ارتباط میان آلزایمر و ریتم شبانهروزی کشف شد
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «ساینس آلرت»، آلزایمر یکی از بیماریهای پیشرونده است که مغز فرد در این بیماری دچار اختلال میشو، در این بیماری فرد دچار زوال عقل میشود که ریتم پیشرفت این بیماری در ابتدا کند و سپس رو به وخامت میگذارد.
ریتم شبانهروزی چرخهای طبیعی است که بدن در شبانهروز آن را نیز تجربه میکند. ریتم شبانهروزی چرخهای است که به بدن میگوید چه زمانی بخوابد، چه زمانی بیدار شود و چه زمانی بخورد. حال، دانشمندان به ارتباط میان آلزایمر و ریتم شبانهروزی پی بردند.
داشمندان قبل از تشخیص بیماری آلزایمر پروتئینی را نیز کشف کردند که در مغز شروع به گره خوردن میکند. اکنون به این نتیجه رسیدند که این فرآیند با خواب ضعیف تسریع پیدا میکند. دانشمندان با مطالعه عملکرد ریتمیک سلولهای ایمنی و یافتن تایمرهای مولکولی، مکانیسمی را نیز کشف کردند که نشان میدهد اختلال در ریتمهای شبانهروزی و تجمع پروتئینهای مرتبط با آلزایمر باعث افزایش رشد این بیماری میشود.
اختلالات خواب، خطر ابتلا به بیماری آلزایمر که یکی از شایعترین شکل زوال عقل است را بهشدت افزایش میدهد. با گذشت زمان تودههایی از پروتئین بهنام «آمیلیوئید بتا» در مغز تجمع میکنند و منجر به بیماری آلزایمر میشود. همچنین آلزایمر با از دست دادن حافظه و کاهش شناختی همراه است.
نوسانات روزانه در سطح پروتئین آمیلوئید بتا در مایع مغزی-نخاعی بزرگسالان سالم نیز مشاهده شده است، اما این نوسانات با افزایش سن مختل میشود. این اتفاق بزرگترین عامل خطر برای بیماری آلزایمر است. تحقیقات نشان میدهد تنها یک شب بیخوابی باعث افزایش پروتئینهای آمیلوئید بتا میشود. یک هفته بیخوابی منجر به تجمع پروتئینهای دیگری بهنام «تاو» نیز میشود؛ بنابراین مشکلات مزمن خواب میتواند منجر به بیماری آلزایمر شود. پروتئین تاو، پروتئینهایی هستند که ریزلولهها توسط آن تثبیت میشود.
انتهای پیام/۳۰۰۴/
انتهای پیام/