سواد رسانهای سلاح هر ایرانی برای تحقق جهاد تبیین
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا- زهره محمدی؛ باورها، اندیشه، احساسات سازنده و حتی رفتارها آیندهساز زندگی هر فرد هستند. چنانکه امام علی (ع) میفرمایند: «مراقب افکارت باش که گفتارت میشود؛ مراقب کردارت باش که رفتارت میشود؛ مراقب رفتارت باش که عادتت میشود؛ مراقب عادتت باش که شخصیتت میشود و مراقب شخصیتت باش که سرنوشتت میشود». دین مبین اسلام نیز تمام افراد بشر را به تدبر در خویشتن فرا میخواند چرا که انسانهای خودشناخته علاوه بر آنکه پروردگارشان را بهتر می شناسند، زودتر به خودباوری دست مییابند.
خودباوری هر شخصی ، بر اساس تصویر ذهنی که از خودش دارد، شکل میگیرد و خودباوری مثبت پیشنیاز اعتماد به نفس خواهد بود زیرا خودباوری مثبت و سالم، یعنی خود را شایسته و لایق موفقیت، شادابی، سلامت و مفید بودن بدانیم و غلبه بر موانع، مشکلات و ناهنجاریهای زندگی را از آن قبول کرده و بپذیریم که دستیابی به اهداف و آرمانها، حق طبیعی هر کسی است.
بطور قطع یکی از اساسیترین ضربههایی که نظامهای استعماری بر کشورهای مستضعف و به ویژه مسلمان وارد میکنند، پدیده «خودباختگی» است و متأسفانه روشنفکران در این کشورها به جای مبارزه با این پدیده بنیانسوز و ناامیدکننده، خودشان هم در یکصد سال اخیر بر طبل این خودباختگی کوفتهاند و به این ترتیتب قدرتهای استعماری با استفاده از همین ترفند، جوامع فقیر را مبتلا به بحران هویت کرده و آنان را نسبت به واقعیت و جایگاه و شأن تاریخی، سیاسی، فرهنگیشان بیگانه کردهاند.
لزوم ورود نخبگان و دانشگاهیان به جهاد تبیین در راستای رفع توطئههای دشمنان
مأموریت تبیین بدون ورود نخبگان و جامعه علمی کشور ناکام میماند زیرا جهاد تبیین، جهاد جنگ و اسلحه نیست، بلکه جهادی بسیار حساس است که در مقابله با اندیشههای طرف مقابل نیازمند هوشیاری و سواد رسانهای است لذا در دنیای کنونی شکلگیری جنگ رسانهای همه جانبه و به اصطلاح (لشکرهای سایبری) در حوزه علوم انسانی، فنی ومهندسی، علوم ارتباطات و حوزههای اجتماعی شکل جدیتری به خود گرفته و دشمن با استفاده از همه ابزارها با تمام توان وارد عرصه مبارزه شده است.
در حال حاضر به جز فرآیند هک کردن سامانهها، پاسخ به پرسشگری افکار عمومی با استفاده از همین لشکرهای سایبری صورت گرفته و لازم است نخبگان و اندیشمندان در هر حوزهای نسبت به قانع کردن جامعه همت والایی داشته باشند زیرا در این فرآیند اگر فضای پاسخ مطرح شود نقاط ضعف و قوت معلوم و هم امکان استفاده از منابع و ظرفیتها فراهم خواهد شد.
در سالهای اخیر رژیم جعلی صهیونیستی، آمریکا و برخی کشورهای اروپا با استفاده از همین لشکرهای سایبری، با افکار عمومی جهان بازی کرده و اهداف شومشان را دنبال کردهاند که این بحران دامنگیر کشور ما هم شده است بنابراین ایران هم نیازمند این لشکر سایبری است تا بتواند هجمههای رسانهای دشمنانش را خنثی کند.
بیشتر بخوانید:
لزوم پاسخ علمی به شبهههای مطرح شده از طرف دشمنان
پاسخ ندادن علمی و منطقی به شبهههای ایجاد شده توسط بدخواهان و بیگانگان در مورد اصول و ارزشهای انقلاب اسلامی، ناکارآمد جلوه دادن انقلاب و بیهویت کردن آن از جمله آسیبهای دیگری است که انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی را تهدید میکند، بنابراین واجب است متولیان امور فرهنگی و رسانهها، پاسخهای علمی و عقلی را از مراکز علمی دریافت کرده و با ارائه، سند و مدرک، مفاهیم و ارزشهای انقلاب را به شکل منطقی ثبت و منتشر کنند. این اقدامات تا حدی جلوی جنگ رسانهای دشمن را گرفته و مانع فروپاشی انقلاب میشود؛ زیرا جامعه بدون داشتن هویت انقلابی اسلامی دیگر به نظام و انقلاب وفادار نخواهد بود و انقلاب هم بدون پشتوانه مردمی به وسیله نظام سلطه جهانی و مستکبران مصادره خواهد شد.
جمهوری اسلامی ایران از آغاز و با اقتدار تمام در برابر این طرح خطرناک دشمنان ایستادگی کرد و با وجود تبلیغات سنگین دستگاههای رسانهای غربی با استقامتی بینظیر در تاریخ معاصر ایران، اجازه فروپاشی تمامیت ارضی سوریه و به تبع آن خاورمیانه را نداد. در این میان دشمن با همه توانمندیهای رسانهای سعی بر مخدوش کردن چهره انقلاب داشت و با حداکثر توان میخواست مردم را نسبت به حمایت از کشورهای اسلامی در خطر پاره پاره شدن، مانند سوریه و عراق بدبین کرده تا بتواند با تفرقهافکنی بین امتهای اسلامی به اهداف شومشان در غارت ثروت کشورهای اسلامی و خاورمیانه دست یابند اما آنچه مانع این حرکت شوم شد همان مقابله رسانهای همه جانبه مردم و مسئولان در حمایت از شهدای مدافع حرم در عراق و سوریه بود که با استفاده از انواع مختلف شبکههای اجتماعی و مجازی حمایتشان را اعلام کردند. لذا تبیین اهداف دشمن از تصرف و ایجاد آشوب در کشورهای اسلامی و همسایگان ایران میتواند روشنگر افکار عمومی در جهت آگاهی از مخاطراتی باشد که در کمین انقلاب و کشور ما بود.
رسانهها و لزوم دقت در شناسایی دشمنان
یکی دیگر از آسیبهایی که انقلاب اسلامی را تهدید میکند نشناختن دشمنان و بهموقع عمل نکردن در برابر ترفندهای آنان است. اگر کشوری مانند جمهوری اسلامی ایران، که در طی ۴۳ سال انواع و اقسام دشمنیها را دیده، نتواند به دشمنشناسی قوی دست پیدا کند نمیتواند راهش را به درستی و سلامت طی کرده و به اهداف عالیه انقلاب نائل شود.یکی از اصول مهم دشمنشناسی، شناخت ابزارهای دشمنی آنها است زیرا با شناسایی ابزارها میتوانیم راههای مقابله با دشمن را کشف کنیم یکی از اصول مهم دشمنشناسی، شناخت ابزارهای دشمنی آنها است زیرا با شناسایی ابزارها میتوانیم راههای مقابله با دشمن را کشف کنیم.
لذا وظیفه مردم و رسانهها در این آسیبشناسی بسیار حساس و مهم است؛ زیرا همانگونه که مقام معظم رهبری نیز فرمودند: «جنگ ما جنگ رسانهای است». یعنی رسانهها در خط مقدم نبرد با دشمن قرار دارند و شناساندن دشمن به روشهای مختلف و تزریق هوشیاری به تمامی اقشار جامعه را باید به هر شکل و ابزاری در اولویت فعالیت رسانهای شان قرار دهند.
مردم و فعالان رسانهای میتوانند با تولید محتوای دقیق و کامل، زوایای ریز و درشت حرکتهای دشمنان را در انواع رسانههای در اختیارشان از جمله شبکه های اجتماعی بیان کرده تا جامعه در زمان تصمیمگیری و عمل، دچار بحران شناخت نشود.
جهاد تبیین خنثی کننده توطئه دشمن و حرکت دشمن است
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پایان مراسم عزاداری اربعین حسینی امسال درباره اهمیت مسئله «تبیین» و وظیفه دانشجویان با بیان اینکه جوانان و دانشجویان به معنای واقعی کلمه میوه دل ملت و امید آینده کشور هستند و باید به مسئله «تبیین» اهمیت بدهند، تبیین حقایق را بسیار مهم دانسته و از جوانان میخواهند تا در قبال این حرکت گمراهکنندهای که از صد طرف به سمت ملت ایران سرازیر شده تا با تأثیرگذاری بر افکار عمومی که یکی از هدفهای بزرگ دشمنان ایران و اسلام و انقلاب اسلامی است و دچار ابهام نگه داشتنِ افکار و رها کردن اذهان مردم و بخصوص جوانها مقابله کرده و با «حرکت تبیین» خنثیکننده توطئه دشمن و حرکت دشمن باشند و می فرمایند:« هر کدام از شما به عنوان یک وظیفه، مثل یک چراغی، مثل یک نوری پیرامون خودتان را روشن کنید».
نتیجه آنکه در جهاد تبیین آحاد ملت و مسئولان کشور موظفند در گام اول نسبت به دستاوردها و توانمندیهایشان به شناخت کافی رسیده و سپس با تبیین حقایق و روشنگری علاوه بر مأیوس کردن دشمن در این جنگ رسانه ای، برای نسلهای نوجوان و جوان کشور امیدآفرینی کرده تا همه با هم در راستای اعتلای این مرز و بوم گام بردارند.
انتهای پیام/۴۱۰۶/
انتهای پیام/