دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 دی 1400 - 12:00
آنا گزارش می‌دهد؛

گجت‌های پوشیدنی ابزاری برای سلامت یا تفاخر؟/ پزشکان مراقبت از قلب را به فناوری سپردند

گجت‌های پوشیدنی سرویس‌های مختلفی در زمینه ارتباط با گوشی‌های هوشمند ارائه می‌دهند ولی به اعتقاد بسیاری از کارشناسان مهم‌ترین ویژگی این دستگاه‌ها اندازه‌گیری شاخص‌های سلامتی بدن است.
کد خبر : 632313
گجت

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، امروزه گجت‌های پوشیدنی طرفداران زیادی در سراسر دنیا دارد و میلیون‌ها نفر این دستگاه‌ها را در فهرست خرید خود قرار داده‌اند. گجت‌های هوشمند پوشیدنی سرویس‌های مختلفی را به کاربران ارائه می‌دهند و بسیاری از مردم از این دستگاه‌ها برای بررسی وضعیت سلامتی خود استفاده می‌کنند. در این میان برخی از کاربران این سؤال را مطرح می‌کنند که آیا این دستگاه‌ها نتایج دقیقی از بررسی وضعیت جسمانی کاربران ارائه می‌دهند؟


در برخی از کشورهای دنیا میزان فروش گجت‌های پوشیدنی به‌شدت بالاست و کاربران استقبال بسیار خوبی از این دستگاه‌ها می‌کنند. به عنوان مثال در کشور استرالیا از هر پنج شهروند این کشور چهار نفر از گجت‌های پوشیدنی استفاده می‌کنند. طبق بررسی‌ها ساعت‌های هوشمند بیشترین میزان فروش را در بین انواع گجت‌های پوشیدنی دارند و افراد بین ۲۰ تا ۴۰ سال استقبال بهتری از این دستگاه‌ها می‌کنند. هم‌اکنون شرکت‌های مختلفی در دنیا ساعت‌های هوشمند را طراحی می‌کنند که از چون شناخته‌شده‌ترین آن‌ها می‌توان به اپل، فیت‌بیت و سامسونگ اشاره کرد. بسیاری از کاربران ساعت‌های هوشمند این گجت‌ها را با نام «ردیاب تناسب اندام»(fitness trackers) می‌شناسند.




بیشتر بخوانید:


کم‌خوابی و هزار و یک مشکل جسمی و روحی/ اضطراب و تندمزاجی در انتظار شب‌زنده‌داران


آینده حمل‌ونقل در دستان فناوری/ با ۵ فناوری متحول‌کننده آشنا شوید




گجت‌های پوشیدنی در حقیقت دستگاه‌هایی برای ارتباط سریع و گسترده با گوشی‌های هوشمند هستند ولی به‌تدریج شرکت‌های سازنده این دستگاه‌های قابلیت‌های بیشتری را به آن‌ها اضافه کرده و اکنون گجت‌های پوشیدنی همانند ساعت‌های هوشمند سرویس‌های مختلفی را ارائه می‌کنند. حسگرهای تشخیص‌دهنده ضربان قلب و میزان اکسیژن خود از جمله ویژگی‌های ساعت‌های هوشمند است که به‌شدت مورد توجه کاربران قرار دارد. بسیاری از کاربران این دستگاه معتقدند می‌توان از آن‌ها به‌عنوان وسیله‌ای مفید برای حفظ تناسب اندام و بررسی مستمر شاخص‌های سلامتی بدن استفاده کرد.


گجت‌های پوشیدنی ابزاری برای سلامت یا تفاخر؟/ پزشکان، مراقبت از قلب را به فناوری سپردند


بررسی تمامی معیارهای سلامت بدن


گجت‌های پوشیدی ویژگی‌هایی نظیر میزان فعالیت بدن در طول روز، تعداد قدم‌ها، ضربان قلب و تعداد کالری سوزانده شده در هر ساعت را اندازه‌گیری می‌کند. اکنون دقت گجت‌های پوشیدنی برای ردیابی شاخصه‌های سلامتی انسان نسبت به دستگاه‌های مشابه قدیمی تا حد بسیار زیادی ارتقا یافته و با دقت بالایی ضربان قلب و میزان کالری سوزانده شده در طول روز را اندازه‌گیری می‌کنند. البته حساسیت گجت‌های مختلف در زمینه اندازه‌گیری شاخص‌های سلامتی کمی تفاوت دارد ولی به طور کلی اطلاعات یکسانی را نمایش می‌دهند. کارشناسان فناوری علت چنین تفاوت جزئی را کیفیت حسگرهای به‌کاررفته در گجت‌های پوشیدنی و الگوریتم‌های قابل درک برای این دستگاه‌ها می‌دانند. کیفیت و مدت زمان خوابیدن در طول شبانه‌روز از جمله مواردی است که مورد توجه کاربران سازندگان گجت‌های پوشیدنی قرار دارد ولی اندازه‌گیری این شاخص‌ها کار آسانی نیست و برای بررسی دقیق آن‌ها باید از دستگاه‌های پیشرفته پزشکی استفاده کرد. از همین رو کارشناسان اطلاعات ارائه‌شده در مورد کیفیت خواب کاربران از ساعت‌های هوشمند را تنها به‌عنوان داده‌ای خام تلقی کرده و به کاربران توصیه می‌کنند در صورت وجود مشکل به پزشک متخصص مراجعه کنند.


مطالعه‌ای روی بیش از ۴۱۹ هزار نفر از کاربران گجت‌های پوشیدنی حاکی از آن است که صاحبان این دستگاه‌ها توجه زیادی به ضربان قلب خود که در نمایشگر گجت نشان داده می‌شود می‌کنند و بیش از ۸۴ درصد افرادی حاضر در این پروژه تحقیقاتی پس از مشاهده ضربان قلب نامنظم برای بررسی تخصصی‌تر به پزشک مراجعه کردند.


گجت‌های پوشیدنی منجی کاربران


پزشکان معتقدند تعداد ضربان قلب در هر دقیقه و ساعت معیار بسیار مهمی برای پیش‌بینی احتمال سکته قلبی است و از همین رو گجت‌های پوشیدنی با نمایش اطلاعات دقیق از ضربان قلب کاربران می‌تواند خطر بروز سکته قلبی را تا حد زیادی کاهش دهد. هم‌اکنون ساعت‌های هوشمند به دلیل مجهز شدن به حسگرهای پیشرفته توانایی بالایی در تشخیص ضربان قلب و ناهنجاری‌های این عضو حیاتی در بدن پیدا کرده‌اند. شرکت‌های فناوری برای جلب بیشتر نظر کاربران و علاقه‌مندان به گجت‌های پوشیدنی در حال اضافه‌ کردن ویژگی‌های بیشتری از قبیل شتاب‌سنج و قابلیت ارائه سرویس‌های مختلف تا عمق زیادی در آب به این دستگاه‌ها هستند.




بیشتر بخوانید:


فناوری ساعت زیستی بدن انسان را تغییر می‌دهد/ صفحه‌نمایش‌های خواب خراب‌کن!


پشت پرده ساخت گوشی‌های هوشمند/ کودکانی که جانشان به خاطر استخراج مواد اولیه در خطر است




شرکت سامسونگ به‌تازگی مدعی شده است ساعت هوشمند جدید این شرکت علاوه اندازه‌گیری معیارهایی از قبیل ضربان قبیل و کیفیت نبض، فشار خود و حجم چربی، عضلات و توده‌های استخوانی را اندازه‌گیری می‌کند. عملکرد ساعت‌های هوشمند به نحوی است که با لمس نمایشگر توسط دست مخالف سیگنال ضعیفی از بدن عبور کرده و پس از دریافت اطلاعات بدن دوباره به ساعت باز می‌گردد. درنهایت این اطلاعات با الگوریتم‌های موجود در گجت پوشیدنی هماهنگ شده و اطلاعات مختلفی را در مورد تناسب اندام و سلامتی بدن ارائه می‌شود. با توجه به تأثیرگذاری شرایط و شدت فعالیت‌های بدن بر تعداد ضربان قلب گجت پوشیدنی در ساعت‌های مختلفی از شبانه‌روز ضربان قلب را اندازه‌گیری می‌کند و پس از بررسی نتایج چند آزمایش در ساعت‌های مختلف، گزارشی جامع از وضعیتی جسمی کاربر را نمایش می‌دهد.


گجت‌های پوشیدنی ابزاری برای سلامت یا تفاخر؟/ پزشکان، مراقبت از قلب را به فناوری سپردند


اثرگذاری ردیاب‌های تناسب اندام در زندگی کاربران


هرچند هنوز میزان مشخصی ضریب خطا در عملکرد گجت‌های پوشیدنی وجود دارد ولی به اعتقاد بسیاری از کاربران این دستگاه‌ها تأثیر عمیقی در رفتارهای روزانه کاربران داشته و اغلب افراد صاحب گجت‌های پوشیدنی می‌کوشند تناسب اندام خود را حفظ کرده و هیجان و عصبانیت بیش از اندازه که موجب بالا رفتن ضربان قلب می‌شود دوری کنند. همچنین افرادی که از گجت‌های پوشیدنی استفاده می‌کنند در مقایسه با سایر کاربران انگیزه بیشتری برای چربی‌سوزی و ورزش کردن دارند. با توجه به قیمت بالا گجت‌های پوشیدنی خارجی در ایران مهندسان کشورمان می‌توانند با بومی‌سازی این دستگاه‌ها زمینه استقبال عموم مردم از گجت‌های هوشمند را فراهم کرده و بستر لازم برای اندازه‌گیری مستمر شاخصه‌های سلامتی بدن را فراهم کنند.


انتهای پیام/۴۱۴۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب