دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

محقق ایرانی بیماری‌ شایع چشم را با سلول‌های بنیادی درمان می‌کند

برگزیده جایزه مصطفی(ص) در مرکز بین‌المللی علوم شیمی و بیولوژیک در پاکستان، سخنرانی امیدوارکننده‌ای درباره کار تحقیقاتی اخیر خود، ساخت سلول‌های شبکیه برای درمان بیماری چشمی پیشرونده وابسته به سن ارائه کرد.
کد خبر : 641103
سلول+بنیادی.jpg



به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ستاد ارتباطات و اطلاع‌رسانی جایزه مصطفی(ص)، حسین بهاروند، برگزیده جایزه مصطفی(ص) و رئیس پژوهشکده زیست‌شناسی و فناوری سلول‌های بنیادی پژوهشگاه رویان به پتانسیل پیوند سلول‌های بنیادی جنینی انسان و تولید سلول‌های رنگدانه‌دار شبکیه (EPR) اشاره کرد. بهاروند و تیمش در طول مطالعه خود، سلول‌های EPR را به موش‌ها پیوند زده و بینایی موش‌ها را مورد بررسی قرار دادند. این محققان پس از ۶ ماه آزمایش نتیجه گرفتند که بینایی موش‌ها بهبود یافته است.


بهاروند به این نتیجه رسید که بر اساس مشاهدات متعدد حاصل از آزمایش بر روی موش‌ها، «سلول‌های EPR از طریق حفظ بقا و یا عملکرد سلول‌های گیرنده نوری، بینایی را بهبود می‌بخشند.»


طبق گفته این استاد زیست‌شناسی و فناوری سلول‌های بنیادی، آزمایش‌ها بالینی بر روی انسان در سال آینده انجام خواهد شد. در حال حاضر این کار در آمریکا، ژاپن، کره جنوبی و انگلیس در حال انجام است.


بیماری چشمی پیشرونده وابسته به سن، بیماری ۸.۷ درصد از جمعیت جهان به ویژه افراد بالای ۶۰ سال را تحت تأثیر قرار می‌دهد و در آسیا شیوع بیشتری دارد. تقریباً ۱۹۶ میلیون مورد مبتلا به این بیماری در سال ۲۰۲۰ گزارش شدند و پیش‌بینی میشود این رقم تا سال ۲۰۴۰ به ۲۸۸ میلیون نفر افزایش یابد.


محمد کاظمی آشتیانی، مدیر گروه سلول‌های بنیادی و زیست‌شناسی تکوینی در پژوهشکده رویان نیز با ارائه توضیحاتی درباره «طراحی مواد پیشرفته به منظور استفاده در بازسازی بافت»، رویکرد بینارشته‌ای را که در مؤسسه رویان با دانشمندان علم مواد و مهندسان شیمی برای پرداختن به پروژه‌های تحقیقاتی گسترده و رفع مشکلات بزرگ به کار می‌گیرند را تشریح کرد.


محمد اقبال چودری، رئیس ICCBS و برگزیده مقیم کشورهای اسلامی جایزه مصطفی(ص) ۲۰۲۱ این نشست علمی را با خوشامدگویی و قولی برای همکاری‌های آتی بین این مرکز و بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) آغاز کرد.


وی بیان کرد: مفتخریم که این جلسه مشترک را با بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) در حضور برجسته ترین افراد در زمینه زیست‌شناسی سلول‌های بنیادی برگزار می‌کنیم. مطمئناً در آینده برنامه‌های بیشتری خواهیم داشت.»


حسین بهاروند برگزیده مقیم کشورهای اسلامی جایزه مصطفی(ص) ۲۰۱۹ برای «درمان پارکینسون و AMD چشم با سلول درمانی» است. وی استاد زیست‌شناسی و فناوری سلول‌های بنیادی پژوهشگاه رویان است. علایق تحقیقاتی وی شامل ارگانوئیدها، سلول‌های بنیادی پرتوان و کاربرد بالینی سلول‌های بنیادی پرتوان است.


انتهای پیام/۴۰۲۱



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب