دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
راهکار جدید محققان برای درمان سرطان پیدا شد؛

کشف سلول زنده در شیر مادر

دانشمندان سلول‌های زنده در شیر مادر کشف کرده‌اند که می‌تواند به تحقیقات سرطان سینه کمک کند.
کد خبر : 637905
شیر



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از تک اکسپلوریست، بافت سینه در زمان بلوغ، بارداری، شیردهی و افزایش سن تغییر می‌کند. دانشمندان موسسه سلول‌های بنیادی و دپارتمان فارماکولوژی کمبریج در مطالعه‌ای جدید تغییرات سلولی بافت سینه زنان در زمان شیردهی و غیرشیردهی را بررسی کردند.


در گذشته تصور بر این بود که سلول‌های شیر مادر مرده یا در حال مرگ هستند اما براساس یافته‌های جدید این سلول‌ها زنده هستند. سلول‌های شیر مادر به دانشمندان فرصتی می‌دهد تا تغییراتی که در زمان شیردهی در بافت سینه رخ می‌دهد را بررسی کنند، این امر می‌تواند به عنوان شاخصی برای بررسی توسعه سرطان سینه نیز استفاده شود.


به گفته دانشمندان، مطالعه سلول‌های شیر انسان می‌تواند پاسخ اساسی‌ترین سوالات در مورد عملکرد غدد پستانی مانند «شیر چگونه تولید می‌شود؟» «چرا برخی از زنان با تولید شیر مشکل دارند؟» و «استراتژی‌های موثر برای بهبود نتایج شیردهی چیست؟» را بدهد. دانشمندان نمونه‌های شیر مادران شیرده و نمونه‌هایی از بافت پستان غیرشیرده را به روش تجزیه و تحلیل توالی RNA تک‌سلولی بررسی کردند و متوجه شدند که شیر مادران شیرده حاوی سلول‌های زنده است. همچنین دانشمندان تمایز میان غدد پستانی شیرده و غیرشیرده را شناسایی کردند.


انتهای پیام/۴۰۲۱



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب