دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 اسفند 1400 - 19:19
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی:

دانشگاه آزاد اسلامی برای توسعه فضای کسب‌وکار کشور برنامه دارد/ افزایش سرمایه‌ صندوق فناوری تا زمان برگزاری رویداد ملی گام دوم

دهقانی‌فیروزآبادی گفت: امروز دانشگاه آزاد اسلامی به بزرگ‌ترین دغدغه مردم که همان اشتغال و توسعه فضای کسب و کار در کشور است می‌اندیشد. قطع به یقین امروز خط مقدم اقتصاد مقاومتی و توجه به منویات رهبرمعظم انقلاب توسعه و ایجاد اشتغال است و دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این مسیر گام برمی‌دارد.
کد خبر : 648175
دهقانی فیروزآبادی



به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، جلسه شورای مرکزی رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی امروز با حضور روح‌الله دهقانی‌فیروزآبادی، معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری و همچنین روسای ۱۲ استان برگزار شد.


دهقانی‌فیروزآبادی، معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی در این نشست با تاکید براینکه ما در رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال نمایش نیستیم، خاطرنشان کرد: ما در جریان رویداد ملی گام دوم به دنبال یک نقطه بهم‌رسانی هستیم، فرآیندی که به یاری خدا همه ساله برگزار خواهد شد تا محلی برای ارزیابی اقدامات باشد و بستری برای جریان‌سازی ایجاد کند.


وی شناسایی و نظام‌مند شدن ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی را هدف دیگر این رویداد توصیف کرد و افزود: اینکه چه میزان ظرفیت‌های آزمایشگاهی و زیرساخت برای ارائه به مردم و جامعه داریم و اینکه چقدر دانشگاه می‌تواند از این ظرفیت‌ها در مسیر درآمدزایی بهره ببرد باید مبنی قرار گیرد تا آزمایشگاه‌ها و دیگر زیرساخت‌ها قاعده‌مند شوند. این رویداد فرصتی برای دیده شدن در قاعده ملی است.


معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی شناسنامه‌دار کردن شرکت‌ها به‌منظور حضور در رویداد گام دوم و ارائه سبدی متنوع از شرکت‌هایی که با دانشگاه همکاری می‌کنند را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: ایده ها باید شناسنامه‌دار، پخته، متناسب با ویژگی‌های هر منطقه و آماده برای عملیاتی شدن باشد.


وی از لزوم راه‌اندازی پنل مدیریتی حوزه فناوری برای سنجش ظرفیت‌های حوزه فناورانه تاکید کرد و گفت: هر استان و واحد مستقل حداقل بین ۳ تا ۵ صنعت بزرگ و خوشنام استان را به رویداد دعوت کند و هر صنعت نیز نظام موضوعات خود را ارائه نماید. همچنین تمام دانشگاه باید خود را در این رویداد عرضه کند.


دهقانی فیروزآبادی پررنگ شدن محورهای کارافرینی و کسب و کار در دانشگاه آزاد اسلامی را یادآور شد و افزود: تمام وزات‌خانه‌ها، نمایندگان مجلس و سران قوا به این رویداد دعوت می‌شوند و این فرصت بزرگ ملی قطعا برای کسب و کارهای بزرگ و صنایع خوشنام جذابیت دارد.


این مقام مسئول رکن اصلی برگزاری باشکوه رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی را توجه لازم به مختصات رسانه دانست و بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی بنا به دلایلی برون‌داد لازم را نداشته و افکارعمومی از ظرفیت‌های این دانشگاه بی‌خبر هستند. امروز دانشگاه آزاد اسلامی به بزرگ‌ترین دغدغه مردم که همان اشتغال و توسعه فضای کسب و کار در کشور است می‌اندیشد. قطع به یقین امروز خط مقدم اقتصاد مقاومتی و توجه به منویات رهبرمعظم انقلاب توسعه و ایجاد اشتغال است و دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این مسیر گام برمی‌دارد. دانشگاه آزاد ظرفیت‌های لازم را ایجاد کرده تا برای فرزندان این سرزمین ایجاد اشتغال کند. اگر مردم از فضای حقیقی دانشگاه آزاد اسلامی مطلع شوند و از برنامه‌های این دانشگاه برای اشتغال‌زایی فارغ‌التحصیلان این دانشگاه اطلاع پیدا کنند قطعا فرزندان‌شان را برای تحصیل به این دانشگاه می‌فرستند، چراکه دیگر دغدغه اشتغال پس از تحصیل آن‌ها را نخواهند داشت.


دهقانی‌فیروزآبادی از فرصت سرمایه‌گذاری ۸۰ میلیارد تومان صندوق فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی و فرصت سرمایه‌گذاری ۱۵۰ میلیاردی ۵ صندوق در رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی تا به امروز خبر داد و گفت: برنامه بر این است این فرصت سرمایه‌گذاری را تا روز برگزاری رویداد به چند برابر افزایش دهیم.


معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی خطاب به روسای استان‌ها گفت: اگر دوسال دیگر دانشگاه را با همین ادبیات فناورانه تبیین کنیم دانشگاه آزاد اسلامی ری، برندینگ خواهد شد و ۴۰ درصد از افرادی که دانشگاه‌های دیگر را برای تحصیل انتخاب می‌کنند دانشگاه آزاد را برای تحصیل برمی‌گزینند. تمام اقدامات حول محور گسترش آموزش و جذب دانشجو بوده و این هدف اصلی است. باید به‌جای رفتار منفعلانه، کاملا فعالانه در عرصه حاضر باشیم.


وی افزود: ۴۰ درصد شرکت‌های مستقر در پارک‌های علم و فناوری کشور با دانشگاه آزاد اسلامی نسبت مستقیم دارند و از اساتید و یا دانشجویان دانشگاه آزاد هستند. شناسایی فعال این افراد و دعوت از آن‌ها برای حضور در دانشگاه آزاد اسلامی باید در دستور کار قرار گیرد. باید به‌دنبال دانشجویان با ایده‌های نو باشیم و در این عرصه باید تعامل فعالانه را اولویت قرار دهیم. امروز ۹۰ درصد مشکلات در حوزه فناوری با تدوین آیین‌نامه‌ها در معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری حل شده است


حضور جوانان به ویژه در حوزه فناوری تحول آفرین است:


در این نشست ضرغامی، قائم مقام معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی ضمن تبریک روز جوان عنوان کرد: معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی یکی از جوان‌گراترین معاونت‌ها در سطح دانشگاه آزاد اسلامی و حتی دانشگاه‌های کل کشور است. آنچه مسلم است اینکه حضور جوانان به‌ویژه در حوزه فناوری تحول‌آفرین است.


۶هزار تیم در سامانه رویداد ملی گام دوم ثبت‌نام کرده‌اند


قباد بهزادی‌پور، مدیرکل سراهای نوآوری نیز ضمن ارائه گزارش عملکرد حوزه خود در رویداد ملی گام دوم گفت: سامانه در حال دریافت دستاوردها و اطلاعات از سطح استان‌ها است و تاکنون نزدیک به ۶ هزار تیم در سامانه ثبت‌نام کرده‌اند. تا ۲۸ اسفندماه سامانه باز خواهد بود و از آن تاریخ به بعد، فرآیند داوری آغاز خواهد شد.


وی افزود: یک مدل شناسنامه طراحی شده و به واحدها ارسال خواهد شد، تیم‌های برگزیده این شناسنامه را باید بعد از تکمیل به دبیرخانه ارسال کنند تا در غرفه‌های رویداد ملی گام دوم، شناسنامه‌ها عرضه شود. در انتهای فروردین مجددا به مدت یک هفته سامانه باز خواهد شد تا صنایع خلاق اطلاعات خود را ثبت کنند. هر دانشجویی که بتواند یک محصول را در صنایع خلاق و فرهنگی ارائه کند، می‌تواند در این سامانه ثبت‌نام کند. در اردیبهشت ماه نیز برای ۳ هزار تیمی که انتخاب می‌شوند، چهار دوره توانمندسازی برگزار خواهد شد تا در زمان برگزاری رویداد توانمندی برقراری ارتباط با صنایع و شرکت های بیرونی را داشته باشند.


حرکت استان ها در راستای رویداد، باشکوه و تحول آفرین است


عبدالله محمدی، مدیرکل پژوهش و شبکه آزمایشگاهی نیز این جلسه را سومین جلسه با روسای استان ها است و فرآیند برگزاری رویداد عنوان کرد و گفت: سعی می‌کنیم مواردی که استان‌ها عنوان می‌کنند را آسیب‌شناسی کرده و در فضای شفاف روندها را اصلاح نماییم.


وی افزود: تجربه نخست دانشگاه آزاد اسلامی است که در این سطح یک کار بزرگ را آغاز می‌کند. حرکتی که در استان‌ها در راستای رویداد شکل گرفته، حرکت بسیار باشکوه و تحول‌آفرین است. رویداد ملی گام دوم با هدف تغییر مسیر در دانشگاه آزاد اسلامی شکل گرفته و بسترها و آموزش‌های لازم را نیز دراین راستا فراهم می‌کنیم. امکانات، اسپانسرها و مختصات آموزشی همه مهیا شده تا اعضای دانشگاه آزاد اسلامی بستر لازم را برای تحرک در راستای برگزاری باشکوه رویداد ملی گام دوم بردارند.


برترین‌ها در رویداد ملی گام دوم برای سرمایه‌گذاران معرفی می‌شوند


عسکری غلامزاده، مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری نیز رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی را به‌مثابه دوی امدادی دانست و گفت: دبیرخانه اختصاصی رویداد در صندوق پژوهش و فناوری تاسیس شده و ۹ قدم در این راستا برداشته شده که از جمله آن‌ها دعوت به مشارکت صندوق‌ها و شرکت‌ها به حضور در رویداد، ارسال تفاهم‌نامه نحوه همکاری، برگزاری جلسات مفاهمه، ایجاد کسنرسیوم با صندوق پژوهش و فناوری ستارگان صندوق و مابقی صندوق‌ها که دانشگاه در آن ها سهام‌دار است، ایجاد پاویون‌های مالی و ایجاد زون مالی و دعوت از نهادهای مالی در این رویداد بخشی از این اقدامات است.


وی افزود: قرار است با کمک تورلیدرها ۳۰ شرکت خلاق و ۳۰ استارت اپ و طرح برتر را به سرمایه‌گذارانی که در رویداد هستند را در قالب تور معرفی و تبیین کنیم. همچنین برای پیگیری و نظارت بر انعقاد قراردادها حین و پس از رویداد ۹ تیپ تفاهم‌نامه ارائه شده که تمام ظرفیت‌ها را بین سرمایه‌دار و سرمایه‌گذار پوشش می‌دهد.


زیرساخت‌ها برای ارتباط با صنعت آماده شده است


در ادامه این جلسه لاله ملک‌نیا، مدیرکل ارتباط با صنعت، جامعه و دانشگاه تصریح کرد: در این اداره کل دبیرخانه حمایت مالی شکل گرفته است و تاکنون ۵ جلسه نیز به‌صورت وبینار با معاونین پژوهشی برگزار کرده‌ایم. در دوسال گذشته زیرساخت‌ها برای ارتباط با صنعت آماده شده و کار ما برای رویداد از این حیث راحت‌تر است. با مذاکرات موثری که صورت گرفته بسیاری از صنایع متوسط با حمایت و سرمایه گذاری بیش از ۵۰ میلیون تومان را در رویداد ملی گام دوم خواهیم داشت.


در این نشست روسا و نمایندگان استانی نیز به تبیین اقدامات خود در مسیر برگزاری باشکوه رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی پرداختند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان: هزارو ۱۸۸ ایده، احصا شده است


نجفی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان از حضور صنایع بزرگ استان در رویداد خبر داد و گفت: ۶ چالش فناوری تخصصی، ۸ استارت آپ ویکند و ۳۵ ایده‌آرا در حوزه‌های تخصصی برگزار شده که در این میان هزارو ۱۸۸ ایده دریافت شده و ۱۰۱ ایده منتخب فناورانه احصا شده است.


نماینده استان تهران: همراه اول هزار میلیارد در حوزه استارت‌آپ‌ها سرمایه‌گذاری کرده است


افشاری، نماینده دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران نیز از برگزاری جلسات با روسای واحدهای استانی و روسای دانشکده‌ها، مدیران مراکز رشد و مدیران باشگاه پژوهشگران جوان خبر داد و گفت: تشکیل شورای راهبردی رویداد گام دوم در استان تهران و برگزاری دو جلسه با همه معاونین پژوهشی واحدهای استان نیز صورت گرفته است. استان تهران توان تامین یک سوم محتوای رویداد را دارد و این اتفاق به یاری خدا خواهد افتاد.


وی تصریح کرد: همراه اول هزار میلیارد در حوزه استارت آپ در دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران سرمایه‌گذاری کرده که بخشی از این ظرفیت سرمایه‌گذاری در رویداد رونمایی می‌شود. همچنین رایزنی‌هایی نیز با وزارت نفت صورت گرفته است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز: ۳۲۴ محتوا به‌دستمان رسیده است


کلانتری خلیل‌آباد، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز نیز در این نشست از برخی ظرفیت‌های این استان سخن گفت و افزود: وجود ۶۶ مرکز آموزش عالی، ۲۵ شهرک صنعتی، ۳ پارک علم و فناوری در استان سبب شده تا استان البرز قطب علم و فناوری کشور باشد.


وی افزود: اقدامات مناسبی برای بهره‌گیری از این ظرفیت‌ها برای حضور در رویداد ملی گام دوم صورت گرفته است. با اقدامات صورت گرفته تاکنون ۲۱ رویداد برگزار شده و خروجی آن برای ارائه به رویداد ۳۲۴ محتوا است که این تعداد را برای ارائه به رویداد به ۴۰۰ مورد خواهیم رساند.


حیدری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر نیز در این نشست از فعالیت ۴۸ هسته و شرکت دانش‌بنیان در استان خبر داد و گفت: از مجموعه ایده‌آراهای برگزار شده ۲۸ ایده مورد تایید قرار گرفته است. همچنین انعقاد قرارداد در حوزه کشاورزی و خرما، تولید دستگاه پوز، طراحی سایت فروش و محصولات شرکت های دانش بنیان استان در دستور کار قرار گرفته است.


واحد علوم و تحقیقات: تاکنون ۳۱۰ ایده احصا شده است


نماینده واحد علوم و تحقیقات در این نشست گفت: دبیرخانه اجرایی رویداد در واحد علوم و تحقیقات با هدف هماهنگی با ۱۲ دانشکده این واحد دانشگاهی ایجاد شده است. تاکنون ۳۱۰ ایده به دبیرخانه اجرایی رویداد واحد علوم و تحقیقات رسیده است. همچنین دستگاه زباله‌سوز پلاسما، دستگاه‌های پلاسمای سرد برای درمان زخم‌های بدخیم، دستگاه‌های تسویه پساب و آب نیز بخشی از محصولاتی است که در رویداد با هدف رفع نیاز صنایع ارائه خواهد شد.


دو مرکز تحقیقاتی استان چهارمحال و بختیاری به سطح دو و یک ارتقا پیدا کرده‌اند


رحیمی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری نیز تصریح کرد: طی دوماه گذشته از صنایع مختلف بازدیدهایی صورت گرفته که از میان طرح‌های ارائه شده ۵ طرح مورد موافقت قرار گرفته و به امضا رسیده است. رویداد به اقدامات ما شتاب بیشتری داده و در این مدت دو مرکز تحقیقاتی ما به سطح دو و یک ارتقا پیدا کرده‌اند.


نعیمی، رئیس واحد نجف‌‍آباد گفت: از نظر کمی واحد نجف‌آباد دو برابر بیش از خواسته‌های مدنظر کمیته برگزاری رویداد را احصا کرده و ماموریت‌گرایی بازیگران زیست بوم فناوری در دستور کار قرار گرفته است. واحد نجف‌آباد با ۳۶۷ عضو هیئت علمی و ۱۲ دانشکده از ظرفیت‌های دیگر اطلاعی ندارند که برای رفع این مشکل ۷۶ گروه تشکیل شد که بین ۲ تا ۳ عضو هیئت علمی در هر گروه حضور دارند که این شناخت از ظرفیت‌ها به برکت رویداد ملی گام دوم صورت گرفته است.


بنیاد برکت به ایده‌های برتر ۵۰ میلیون تومان وام قرض‌الحسنه پرداخت می‌کند


دهقانی اشکذری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد نیز گفت: در رسانه ملی بازتاب خوبی از اقدامات استان در حوزه برگزاری رویداد صورت گرفته و بعد از ماه مبارک رمضان هم ۴۰ شب برنامه استانی برای تبیین رویداد ملی گام دوم خواهیم داشت. تاکنون ۵۰۰ ایده احصا شده و بنیاد برکت به ایده های برتر ۵۰ میلیون تومان وام قرض الحسنه پرداخت خواهد کرد.


هاشمی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان جنوبی با اشاره به ظرفیت‌های استان خاطرنشان کرد: ما بر روی کشاورزی، محیط زیست، تولید و فرآوری گیاهان دارویی و معدن متمرکز هستیم. ۱۶ رویداد در استان پیش‌بینی شده و تاکنون ۱۲۰ ایده احصا شده است. در حوزه سنگ‌های زینتی و صنایع تبدیلی نیز توجه جدی شده و در رویداد حضور پررنگ خواهند داشت.


نجفی، نماینده استان قم نیز از احصا ۱۲۰ ایده سخن گفت و افزود: تاکنون ۵۰ ایده مورد تایید قرار گرفته و ۳۲ گروه و هسته پژوهشی نیز تشکیل شده است. قطع به یقین استان قم حضور پررنگی در رویداد ملی خواهد داشت.


انتهای پیام/۱۰۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته