دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 بهمن 1400 - 14:54

باکتری‌های بینی موجب آلزایمر می‌شود

باکتری‌ها می‌توانند از بینی به مغز بروند و باعث بیماری آلزایمر شوند.
کد خبر : 642223
باکتری



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «نیواطلس»، آلزایمر نوعی بیماری پیشرونده و زوال عصبی است که معمولا به کندی آغاز می‌شود و به مرور زمان شدت پیدا می‌کند. در این بیماری عملکرد مغز مختل می‌شود. همچنین توانایی‌های ذهنی بیمار در اثر آن تحلیل می‌رود.


دانشمندان به‌طور مداوم در حال بررسی هستند تا علت این بیماری و همچنین درمان آن را نیز کشف کنند. مطالعه‌ای جدید شواهدی را به دانشمندان نشان می‌دهد که باکتری‌های موجود در بینی می‌تواند از طریق اعصاب وارد مغز شوند و در نهایت باعث بیماری آلزایمر شود.


محققان استرالیایی شواهدی پیدا کردند که تقریبا علت این بیماری را نیز آشکار می‌کند. این مطالعات نشان می‌دهد باکتری‌هایی که در بینی زندگی می‌کنند از طریق اعصاب حفره بینی به مغز راه پیدا می‌کند و مجموعه‌ای از رویدادها توسط آن ایجاد می‌شود که منجر به بیماری آلزایمر می‌شود.


آلزایمر امکان دارد در ابتدا از طریق عفونت‌های ویروسی یا باکتریایی ایجاد شود. «کلامیدیا پنومونیه» نوعی باکتری است که عامل اصلی ذات‌الریه و همچنین بیماری‌های تنفسی دیگر است. این باکتری گاهی‌اوقات در مغز نیز شناسایی می‌شود که باعث مشکلات وسیع‌تر و موذی‌تر می‌شود. کلامیدیا پنومونیه، یک سرده از باکتری‌های بیماری‌زا و درون‌سلولی است.


محققان از دانشگاه گریفیث و دانشگاه صنعتی کوئینزلند شروع به بررسی چگونگی ورود باکتری کلامیدیا پنومونیه به مغز کردند. همچنین بررسی کردند که آیا این باکتری می‌تواند به مغز آسیب برساند یا خیر. دانشمندان می‌گویند؛ چندین گونه مختلف از باکتری‌ها می‌تواند به‌سرعت از طریق اعصاب محیطی که بین حفره بینی و مغز امتداد دارد وارد سیستم عصبی‌مرکزی شوند.


جالب‌تر این است که محققان دریافتند باکتری‌ها پس از ورود به سیستم عصبی‌مرکزی، چندین تغییر ایجاد کردند که این تغییرات با بیماری آلزایمر مرتبط است. همچنین تیم محققان پس از چند هفته اختلالات عملکردی را در چندین مسیر ژنی که با آلزایمر مرتبط است، شناسایی کردند.


انتهای پیام/۳۰۰۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب