دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 بهمن 1400 - 13:49

کاهش بیماری بی‌اختیاری استرسی با سلول‌های بنیادی

بی‌اختیاری ادراری استرسی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های دوران میان‌سالی است.
کد خبر : 641932
سلول بنیادی



به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بی‌اختیاری ادراری استرسی یکی از مشکلاتی است که از پیامدهای مشکلات کهنسالی به شمار می‌رود و فناوری سلول‌های بنیادی، راهی برای کاهش آن یافته است.


این عارضه یکی از شایع‌ترین بیماری‌های دوران میانسالی است که پتانسیل سلول‌های بنیادی چندظرفیتی سبب کاهش اثرات این اختلال در زندگی افراد می‌شود.


بیش از ۲۰۰ میلیون جمعیت در جهان از بی‌اختیاری ادراری رنج می‌برند. بی‌اختیاری ادراری اغلب در زنان میان‌سال دیده می‌شود که در صورت عدم‌درمان، می‌تواند سبب تاثیرات منفی روحی، روانی و انزوای اجتماعی در فرد مبتلا و نیز تحمیل هزینه‌های اقتصادی بر جامعه شود.


شایع‌ترین نوع بی‌اختیاری، بی‌اختیاری استرسی ادراری است و از ریسک فاکتورهای آن می‌توان سن بیش از ۴۰ سال، تعداد حاملگی، تعداد زایمان‌های واژینال و سابقه هیسترکتومی را نام برد.


از درمان‌های بی‌اختیاری استرسی ادراری درمان دارویی تاثیر چندانی ندارد و تزریق مواد حجم‌دهنده به یورترا و مثانه علی‌رغم تهاجم کم با عوارض همراه بوده و بالاخره در تکنیک‌های جراحی بی‌اختیاری علاوه‌بر عوارض در ۲/۱ تا ۳/۱ موارد شکست درمان مشاهده می‌شود.


از علل بی‌اختیاری استرسی ادراری می‌توان ضعف بافت‌های حمایت‌کننده یورترا را نام برد و با تزریق سلول‌های بنیادی چندظرفیتی و فیبروبالست‌های اتولوگ به پیشاب‌راه علاوه‌بر اثر حجم‌دهندگی آن‌ها می‌توان از پتانسیل این سلول‌ها برای ترمیم و تمایز بافت استفاده کرد.


انتهای پیام/۳۰۰۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب