دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 دی 1400 - 14:40
ستاری:

مهم‌ترین لازمه ماندگاری، شجاعت پیاده‌کردن ایده‌هاست

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: مهم‌ترین لازمه برای تحول آفرینی شجاعت و اعتماد به نفس کافی و نهراسیدن از شکست احتمالی است.
کد خبر : 632928
سورنا ستاری



به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با حضور معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری، فرمانده نیروی هوایی ارتش و جمعی از فرماندهان و خانواده‌های شهیدان، مراسم گرامیداشت بیست و هفتمین سالگرد شهید ستاری برگزار شد.


سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری در حاشیه این مراسم، عزم نیروی هوایی برای زنده نگاه داشتن یاد شهیدان و فرماندهان را ارزنده انست و گفت: جا دارد تشکر کنم از دست اندرکاران نیروی هوایی که پس از گذشت ۲۷ سال این مراسم برگزار و یاد و خاطره شهید ستاری و همراهان ایشان گرامی داشته می‌شود.


ستاری با اشاره به مهم‌ترین ویژگی‌های منحصر به فرد و اثربخش فرمانده فقید نهاجا در ماندگاری او افزود: جزو معدود فرزندان شهدائی باشم که شهید را درک کردم و ۲۲ ساله بودم که شهید ستاری به شهادت رسید. فکر می‌کنم بزرگ‌ترین ویژگی شهید ستاری این بود که هرچه در ذهن داشت می‌توانست پیاده‌سازی کند. برای این مهم هم باید به لحاظ علمی به طور کامل به موضوع احاطه داشته باشید، ضمن دارا بودن اعتماد به نفس کامل، به موضوع باور و اعتقاد کامل داشته باشید. به دلیل همین باور و اعتقاد بود که شهید ستاری توانست نقشی ماندگار در تاریخ کشور ایفا کند.


مهم‌ترین ویژگی‌اش عزم و اراده برای پیاده‌سازی ایده‌هایش بود


معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری با اشاره به این‌که شهید ستاری با عزم و اراده جدی خود توانست ایده‌های نواورانه‌اش را جامه عمل بپوشاند، عنوان کرد: این ویژگی بارز او در پیاده‌سازی این ایده‌ها را در عملیات والفجر ۸ شاهد بودیم؛ در حالی که از یک سو بسیاری از تجهیزات و هواپیماهای ما زمین‌گیر شده بودند و از سوی دیگر نیروی هوایی عراق بسیار قدرت یافته بود و در این شرایط دشوار، با عملیاتی ۱۵ روزه بیش از ۸۰ فروند هواپیمای دشمن ساقط می‌شود.


رئیس بنیاد ملی نخبگان، با اشاره به این‌که مهم‌ترین لازمه برای تحول آفرینی شجاعت و اعتماد به نفس کافی و نهراسیدن از شکست احتمالی است، ادامه داد: همان افراد و همان ساختارها بودند اما این نوآوری و خلاقیتی که در این عملیات پیاده‌سازی شد، نشان‌دهنده باور به تحول و موفقیت بود که در صحنه عمل نمایان شد. این اتفاق در تولید و ساخت قطعات هواپیا و هواپیماها صورت گرفت.


ستاری، مهم‌ترین اقدام شهید ستاری را تغییر ساختار تجهیزات و رویکردهای نیروی هوایی دانست و گفت: مهم‌ترین تحول ایجاد شده در نیروی هوایی تغییر آن از یک ساختار کاملا وابسته به تجهیزات غربی، بته تجهیزات شرقی و تولیدات داخل است، بزرگ‌ترین خرید تجهیزات پس از انقلاب اسلامی در طول کم تر از دو سال و زمانی اتفاق افتاد که سامانه‌های پدافندی، جنگنده‌ها و تجهیزات تغییر یافت و این که یک سیستم سال‌ها متکی به غرب بودند. این کار که ساختار نیروی هوایی، در این مدت به طور کامل متحول شود مهم‌ترین کاری بود که در آن سال‌ها و توسط شهید ستاری اتفاق افتاد.


معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری، شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق را ادامه مسیر تبدیل ایده‌های نوآورانه به محصول و خدمت دانست و گفت: نیروی هوایی تنوع بسیار گسترده ای در تجهیزات، قطعات و خدمات دارد که این امر، تحول را دشوار می‌ساخت؛ اما این اقدامات، تلاش‌ها و آغاز نهضت قطعه‌سازی، ساخت هواپیماهایی چون درنا توسط شهید ستاری یک فرهنگ ایجاد کرد، فرهنگ خودباوری و توانستن که امروز این فرهنگ در بخش‌های گوناگون دفاعی، اقتصادی و علمی ما امتداد یافته است؛ مثال بارز و مشخص این فرهنگ را در شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق می‌بینیم.


الگوی ماندگاری که شهید ستاری به جا گذاشت باید ترویج شود


در این مراسم همچنین حجت‌الاسلام و المسلمین عباس محمدحسنی با بیان این‌که شهید ستاری یکی از مدیران فوق‌العاده و راهبردی جمهوری اسلامی بود که هنوز هم خط او و مدیریت او ادامه دارد، عنوان کرد: این شهید والامقام، جزو ابرفرماندهان بی بدیل در برخی حوزه‌ها و کم بدیل در بسیاری از حوزه‌ها بودند و متاسفانه نظام این شخصیت را خیلی زود از دست داد و جای این خلأ هنوز پر نشده است.


محمدحسنی، خطرپذیری، نوآوری و روحیه بلندپروازی را مهم‌ترین ویژگی‌های شهید ستاری دانست و افزود: این فرمانده مبارز، یک عنصر بلندهمت بود و در دانشگاهی که به نام آن مرد بلندآوازه است تعداد زیادی دانشجو تحصیل می‌کنند که آینده کشور و نیروی هوایی به آنان بستگی دارد. این جوانان چنان چه شهید ستاری را الگو و اسوه خود قرار دهند، مسیر زندگیشان به سوی متحول شدن و تحول آفریدن خواهد رفت.


۱۵ دی ماه ۱۳۷۳، یادآور عروج ملکوتی شهید خلبان منصور ستاری فرمانده فقید نیروی هوایی ارتش به همراه دیگر فرماندهان ارتش شهید خلبان مصطفی اردستانی، معاونت عملیات نیروی هوایی، شهید خلبان سید علیرضا یاسینی، معاون هماهنگ کننده و رئیس ستاد نیروی هوایی، شهیدان شجاعی، رزاقی، شریفی، جمشیدی، جم منش، سنایی، پورزاری، محتشمی و شهید محسنی است.


انتهای پیام/۴۰۲۱



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب