دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 بهمن 1400 - 14:34

فناوری نانوذرات در ژن‌درمانی کاربرد دارد

شرکت‌های فعال در حوزه نانو برای توسعه فناوری ویرایش ژن با کمک نانوذرات وارد همکاری مشترک شدند.
کد خبر : 640735
نانو



به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، یک شرکت فعال در حوزه نانو و استارت‌آپ برای توسعه فناوری ویرایش ژن با کمک نانوذرات وارد همکاری مشترک شدند.


یک شرکت فعال در حوزه زیست‌فناوری بیش‌تر به دلیل توسعه فناوری ژن‌درمانی‌ شناخته می‌شود. این شرکت که سال‌ها است در حال کاوش در زمینه ویرایش ژن نیز است، به‌تازگی همکاری خود را با استارت‌آپ در سانفرانسیسکوی جنوبی آغاز کرده است. این شرکت نانویی یکی از توسعه‌دهندگان فناوری نانوذرات پلیمری است که پلت‌فرمی برای رهایش ترکیبات غیرویروسی و غیرلیپیدی ارائه کرده که می‌توان از آن برای ژن‌درمانی استفاده کرد. این استارت‌آپ در حال کار روی روشی جایگزین برای رساندن داروهای ویرایش ژن به بدن است.


بر اساس توافق این شرکت‌ها، لیسانس انحصاری استفاده از فناوری تحویل را برای حداکثر چهار بیماری عصبی-عضلانی در اختیار می‌گیرد.


این شرکت فعال در حوزه نانو در مقابل اعطاء این امتیاز به شرکت نانویی دیگر ۵۷ میلیون دلار از این شرکت دریافت خواهد کرد و اگر مشارکت تحقیقاتی به نقاط عطف توسعه، نظارتی و تجاری برسد، این شرکت نانو می‌تواند مبالغ بیش‌تری دریافت کند.


سپتامبر گذشته، شرکت نانویی بیست و شش میلیون دلار سرمایه‌گذاری خطرپذیر از این شرکت و مبالغ دیگری از سرمایه‌گذاران مختلف، جمع‌آوری کرد. شتاب شدید تحقیقات در زمینه ژن‌درمانی و ویرایش ژن در چند سال گذشته با تلاش‌های جدیدی برای بهبود ابزارهای موجود همراه شده است.


در حال حاضر، توسعه‌دهندگان به چندین نوع ویروس خنثی‌شده به نام ناقل‌های ویروسی یا کره‌های کوچکی از لیپیدها به نام نانوذرات لیپیدی برای ارائه درمان‌های ژنی یا داروهای ویرایش ژن به سلول‌ها تکیه می‌کنند. نانوذرات لیپیدی با موفقیت در واکسن‌های ضدکرونای، «Pfizer»، «BioNTech» و «Moderna» استفاده شده‌اند.


در حالی که ناقل‌های ویروسی و نانوذرات لیپیدی درمان ژنتیکی بسیاری از بیماری‌ها را ممکن کرده‌اند، هر ابزار دارای محدودیت‌هایی است مثلا مواد درمانی ممکن است فقط به برخی از بافت‌ها برسند و این که چه «محموله‌ای» درمانی می‌توانند توسط این ناقل‌ها حمل شوند نیز با محدودیت‌هایی روبرو است. این شرکت نانویی موفق به توسعه فناوری نانوذرات پلیمری غیرلیپیدی شده است که امیدوار است این شرکت از این پلت‌فرم برای درمان‌های ویرایش ژن با هدف بیماری‌های عصبی-عضلانی استفاده کند.


به گفته استارت‌آپ، نانوذرات پلیمری می‌تواند به طیفی از انواع سلول‌ها و بافت‌های مختلف برسند. سخنگوی شرکت نانویی گفته است که نانوذرات می‌توانند پتانسیل استفاده مجدد را فراهم کند. آزمایشات بالینی اخیر برخی از این پتانسیل‌ها را برای ویرایش ژن درون بدن نشان داده است.


انتهای پیام/۳۰۰۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب