ساخت ماده خودترمیمشونده با ژله و نمک
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از تک اکسپلوریست، فناوریهای سنجش نرم روشی کمتهاجمی برای اندازهگیری حالتهای داخلی است و پتانسیل لازم برای ایجاد تحول در گجتهای پوشیدنی، رابطهای لمسی و سیستمهای روباتیک را دارد. با این حال توسعه آنها به دلیل انعطافپذیری کم، مصرف انرژی بالا و واکنشدهی همهجانبه به فشار با چالشهای بسیار مواجه است. محققان دانشگاه کمبریج اخیرا موفق به ساخت مواد خودترمیمشونده و زیست تخریبپذیر با چاپ سهبعدی شدهاند که دما، رطوبت و فشار را حس میکند. این ماده میتواند در دمای اتاق خود را تا حدی ترمیم کند.
نسخههای قبلی روباتهای خودترمیمشونده برای بهبود به حرارت نیاز داشتند. ماده تازه توسعه یافته قادر به ترمیم خود در دمای اتاق است، این امر کاربردهای این ماده در دنیای واقعی را افزایش میدهد. گروه تحقیقاتی مطالعه را با مادهای کشسان و مبتنی بر ژلاتین شروع کردند که ارزان، زیست تخریبپذیر و زیستسازگار است، سپس با افزودن تعداد زیادی اجزای رسانا، آزمایشهای مختلفی در خصوص نحوه ترکیب حسگرها روی مواد انجام دادند. محققان به جای استفاده از جوهر کربن از نمک در این حسگرهای چاپی استفاده کردند.
سنسورهای چاپی حاوی کلرید سدیم یا نمک بودند که منجر به تولید مادهای با خواص مورد نظر دانشمندان شدند. نمک در هیدروژل مبتنی بر آب محلول است، بنابراین کانال یکنواختی برای حرکت یونها ایجاد میشود. محققان پس از اندازهگیری مقاومت الکتریکی مواد چاپی متوجه شدند تغییرات در واکنشدهی باعث واکنش خطی شده است، این امر میتواند برای محاسبه تغییرشکل مواد استفاده شود. افزودن نمک میتواند قدرت تشخیص کششها سنسورها را سه برابر کند.
انتهای پیام/۴۰۲۱
انتهای پیام/