طوفان خورشیدی ۴۰ ماهواره «استارلینک اسپیسایکس» را از مدار خارج میکند
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «نیواطلس»، طوفان خورشیدی پدیده بسیار جالبی است، اما به همان میزان میتواند فاجعهبار باشد. بر اساس مطالعات جدید طوفان خورشیدی امکان دارد منجر به قطعی اینترنت شود که این رویداد سبب اختلالات بسیاری میشود. طوفان خورشیدی به رویدادهایی که روی خورشید رخ میدهد، میگویند. خورشید بر خلاف باور عموم مانند تودهای از گازهای مذاب است که بهطور دائم بر اثر شرایط جوی تغییر میکند.
طوفان خورشیدی ۴۰ ماهواره «استارلینک اسپیسایکس» را از مدار خارج میکند. این ماهوارهها در ۳ فوریه با هدف اسقرار تقریبا ۱۷۰۰ عدد ماهواره به فضا پرتاب شدند، اما هنوز به ارتفاع موردنظر خود برای انجام عملیات نرسیده بودند. استارلینک، صورت فلکی ماهوارهای است که توسط شرکت اسپیسایکس برای فراهم کردن اینترنت ماهوارهای ساخته میشود.
یکی از نوآوریهای چشمگیر فناوری فضایی اخیر توانایی پرتاب تعداد زیادی از ماهوارهها به فضا است. بهلطف پیشرفتهای روزافزون در تولید موشکها و همچنین کاهش اندازه ماهوارهها، یک پرتابگر میتواند ماهوارههای بیشتری به فضا بفرستد.
در صنعت فضایی زمانیکه ۴۹ ماهواره فلوریدا به فضا پرتاب شد، عملیات با موفقیت و بدون مشکل اساسی انجام شد و ماهوارهها بهطور کامل مستقر شدند. ماهوارهها برای بررسی سیستمها به مداری در ارتفاع پایین حدود ۲۱۰ کیلومتر رفتند. همچنین استقرار سفینهای که با موفقیت انجام نشده باشد، به حال خود رها میشود، زیرا از طریق کشش اتمسفر دوباره وارد جو زمین شده و میسوزد.
این عوامل امری طبیعی است، اما در ۴ فوریه طوفان ژئومغناطیسی، ناشی از برهمکنش بادخورشیدی با میدان مغناطیسی زمین، رخ داد. این امر سبب انبساط جو زمین و افزایش کشش اتمسفر در ارتفاع ماهوارههای تازه مستقر شده است. این رویداد طبیعی مهندسان اسپیسایکس را وادار کرد تا فضاپیما را در حالت ایمن قرار دهند و لبههای خورشیدی بلند خود را بهسمت مسیر پرواز منحرف کنند تا کشش موجود در اتمسفر توسط آن کاهش پیدا کند.
انتهای پیام/۳۰۰۴/
انتهای پیام/