تصفیه آب با فیلتر زنده
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از نیواطلس، تاکنون انواع مختلفی فیلتر برای حذف عوامل بیماریزا از آب طراحی و ساخته شدهاند اما این اغلب آنها پس از مدتی مسدود میشوند که این امر سرعت فیلتراسیون را کاهش میدهد. حال محققان دانشگاه مونتانا موفق به ساخت فیلترهای غشایی شدهاند که به صورت زنده آب را تصفیه میکنند.
گروه تحقیقاتی ابتدا ترکیب شکر، چای سیاه، سرکه سفید مقطر و آب را تخمیر کردند. وقتی این ترکیب در معرض هوای آزاد قرار گرفت، غشای نازک و نفوذپذیری تشکیل شد که «اسکوبی» یا کشت همزیستی باکتریها و مخمرها نام دارد. این غشا از ورقههای سلولز انباشته تشکیل شده که توسط باکتری استوباکتر تولید میشود. باکتریها و قارچهای خانواده مخمر در این غشا ساکن بودند.
در مرحله بعدی دانشمندان از اسکوبی و یک غشای پلیمری تجاری برای تصفیه آب به دست آمده از رودخانه مونتانا استفاده کردند. باوجود این که هر دو فیلتر عملکرد خوبی در به دام انداختن میکروبها داشتند اما عملکرد غشای اسکوبی در برابر رسوب زیستی به طور قابلتوجهی بالاتر بود. مقاومت در برابر رسوب زیستی شرایطی است که در آن کلنیهایی از باکتری، بیوفیلمهای لزج تولید میکنند که مانع از جریان آب میشود.
همچنین غشای اسکوبی برای مدت طولانیتری توانست سرعت فیلتراسیون خود را حفظ کنند. درنهایت وقتی بیوفیلم روی این غشا تشکیل شد، باکتریهای کمتری نسبت به بیوفیلم تشکیلشده روی غشای پلیمری داشت.
انتهای پیام/۴۰۲۱
انتهای پیام/