شکر به عنوان یک نگهدارنده چگونه عمل میکند؟
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، میدانیم که نمک مانند یک نگهدارنده عمل میکند از سوی دیگر مرباها و کمپوتها نیز راهی مناسب برای دور نگه داشتن باکتریها به شمار میروند. بدین ترتیب میتوان گفت که شکر نیز عملکردی شبیه به نگهدارندهها دارد. حال سوال اینجاست که شکر چگونه مانع از رشد باکتریها میشود.
باکتریها در محیطهایی تکامل مییابند که غلظت نمک و قندشان مشابه یا کمتر از غلظت قند و نمک درون سلولهایشان باشد. غلظت بالای قند باعث میشود آب باکتری از طریق فرایند اسمز از دست برود. از سوی دیگر باکتریها دستگاه سلولی مورد نیاز برای پمپاژ مجدد آب به درون سلولهایشان را در برابر شیب اسمزی ندارد. بدون آب کافی باکتری نهتنها نمیتواند رشد بلکه قادر به تکثیر نیز نیست. البته کپک تحمل بالاتری در مقایسه با باکتریها دارد و در برخی مرباها رشد میکند.
انتهای پیام/۴۰۲۱
انتهای پیام/