افسردگی



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، اینترنت و فضای مجازی زندگی مردم را به‌شدت تحت تأثیر قرار داده و نوع روابط انسان دگرگون شده است. اینترنت میزان افسردگی را به‌طرز عجیبی افزایش می‌دهد و همچنین افراد پس از مدتی به اینترنت و فضای مجازی اعتیاد پیدا می‌کنند. مطالعات جدید نشان می‌دهد افرادی که بیش‌تر با فضای مجازی سر و کار دارند، بیش‌تر در معرض خطر ابتلا به افسردگی هستند. در این خصوص گزارشی تهیه نمودیم تا عوارض منفی زندگی دیجیتال را بر زندگی کاربران بررسی کنیم.


دانشمندان در خصوص زندگی دیجیتال مطالعات بسیار زیادی انجام داده‌اند. هدف آن‌ها از مطالعات سیستماتیک بررسی میزان افسردگی و اضطراب را در زمینه پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات است. فضای مجازی و اینترنت هم به بهبود زندگی مردم کمک کرده است و همچنین می‌تواند موجب افسردگی و اضطراب در افراد شود. تعاملات مثبت، حمایت اجتماعی و ارتباط اجتماعی در فضای مجازی می‌تواند افسردگی و اضطراب را به‌شدت کاهش دهد. تعامل منفی و مقایسه‌های اجتماعی در فضای مجازی منجر به افزایش افسردگی و اضطراب می‌شود.


ارتباطات نادرست در فضای مجازی احساس انزوا را افزایش می‌دهد


مطالعات جدید نشان می‌دهد استفاده بیش از اندازه از فضای مجازی با احساس تنهایی و عزت نفس پایین و همچنین رضایت از زندگی مرتبط است افراد هر چه بیش‌تر در فضای مجازی فعال باشند، بیش‌تر از همیشه احساس تنهایی می‌کنند و هرگز از زندگی خود رضایت ندارند و در واقع از زندگی شخصی خود لذت نمی‌برند، زیرا به‌طور مداوم باطن زندگی خود را با ظاهر زندگی مردم مقایسه می‌کنند. افراد اگر از اینترنت و فضای مجازی استفاده درست کنند از این فناوری می‌توانند بهترین بهره‌وری را داشته باشند. شواهد نشان داده است که استفاده از داده‌های رسانه اجتماعی با بیماری روانی و رفاه ارتباط مستقیم دارد.


مفید و مضر بودن فضای مجازی به عوامل بسیار زیادی بستگی دارد، اما اثرات منفی و عوارض آن از جمله افسردگی بیش‌تر از جنبه مثبت آن است. اگر افراد بتوانند روابط اجتماعی را درک کنند، قطعا تأثیر مثبتی بر سلامت روانشان خواهند دید. درباره افسردگی و اضطراب کمی اختلاف نظر وجود دارد و محققان بر این باورند ارتباطات نادرست و انتظارات زیاد می‌تواند افراد را در افکار منفی غرق کند و همین امر موجب افزایش احساس انزوا می‌شود. علاوه‌بر افسردگی و اضطراب اعتیاد به اینترنت می‌تواند یکی دیگر از عوارض منفی فضای مجازی باشد.




بیشتر بخوانید:


ورود قلدرهای سایبری به دنیای کودکان/ پای کودکان به خشونت مجازی هم باز شد


افسردگی؛ بیماری پشت نقاب لبخند/ فریب صورت‌های شاد را نخورید




تأثیرگذاری منفی زندگی دیجیتال بر سلامت روان انسان/ افسردگی در زندگی دیجیتال موج می‌زند


ارتباط میان ظهور افسردگی و حضور فعال در فضای مجازی


اینترنت و فضای مجازی در زندگی مردم ریشه دوانده است و شیوه زندگی را بیش از هر رسانه و تکنولوژی دیگری تغییر داده است، اما نباید از اثرات اعتیاد به اینترنت، تأثیرات منفی آن بر سلامت روان و رفاه عمومی غافل شد. مطالعات قبلی نشان داده است که تقریبا ۷۷ درصد مردم ایالات متحده روزانه به اینترنت متصل می‌شوند. بسیاری از مردم اثرات منفی فضای مجازی را بر سلامت روان جدی نمی‌گیرند و فکر می‌کنند که فعالیت در فضای مجازی هیچ ضرری برای آن‌ها ندارد، اما اینطور نیست و پس از مدتی ترک آن برای کاربران سخت است.


دانشمندان در تحقیقات سیستماتیک خود رابطه میان استفاده از رسانه‌های اجتماعی و علائم افسردگی را در جمعیت کودک و نوجوان بررسی می‌کنند. تجزیه و تحلیل به دست آمده از تحقیقات رابطه معناداری بین استفاده از رسانه‌های اجتماعی و علائم افسردگی در جوانان نشان می‌دهد.




بیشتر بخوانید:


وقتی پیدا کردن مرز دروغ و واقعیت در «دیپ‌فیک» دشوار می‌شود/ فناوری‌ای که در فضای مجازی سر و صدای زیادی به پا کرد


چگونه اطلاعات شخصی خود را از فضای مجازی پاک کنیم؟




فناوری و فضای مجازی جامعه را به‌شدت متحول کرده است، اما نگرانی‌های والدین درباره پیامدهای فیزیکی، اجتماعی و روانی آن افزایش یافته است. زندگی در واقعیت مجازی و رسانه‌های اجتماعی برای رشد اجتماعی و عاطفی، رفاه و سلامت روان جوانان مضر است و بعضی‌ها معتقدند که نسل‌های قدیمی‌تر درباره خطرات آن بیش از اندازه اغراق می‌کنند.


اینترنت نوعی رسانه فراگیر برای کسب و کار، اطلاعات و سرگرمی است و همچنین بیش‌ترین تأثیرات را به عنوان وسیله‌ای برای ارتباطات داشته است. استفاده از فضای مجازی رشد تصاعدی دارد و عوارض منفی آن روز به‌روز افزایش می‌یابد. زمانی‌که واقعیت ارتباط نزدیک به نفع تماس تصویری نادیده گرفته شود، ناخودآگاه روابط خانوادگی تضعیف می‌شود. ارتباط دوستانه برای رفاه کودکان و بزرگسالان امری حیاتی تلقی می‌شود، اما ظهور رسانه‌های اجتماعی تأثیرات منفی بر برقراری ارتباط با دوستان واقعی دارد. بررسی‌ها و تحقیقات نشان داده است افرادی که غرق در دنیای مجازی شده‌اند نسبت به بقیه افراد بیش‌تر دچار افسردگی هستند.


انتهای پیام/۳۰۰۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب