دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

واکسن‌های ضدکرونا «DNA» فرد را تغییر نمی‌دهد

پروتئین «اسپایک» ویروس را برای تحریک پاسخ ایمنی با استفاده از واکسن‌های کووید-۱۹ می‌سازد؛ بنابراین واکسن‌های ضدکرونا «DNA» فرد را تغییر نمی‌دهد.
کد خبر : 640671
واکسن کرونا



به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، یک شرکت فعال در حوزه نانو با همکاری شرکت «فایزر» (Pfizer) قرار است روی توسعه فناوری ویرایش دائمی ژن کار کنند. فایزر ۳۰۰ میلیون دلار در این شرکت نوپا سرمایه‌گذاری کرده است.


تابستان گذشته، فایزر راهبرد بلندمدت خود را برای ادامه استفاده از «RNA» پیام‌رسان، برای درمان سایر بیماری‌ها اعلام کرد.


این شرکت گفت که می‌خواهد بررسی کند که چگونه «mRNA» می‌تواند برای ویرایش ژنوم انسان استفاده شود و اشاره کرد که رویکردی به نام ویرایش پایه را دنبال خواهد کرد. هدف از ویرایش پایه، تغییر دقیق و به‌طور دائم یک حرف واحد از DNA برای درمان یک بیماری است.


طولی نکشید که این شرکت نانویی، که در زمینه ویرایش پایه پیشگام است، با این غول داروسازی نیویورک تماس گرفت.


این دو شرکت بعد از مدتی اعلام کردند که برای کار روی داروهای ژنتیکی برای سه بیماری کبد، ماهیچه‌ها و سیستم عصبی‌مرکزی همکاری می‌کنند. فایزر ۳۰۰ میلیون دلار پیشاپیش به عنوان بزرگترین شریک همکاری این استارتاپ پرداخت خواهد کرد.


جان ایوانز، مدیر اجرایی این شرکت نانویی گفت: فایزر به‌دنبال نسل بعدی محصولات است. تاثیر RNA پیام‌رسان گذرا است، بنابراین شما به چیزی نیاز دارید که تأثیر دائمی بر بدن داشته باشید.


در واکسن‌های کووید-۱۹، mRNA به بدن می‌آموزد که پروتئین اسپایک ویروس را برای تحریک پاسخ ایمنی بسازد و از طریق نانوذرات لیپیدی تحویل داده می‌شود؛ بنابراین واکسن‌های ضدکرونا DNA فرد را تغییر نمی‌دهند.


ایوانز گفت در کاربردهای دیگر، mRNA می‌تواند برای انتقال اطلاعات به اصطلاح «ویرایشگر پایه» استفاده شود، که به طور دائم یک حرف در ژنوم فرد را برای درمان بیماری تغییر می‌دهد. نانوذرات لیپید می‌توانند به کبد برسند، اما این شرکت نانویی در حال کار روی ارائه درمان‌های ژنتیکی به سایر اندام‌ها، ماهیچه‌ها و سیستم عصبی‌مرکزی است.


تصور می‌شود که ویرایش پایه بر چالش‌های مرتبط با روش‌های سنتی ویرایش ژن غلبه می‌کند، زیرا دقیق‌تر و کارآمدتر است. این موضوع می‌تواند یک انتقال بسیار تاثیرگذار و هیجان‌انگیز در پزشکی باشد.


جوزپه سیاراملا، مدیر ارشد علمی شرکت نانویی، گفت باتوجه به تجربه‌ شرکت فایزر در توسعه و ساخت واکسن کووید-۱۹، تمرکز بر ویرایش ژن با mRNA یک حرکت بدیهی برای فایزر است.


فایزر می‌تواند سه فناوری احتمالی شرکت نانویی را تجاری کند. ایوانز گفت که این شرکت قصد دارد به دلیل این قرارداد، برنامه‌های استخدام خود را برای سال ۲۰۲۲ تسریع کند. از دسامبر گذشته، این شرکت نیروی انسانی خود را از ۱۸۰ کارمند به بیش از ۳۰۰ نفر افزایش داده است.


این شرکت نانویی که در سال ۲۰۱۷ تأسیس شد، ۱۸۰ میلیون دلار در یک عرضه اولیه عمومی در فوریه ۲۰۲۰ جمع‌آوری کرد. فناوری ویرایش پایه این شرکت توسط دیوید لیو، محققی در مؤسسه «MIT» و هاروارد، توسعه یافته است.


انتهای پیام/۳۰۰۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب