تعامل با وزارت صمت گسترش مییابد تا صنایع کشور دانشبنیان شود
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در نشست هماندیشی با وزیر صنعت معدت و تجارت با تاکید بر همکاری با وزارت صمت برای توسعه صنایع و شرکتهای دانشبنیان گفت: شعار سال و فرمان مقام معظم رهبری بر اینکه صنایع بزرگ باید دانشبنیان شوند، باید به فرهنگ عمومی تبدیل شود.
وی با بیان اینکه زیست بوم فناوری و نوآوری باید زمینه را برای توسعه کسب و کارهای دانشبنیان فراهم و صنایع را دانشبنیان کند، افزود: باید به تمام افرادی که ایده و انگیزه دارند، توجه ویژه کرد و نه تنها وزارت صمت بلکه تمام مردم، بازار و جامعه باید در فرهنگ دانشبنیان شدن نقش ایفا کنند. امروز در کشور برای دانشبنیان شدن نیاز به همدلی و همصدایی است که باید تمام وزارتخانهها در این زمینه نقش ایفا و همکاری کنند.
ستاری افزود: امروز تفاهمهای خوبی با دو وزارتخانه صمت و جهاد کشاورزی داشتیم و بسیار امیدوار هستیم و در آیندهای نزدیک، سند کوتاه مدت تهیه و ارائه خواهد شد و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آمادگی کامل را برای همکاری با تمام وزارتخانهها به ویژه وزارت صمت داراست.
رضا فاطمی امین در حاشیه نشست هماندیشی وزارت صنعت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: باید به سمتی برویم که دیگر خام فروشی نکنیم و محصولهایی تولید کنیم که پیچیدگیهای خاصی دارند.
وی گفت: فضاهایی در بسیاری از شهرکهای صنعتی وجود دارد برای کارهای دانشبنیان، اما بیشتر برای یک فضای تولید انبوه دیده شده است و اگر قرار باشد اقتصاد ایران دانشبنیان شود شهرکهای صنعتی که آب، زمین و برق را فراهم میکنند باید فراتر بروند و خدمات بیشتری به شرکتها بدهند، از جمله خدمات علمی، حقوقی، بازاریابی و متعددی که بستر را برای دانش بنیان شدن شرکتها مهیا میکنند.
فاطمی امین گفت: تعامل جهانی به سمت تولید محصولات پیچیده میرود یعنی محصولاتی که کشورهای کمتری تولید و عرضه میکنند و فروش مواد خام در دنیا دیگر ارزش خاصی ندارد و اعتبار ایجاد نمیکند. اگر بخواهیم در سطح اقتصاد جهانی و بین المللی حرفی برای گفتن داشته باشیم باید پیچیدگی محصولهای صادراتی افزایش پیدا کند. منابع انسانی در کشور وجود دارد که برای نگهداشت و ارتقای آنها باید به سمت توسعه تولید دانش بنیان حرکت کنیم.
وزیر صمت افزود: در صنعت و معدن به نقطه عطفی رسیدهایم که باید به طور جهشی در جهت رویکردهای دانشبنیان حرکت کنیم و با ظرفیتهایی که در وزارت صنعت و معدن وجود دارد باید به سمت دانش بنیان حرکت کنیم. شعار امسال برای تولید دانشبنیان و اشتغالآفرین کاملا دقیق و حرفهای است و با همکاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در سه سطح ورود خواهیم کرد که شامل تبیین شاخصها و اولویت هاست و در مورد صادرات هم باید مشخص شود چه محصولهایی ارزش دارد و دانش بنیانها معیار پیدا میکنند؛ همچنین بنگاههای بزرگ ارزیابی میشوند و بنگاهها و کسب وکارهایی که بازار پیدا میکنند در شاخصها و رتبه بندیها و اهداف باید معیارهای دانش بنیان پیدا کنند.
فاطمی امین بیان کرد: زیستبوم دانشبنیانی را در کشور گسترش میدهیم که به لحاظ ابزارها تا حد خوبی گسترش پیدا کرده، اما عمق نیافته است. شرکتهایی که ظرفیت دانشبنیان شدن را دارند کمک میکنیم که وارد این فضا شوند و برای بعضی از صنایع قدرتمند برنامهها و امتیازات میگیریم و کمک میکنیم که در قالب زیستبوم به سمت دانشبنیان شدن حرکت کنند. ساختار وزارتخانه و در بخشهای معاونت ماشین آلات و تجهیزات، بسیار اهمیت دارد که کشور صنعتی و ماشین ساز باشد.
وی افزود: این معاونت ۵ دفتر دارد که به طور ویژه ماشین آلات صنعتی، تجهیزات پزشکی در حوزه نرم افزار ارائه خدمات خواهد کرد و این کمک به روند دانشبنیان در کشور است. دفاتر فناوری و نوآوری در وزارت صمت تاسیس کردیم و به طور یکپارچه در تمامی دفاتر تخصصی وزارتخانه یک گروه فناوری و نوآوری شکل گرفته است. محور سوم شهرکهایی است که بیش از ۸۰۰ شرکتهای صنعتی داریم که قابلیت تبدیل شدن به پارکهای فناوری را دارند و زیرساختهای مناسب برای شرکتهای دانش بنیان فراهم است.
فاطمی امین گفت: به زودی الگوی کاملی از هماهنگیهایی که در جلسه امروز با ستاری انجام شد، منتشر خواهد شد و در چند هفته آینده نقشه راه کامل و عملیات دقیق تدوین و مشخص میشود هر ماه چه اتفاقهایی رخ میدهد و گزارش عملکرد به مردم و رهبری ارائه دهیم.
انتهای پیام/۴۰۲۱
انتهای پیام/