دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 بهمن 1400 - 16:33
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور خبر داد؛

اخذ ۱۳۰ هزار نمونه از مجرمان در بانک ژنتیک/ آمار قصور پزشکی کاهش ۱۱.۸ درصدی داشته است

رئیس سازمان پزشکی قانونی از اخذ۱۳۰ هزار نمونه از مجرمان و احصا ۴۰ پروفایل در بانک ژنتیک خبر داد.
کد خبر : 639585
پزشکی قانونی

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، عباس مسجدی آرانی در نشست خبری که پیش از ظهر امروز در سالن جلسات سازمان پزشکی قانونی برگزار شد، گفت: آن چیزی که در سازمان پزشکی قانونی دنبال می‌شود تحت عنوان نهضت خدمت‌رسانی توأم با تکریم ارباب‌رجوع است و تلاش می‌کنیم در بالاترین حد علمی نظراتمان را اعلام کنیم.


وی با اشاره فرارسیدن ایام دهه فجر به برشمردن صفات امام خمینی پرداخت و گفت: آن چیزی که در پزشکی قانونی دنبال می‌شود برگرفته از تفکرات ناب امام عزیزمان است. پزشکی قانونی در سراسر کشور ۴۴۶ مرکز فعال دارد که ۲۳۰ مرکز آن ملکی و ۴۹ مرکز آن نیز استیجاری است.


رئیس پزشکی قانونی کشور گفت: دو مؤلفه مهم یکی ابنیه و نیروی متخصص در ارائه خدمات پزشکی قانونی بسیار مهم است. ۱۳ پروژه در استان‌های مختلف در ایام دهه فجر افتتاح خواهد شد. ۱۴ هزار و ۷۵۰ مترمربع بر اساس این پروژه‌ها به فضای ملکی ما اضافه خواهد شد که بیش از هزار میلیارد ریال برای آن هزینه شده است.


مسجدی با اشاره به بازدیدهای استانی گفت: ۹ واحد تشریح و ۱۲ واحد معاینات راه‌اندازی شده است و همچنین ما پنجمین کشوری هستیم که توانستیم کیت ژنتیک با کیفیت مطلوب بسازیم وب‌سایتی نیز برای ثبت سفارش کیت اعلام خواهد شد. در حوزه بانک ژنتیک با همکاری سازمان زندان‌ها حدود ۱۳۰ هزار نمونه اخذ و ۴۰ پروفایل احصا شده است.


مسجدی درباره قانون جوانی جمعیت گفت: دستورالعملی در این خصوص تهیه شده و به استان‌ها ابلاغ خواهد شد. همچنین برای جلوگیری از قصور پزشکی هماهنگی با وزارت بهداشت و دانشگاه‌ها علوم پزشکی انجام شده و همکاران ما با حضور در بیمارستان‌ها تلاش می‌کنند با بررسی پرونده‌ها قصور پزشکی کاهش پیدا کند.


رئیس پزشکی قانونی از وزارت بهداشت نیز خواست که استاندارد بالینی را ابلاغ کنند چراکه ابلاغ استاندارد بالینی برای رسیدگی سریع در پرونده‌های قصور پزشکی به ما کمک می‌کند.


وی نسبت به فعالیت پزشک‌نماها نیز هشدار داد و گفت: لازم است مردم حتماً قبل از مراجعه به پزشک از توانمندی علمی آن فرد آگاه باشند تا خدایی نکرده اسیر قصورات پزشکی یا اقدامات مجرمانه‌ای که تحت عنوان پزشک انجام می‌شود، نشود.


مسجدی اضافه کرد: همچنین ممکن است افراد به مراکزی مراجعه کنند که ادعای پزشکی قانونی بودن داشته باشند لازم است تأکید کنم که تمام خدمات پزشکی قانونی با دستور قضات انجام می‌شود و ما در هیچ بیمارستان و درمانگاهی شعبه و دفتری نداریم.


وی با اشاره به ابلاغ دستورالعمل پرونده‌های معسر گفت: ۱۵۰ شهرستان فاقد پزشکی قانونی است که عمدتاً در مناطق محروم است. قرار شد در این حوزه در دانشگاه پذیرش دانشجو داشته باشیم و بتوانیم از آنان در این مناطق استفاده کنیم.


رئیس سازمان پزشکی قانونی در ادامه با تأکید بر این‌که خدمات سازمان پزشکی قانونی تنها با دستور مقام قضایی انجام می‌شود، گفت: ازاین‌رو لازم است که شهروندان بدانند که پزشکی قانونی هیچ نماینده یا شعبه‌ای در بیمارستان‌ها و غیره ندارد.


مسجدی استفاده از هوش مصنوعی را نیز یکی از اهداف و اولویت‌های سازمان پزشکی قانونی برشمرد و افزود: ما در تلاشیم تا در مراحل مختلف از هوش مصنوعی در سازمان پزشکی قانونی استفاده کنیم و در این زمینه از توان و ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان نیز بهره‌مند خواهیم شد.


وی درباره اهدای بافت از اجساد نیز گفت: حدود ۴۰۰ هزار بیمار از بافت‌های اهدایی توسط اجساد بهره‌مند شدند و تحت درمان قرار گرفتند.


رئیس سازمان پزشکی قانونی از دولت خواست که بودجه سال ۱۴۰۰ این سازمان را نیز به پزشکی قانونی تخصیص دهد و ادامه داد: یکی از چالش‌های ما کمبود نیروی انسانی است ما در حال حاضر با کمبود ۵۰ پزشک، ۹۹ کارشناس آزمایشگاه و ۶۹ تکنسین و ۶۲ نیروی پشتیبانی و مالی در مراکز پزشکی قانونی سراسر کشور مواجهیم. همچنین با وزارت بهداشت و شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز برای افزایش ظرفیت هیئت‌علمی این سازمان رایزنی‌هایی را انجام داده‌ایم.


وی درباره مرگ افراد بی‌خانمان نیز اظهار کرد: ما در پزشکی قانونی نمی‌توانیم بی‌خانمان بودن افراد را بررسی کنیم و تنها علت مرگ بررسی می‌شود.


به گفته وی، سایتی در سامانه پزشکی قانونی وجود دارد که اطلاعات و تصاویر اجساد مجهول‌الهویه در آن قرار می‌گیرد و می‌توان با مراجعه به آن این افراد را شناسایی کرد.


مسجدی آرانی در ادامه به بیان آمارهایی از اقدامات پزشکی قانونی پرداخت و گفت: در ۹ ماهه امسال مجموعاً ۵۴ هزار و ۶۹۵ جسد در پزشکی قانونی مورد معاینه قرار گرفته است.


وی در پاسخ به این سؤال که آیا پزشکی قانونی نوع خودروها را نیز در تصادفات رانندگی ثبت می‌کند یا خیر؟ گفت: طی تعاملی که با پلیس راهنمایی و رانندگی داشتیم از ما خواستند که ۲۰ شاخص را در تصادفات رانندگی بررسی کنیم این‌که خودرو پراید بوده یا پژو جزو شاخص‌ها نیست؛ اما این‌که خودرو سواری بوده، اتوبوس بوده یا خودروی سنگین بود در بررسی‌های ما وجود دارد.


رئیس پزشکی قانونی به آمارهای مصدومان و فوت‌شدگان تصادفات رانندگی نیز اشاره کرد و گفت: در ۹ ماهه امسال ۲۴۴ هزار و ۶۴۶ نفر در تصادفات رانندگی مصدوم شدند. متأسفانه ۱۳ هزار و ۱۵۴ نفر نیز فوت شده‌اند که در مقایسه با مدت مشابه در سال ۹۹ رشد ۱۱.۷ درصدی را نشان می‌دهد.


مسجدی به تصادفات ساختگی نیز اشاره کرد و گفت: با تشخیص پزشکی قانونی در سال ۹۹ از پرداخت ۲ هزار میلیارد تومان خسارتی که افراد سودجو قصد داشتند تا از طریق تصادفات ساختگی از بیمه دریافت کنند جلوگیری شد. در همین راستا نیز این پیشنهاد مطرح شده تا بیمه‌ها نیز مبلغی به پزشکی قانونی اختصاص دهند.


وی درباره این‌که آیا در سال جاری خودکشی یا مرگ‌های مربوط به خودکشی افزایش داشته یا کاهش؟ اعلام کرد: این موارد در پزشکی قانونی تحت عنوان مرگ‌های مشکوک به خودکشی شناسایی می‌شوند. به‌هرحال خودکشی شاخص مهمی است که در تمام کشورها و جوامع دارای اهمیت است و در کشور ما حتی یک مورد نیز ناراحت‌کننده است و نباید رخ دهد اما این آمارها محرمانه بوده و پزشکی قانونی آن را به دادستانی اعلام می‌کند.


کاهش آمار مرگ با گازگرفتگی و سوءمصرف الکل


مسجدی آرانی در رابطه با آمار گازگرفتگی و مرگ در پی سوءمصرف الکل نیز گفت: در ۹ ماهه امسال ۴۱۵ مورد مرگ ناشی از مسمومیت با مونواکسید کربن داشتیم که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل کاهشی ۱۳ درصدی داشته است. در رابطه با سوءمصرف الکل نیز متأسفانه سال گذشته آمار زیادی داشتیم که می‌توان آن را به شیوع کرونا نیز نسبت داد؛ اما امسال ۳۸۳ مورد مرگ ثبت شده که کاهشی ۶۰ درصد با مدت مشابه پارسال را نشان می‌دهد.


رئیس سازمان پزشکی قانونی به آمارهای قصور پزشکی نیز در ۹ ماهه ۱۴۰۰ اشاره کرد و گفت: درمجموع به ۸ هزار و ۸۵۰ مورد قصور پزشکی در کمیسیون‌ها رسیدگی شده است که از این تعداد ۴۶.۶ درصد یعنی معادل ۴ هزار و ۱۲۴ مورد منجر به محکومیت شده و ۵۳.۴ درصد یعنی معادل ۴ هزار و ۷۲۶ مورد نیز منجر به تبرئه شده است.


مسجدی آرانی درباره بیشترین شکایات و پرونده‌ها درباره قصور پزشکی نیز گفت: به ترتیب در حوزه‌های دندان‌پزشکی با ۹۲۱ مورد، جراحی عمومی با ۷۷۵ مورد، پرستاری با ۵۷۶ مورد، جراحی زنان و زایمان با ۵۲۷ مورد و پزشکی عمومی با ۵۱۷ مورد دارای بیشترین شکایت‌ها بودیم.


به گفته وی، آمار قصور پزشکی در مقایسه با ۹ ماهه سال ۹۹ که تعداد پرونده‌ها ۷ هزار و ۹۱۹ مورد بود، کاهش ۱۱.۸ درصدی داشته است.


رئیس سازمان پزشکی قانونی درباره تعداد معاینات سرپایی در پزشکی قانونی نیز گفت: در ۹ ماهه سال ۱۴۰۰، یک میلیون و ۲۵۸ هزار و ۸۳۸ معاینه سرپایی انجام شده که نسبت به ۹ ماهه سال ۹۹ رشد ۴.۹ درصدی داشته است.


وی درباره آمار مربوط به خشونت‌های خانگی و کودک‌آزاری نیز گفت: که در نشست خبری بعدی این آمار را اعلام خواهد کرد.


انتهای پیام/۴۱۷۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب