دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 اسفند 1393 - 16:29
در نشست علمی واحد تویسرکان‎ تشریح شد

توصیه‌های یک استاد حوزه و دانشگاه درباره تغذیه اسلامی

دفتر فرهنگ اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی تویسرکان نشستی علمی با عنوان تغذیه در اسلام را در سالن آمفی تئا‌تر این واحد دانشگاهی برگزار کرد.
کد خبر : 6414

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، حجت الاسلام سید حسن آقامیری از استادان حوزه و دانشگاه با بیان اینکه خداوند در قرآن می‌فرماید: «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ کُلُواْ مِن طَیِّبَاتِ مَا رَزَقْنَاکُمْ وَاشْکُرُواْ لِلّهِ إِن کُنتُمْ إِیَّاهُ تعبدون» یعنی اى کسانى که ایمان آورده ‏اید، از نعمت هاى پاکیزه ‏اى که روزى شما کرده ‏ایم، بخورید و خدا را شکر کنید اگر تنها او را می پرستید.


این استاد حوزه و دانشگاه عنوان کرد: تغذیه روی رفتارهای ما خیلی تأثیر دارد و تنها بحث جسم نیست و جسم و روح ما به هم آمیخته است و برای همین ممکن است کسی بتواند با قدرت روح مشکلات جسمش را برطرف کند و بر عکس کسی بخاطر مشکل جسم دچار ضعف روحی شود و گاهی ممکن است با خوردن یک نوع غذا افسرده شویم. یعنی جسم ما بر روی روح و روان ما تأثیر بگذارد و بعضی‌ها هم روح قوی دارند و می‌توانند جسمشان را درمان کنند مثلاً کسی با روحیه‌ای قوی ممکن است بر بیماریی همچون سرطان نیز غلبه کند و این مطلبی است که در دنیای امروز اهمیت زیادی به آن داده می‌شود و طول درمانش چنین کسی کوتاه‌تر و سریع‌تر است.








آقامیری: در مورد شکل غذا روایت داریم غذایی که می‌خورید زیبا و بوی آن اشتهاآور باشد و وقتی سفره پهن شد یک مقدار به غذا نگاه کنید و بعد مشغول خوردن شوید که از نظر پزشکی نیز مورد تأیید است چون باعث ترشح بزاق دهان و معده می‌شود و در جذب و هضم غذا مؤثر است

وی افزود: در مورد شکل غذا روایت داریم غذایی که می‌خورید زیبا و بوی آن اشتهاآور باشد و وقتی سفره پهن شد یک مقدار به غذا نگاه کنید و بعد مشغول خوردن شوید که از نظر پزشکی نیز مورد تأیید است چون باعث ترشح بزاق دهان و معده می‌شود و در جذب و هضم غذا مؤثر است و اگر غذا را با اشتها و میل و رغبت بخوریم جذب بدن می‌شود و بر عکس خوردن بی‌اشتهای غذا مانع از جذب آن می‌شود.


آقامیری با بیان اینکه دارو نیز به همین شکل است، یک توصیه نیز به مادران داشت و آن اینکه مثلاً بعضی از مادر‌ها فکر می‌کنند دارو را به هر روشی که شده باید به کودک بخوراند غافل از اینکه اگر کودک دارو را با میل نخورد، جذب بدن نمی‌شود و بی‌تأثیر است پس باید دارو با روشی به کودک خورانده شود که با رضایت همراه باشد تا اثرگذار باشد.



این استاد حوزه و دانشگاه با تأکید بر اینکه تغدیه در رفتار تأثیر دارد، خاطر نشان کرد: اگر سبک تغذیه تغییر کند سبک رفتار نیز عوض می‌شود و به همین خاطر نگاه اسلام به غذا بدین صورت است که غذا را دارو می‌داند یعنی کسی که بیمار می‌شود را می‌خواهد با تغذیه درمان کند و از غذا برای درمان و پیشگیری که اساس درمان است استفاده می‌کند. حتی ظرفی که غذا در آن پخته می‌شود و مواد اولیه غذا را تشکیل می‌دهد اهمیت دارد و چندین جلد کتاب فقط از احادیثی که در مورد روش تهیه غذا بیان شده نوشته و چاپ شده است.


وی اضافه کرد: رهنمودهای اسلام در رابطه با تغذیه، تنها سلامت جسم را تضمین نمی‌کنند، بلکه تضمین کننده سلامت روح انسان‌ها نیز هستند از آنجایی که عقل و علم به همه رازهای آفرینش احاطه ندارند ممکن است حکمت برخی از رهنمودهای اسلام برای دانش امروز مجهول باشد، ولی این به معنای بی‌دلیل بودن این رهنمود‌ها نیست، چنانچه فلسفه تعدادی از احکام اسلام در گذشته ناشناخته بود و امروز، علم به راز آن‌ها پی برده است مانند روایتی که خوردن ۲۱ عدد مویز قبل از خوردن صبحانه را سفارش می‌کند و امروز ثابت شده که باعث تقویت حافظه می‌شود.


در ادامه و پس از سخنان آقامیری، از برندگان مسابقات قرآن و عترت در بخش استادان و دانشجویان و کارکنان تقدیر شد و هدایایی از طرف دفتر فرهنگ اسلامی به وی اهدا شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب