دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 بهمن 1400 - 16:15

سومین علت مرگ و میر جهانی چیست؟

بررسی‌های جدید نشان می‌دهد که سومین علت مرگ و میر جهانی مقاومت ضدمیکروبی است.
کد خبر : 636927
دارو

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ساینس الرت، اغلب از مقاومت آنتی‌بیوتیکی به عنوان یکی از مشکلات آینده بشریت صحبت می‌شود اما داده‌های جدید حاکی از آن است که این مشکل تاثیرات گسترده‌ای دارد و حیات بسیاری از موجودات را تحت الشعاع قرار می‌دهد. برآوردهای جدید نشان می‌دهد که در سال ۲۰۱۹، حدود ۴.۹۵ میلیون مرگ مرتبط به مقاومت ضدمیکروبی و باکتریایی وجود داشته است. درواقع مرگ ناشی از مقاومت آنتی‌بیوتیک در حال حاضر سومین علت مرگ و میر در جهان به شمار می‌رود.


داروهایی که باکتری‌ها را از بین می‌برند یکی از بزرگ‌ترین اکتشافات بشریت به شمار می‌روند. از زمانی که الکساندر فلمینگ در سال ۱۹۲۸ میلادی فعالیت ضدباکتریایی را در قارچ پنی‌سیلین کشف کرد، نگرانی در خصوص مرگ‌های ناشی از باکتری‌های خطرناک از بین رفت. در دهه‌های گذشته، آنتی‌بیوتیک‌ها جان میلیون‌ها نفر انسان را در سراس جهان نجات داده‌اند.


در این میان باکتری‌ها نیز تکانل یافتند و شروع به مقاومت در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها کردند. استفاده مداوم از یک آنتی‌بیوتیک مشابه به باکتری‌ها فرصت می‌دهد تا سریع‌تر با آنها سازگار شوند که در نتیجه آن عفونت‌هایی بروز می‌کنند که آنتی‌بیوتیک‌های قدیمی قادر به رفع آنها نیست. هر چه تعداد گونه‌هایی باکتریایی مقاوم به آنتی‌بیوتیک‌ها بیشتر شود، جان بیماران بیشتری گرفته می‌شود.


گروه تحقیقاتی ۲۳ گونه مختلف باکتریایی و ۸۸ ترکیب میکروب دارو را از ۲۰۴ کشور در جهان بررسی کردند. مطالعات جدید نشان می‌دهد که مرگ و میر ناشی از بیماری‌های باکتریایی مقاوم به آنتی‌بیوتیک در سال بیشتر از مرگ و میر ناشی از مالاریا و ایدز است. داده‌های جدید مقاومت ضدمیکروبی را در مقیاس جهانی نشان می‌دهند. در مطالعات قبلی پیش‌بینی شده بود که مرگ و میر ناشی از مقاومت ضدمیکروبی تا سال ۲۰۵۰ به ۱۰ میلیون مورد در سال برسد و داده‌های جدید اخطاری برای بشریت است تا به فکر راهی برای مقابله با مقاومت ضدمیکروبی باشد.


انتهای پیام/۴۰۲۱


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب