اگر تمام آتشفشانهای روی زمین فوران کنند، چه اتفاقی میافتد؟
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، حدود هزار و ۵۰۰ آتشفشان فعال در سراسر جهان وجود دارد. دانشمندان در صورتی یک آتشفشان را فعال حساب میکنند که طی ۱۰ هزار سال گذشته فوران کرده باشد، در طول تاریخ حدود ۵۵۰ مورد فوران آتشفشان به این شکل وجود داشته باشد. با این حال تعداد دقیق آتشفشان فعال اهمیت چندانی در مقابل اندازه آتشفشانها ندارد.
فورانها با استفاده از شاخص انفجار آتشفشانی طبقهبندی میشوند که دسته اول منجر به پرتاب حداقل ۱۰ هزار مترمکعب مواد به هوا میشود، میزان پرتاب مواد به ازای هر دسته بالاتر ۱۰ برابر میشود. بزرگترین فوران آتشفشانی که تاکنون ثبت شده مربوط به کوه تامبورا در سال ۱۸۱۵ میلادی است که شاخص انفجار آن در دسته هفتم قرار میگیرد. انفجارهای حاصل از این آتشفشان تا ۲ هزار و ۶۰۰ کیلومتری محل وقوع شنیده میشدند و مواد منفجره بیش از ۱۶۰ کیلومتر مکعب به هوا پرتاب شده بودند.
این آتشفشان به تنهایی باعث شد که دمای هوا در نیمکره شمالی برای ۶ ماه متوالی نیم درجه سانتیگراد کاهش یابد چراکه گردوخاک حاصل از انفجارهای آن جلوی خورشید را گرفته بودند. به طور کلی ۳۲ آتشفشان با شاخص انفجار هفت یا هشت در زمین وجود دارد و در صورتی که تمامی آنها به طور همزمان فوران کنند، پدیدهای در سطح انقراض برای اکثر موجودات زنده از جمله بشریت رخ میدهد.
چنین پدیدهای باعث میشود که اکثر هواپیماهای موجود در هوا سقوط کنند، تمام ساختمانها در غرب ایالات متحده، جنوب آمریکا، اروپای جنوبی و خاور دور تخریب شوند. شبکههای برق در اکثر کشورهای توسعه یافته قطع میشود و منابع آبی در اثر خاکستر ناشی از فورانها سمی میشوند. دمای کره زمین برای ۶ ماه ۱۵ درجه سانتیگراد کاهش مییباد و بارانهای اسیدی کشاورزی را برای دهه بعدی غیرممکن میکنند.
انتهای پیام/۴۰۲۱
انتهای پیام/