دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

همت دانشگاه آزاد اسلامی برای اتصال علوم حرفه‌ای به جامعه/ دانشگاه مسیر اصلی تولید ثروت می‌شود

دانشگاه آزاد اسلامی قصد دارد علوم حرفه‌ای را به جامعه متصل کند تا مسئله محوری در این دانشگاه به مردم نمایش داده شود.
کد خبر : 645300
عکس جدید سر در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی



گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛ ارتباط دانش و جامعه انتظاری است که همواره جامعه جویای آن است چراکه می‌خواهد نتیجه آنچه در دانشگاه‌ها تدریس می‌شود در زندگی نمایان شود. حال دانشگاه آزاد اسلامی با درک درست این انتظار در پی ایجاد حلقه ارتباطی با جامعه برآمده است.


دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در این باره می‌گوید: «تحول در اقتصاد و مدیریت باید با چرخش تحول‌آفرین از اقتصاد شهریه‌محور و مبتنی بر ارزش افزوده املاک، به پایداری اقتصادی مبتنی بر درآمدزایی از جریان یادگیری تحول‌آفرین و پژوهش و نوآوری کارآمد همراه با تعالی سازمانی و نگاه از مدیریت جزیره‌ای به مدیریت شبکه‌ای داده مبنای یکپارچه با استفاده حداکثری از سامانه سپاری محقق شود.»


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد پل ارتباطی بین دانش و محیط بر اساس سند آمایش استان‌ها و کاربست دانش را از برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی در راستای تحقق سند تحول و تعالی بر می‌شمرد و می‌گوید: «دانشگاه تاکنون فقط به برون‌دادهای علمی توجه داشته، این در حالی است که باید تأثیرگذاری در اقتصاد، امور فرهنگی-اجتماعی و فناوری سه برون‌داد دیگر دانشگاه باشد. معتقدیم که دانشگاه آزاد اسلامی باید دانش عمومی را افزایش داده و علم آن در اقتصاد و اجتماع نمود داشته باشد و منجر به فناوری شود.»


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه می‌دهد: «این دانشگاه در حوزه اشتغال، به دنبال اتصال علوم حرفه‌ای شامل رشته‌های مهندسی، علوم اجتماعی، پرستاری و دامپزشکی به صنعت، بازار، سازمان‌های فرهنگی، کسب‌وکار دانش‌بنیان و نظام اداری کشور است.»




بیشتر بخوانید:





چگونگی ارتباط دانشگاه و جامعه


البته برای اینکه ارتباط بین دانشگاه و جامعه ایجاد شود باید اتفاقاتی رخ دهد، به گفته دکتر طهرانچی؛ این اتفاق دو وجه دارد که یک سوی آن دانشگاه و سوی دیگر صنعت است. وی عنوان می‌کند: «در این راستا دانشگاه آزاد اسلامی در سه سال گذشته به‌ویژه درحال حاضر که برنامه راهبردی عملیاتی آن ابلاغ شده، تمرکز جدی در این خصوص دارد. از این رو یکی از بسته‌های کاری سند تحول و تعالی دانشگاه، تبدیل دانشگاه آزاد اسلامی به دانشگاه پاسخگو و حل‌مسئله است.»


وی ادامه می‌دهد: «در راستای برقراری ارتباط صنعت و دانشگاه، اقدامات بی‌شماری در برنامه راهبردی عملیاتی دانشگاه آزاد اسلامی دیده شده است.»


دکتر طهرانچی خاطرنشان می‌کند: «دانشگاه آزاد اسلامی تلاش دارد تا بر موانع غلبه کند. در این راستا توانسته‌ایم ضمن برقراری ارتباط با شرکت‌های بزرگ بخش خصوصی، صندوق غیردولتی پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی و فراصندوق ستارگان را ایجاد کنیم و به پیوند و ارتباط صنعت و دانشگاه کمک کنیم.»


تسهیل ارتباط دانشجویان با صنعت


دانشگاه آزاد اسلامی برای نشان دادن واقعی ارتباط دانشگاه با جامعه برنامه‌هایی دارد. یکی از این برنامه‌ها رویداد ملی گام دوم است، این رویداد در کنار همه اهدافی که دارد می‌خواهد ارتباط دانشجویان با جامعه را به‌صورت مستقیم شکل دهد.


عبدالله محمدی، مدیرکل آزمایشگاه‌های دانشگاه آزاد اسلامی در این باره به خبرنگار آنا می‌گوید: «در این رویداد شرکت‌ها به‌طور مستقیم با دانشجویان ارتباط می‌گیرند و از ظرفیت‌های علمی ایشان در قالب کارآموزی دانشجویان و انعقاد تفاهم‌نامه استفاده خواهد شد.»


هدف ثروت آفرینی از ارتباط با جامعه


البته پرواضح است که ارتباط دانشگاه با جامعه دستاوردهای متعددی دارد این ارتباط علی‌رغم اینکه نتایج دانش را نمایان می‌کند می‌تواند زمینه ثروت آفرینی را فراهم کند. روح‌الله دهقانی فیروزآبادی معاون تحقیقات فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه کار علمی دانشگاه آزاد باید ثروت‌آفرین‌تر باشد تا مردم تفاوت آموزش در این دانشگاه را ببینند، می‌گوید: «در کشورهای دنیا مسیر تولید ثروت از دانشگاه و مراکز رشد می‌گذرد و شتاب‌دهی و رشد مطرح است که ثروت‌آفرینی می‌کنند؛ اما در کشورمان مراکز رشد به ساختمانی تشریفاتی تبدیل شده است.»


بر این اساس دانشگاه تلاش می‌کند با صدور دانش به جامعه در مسیر ثروت ‌آفرینی برای فارغ‌التحصیلان خود گام بردارد اینگونه نه‌تنها بهره علم در جامعه نمایان می‌شود بلکه ذینفعان می‌توانند از درآمدها استفاده بهینه کنند.


انتهای پیام/4040/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب